30 okulda verildi

TAKİP ET

Doğa Koruma ve Milli Parklar Karaman Şube Müdürlüğü, 2016 yılında 30 okulda tabiatı koruma ve biyolojik çeşitlilik eğitimleri verdi.

İl Şube Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile 2016 yılında “Okullarda Tabiatı Koruma, Biyolojik Çeşitlilik ve Bilinçlendirme Eğitimleri, ilimizde 22’si ilçe ve köylerde olmak üzere toplam 30 okulda 2 bin 666 öğrenci ile gerçekleştirildi.

Şube Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “Gerçekleştirilen eğitimlerle öğrencilere hassas dengeler üzerine kurulu tabiatın dengelerini korumanın hepimizin sorumluluğunda olduğu hatırlatılırken ülkemiz ve bölgenin biyolojik çeşitliliğinin tanıtılması, geleceğimizin emaneti çocuklarımızın bu konulardaki farkındalıklarının arttırılması hedeflenmiştir. Ayrıca öğrencilere doğayı koruma, bitki ve hayvanların besin zinciri içerisindeki önemiyle, İl Şube Müdürlüğü sorumluluk alanındaki endemik ve nesli tehlike altındaki türler ve onların korunması hususunda bilgiler aktarılmıştır. Biyokaçakçılık konusunda daha duyarlı olunmasının zorunluluğu anlatılmış ve bu konuya dikkat çekmek için kısa film gösterimleri yapılmıştır.
Sonrasında, öğrencilerle sohbet edilerek soru-cevap şeklinde doğanın korunması, biyolojik çeşitliliğin yaşatılması ve biyokaçakçılığın önlenmesi noktasında yaşanabilir bir dünya için yapılması gerekenler konuşulmuştur” denildi.