30 Ağustos Zafer Bayramı Resepsiyonu Verildi

TAKİP ET

30 Ağustos Zafer Bayramının 97'inci yıl dönümü nedeniyle Vali Fahri Meral tarafından resepsiyon verildi.

30 Ağustos 2019 Cuma günü Polisevinde düzenlenen resepsiyonda konuklarını karşılayan Vali Fahri Meral ve eşi Zehra Meral hanımefendi, programın devamında masaları tek tek dolaşarak konuklarıyla bir süre sohbet etti.

Düzenlenen resepsiyonda bir konuşma yapan Vali Fahri Meral; “Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkışı ile başlayan milli mücadelenin doruk noktasına ulaştığı bir gün. Millet olarak uzun yıllar savaşlarla harabeye dönen ülkemizi liderini bulduğu andan itibaren tekrar küllerinden doğarcasına tekrar bağımsızlığına ve hürriyetine kavuştuğu günler bu günler. Ağustos ayı bakıldığı zaman büyük muhaberelerin ve zaferlerin yaşandığı bir ay. Mohaç Meydan Muharebesi, Anadolu’ya kapıların Türklere açıldığı Malazgirt Zaferi ve son olarak da Başkomutanlık Meydan Muharebesi. 26 Ağustos’tan 9 Eylül’e kadar süren taarruzun belki de dönüm noktası bugün. İşgalci Yunan kuvvetlerinin yenildiği bugün tarihe altın harplerle destansı bir zafer olarak yazılmıştır. Düşman kuvvetlerinin atılmasıyla birlikte ülkemizde Cumhuriyetimizin temelleri atılmıştır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde kazandığı bu kutlu mücadele, ülkemizin sonsuza kadar hür ve bağımsız olmasının yolunu açmıştır. Bizler geçmişimizden aldığımız bu güç ve ilhamla Türkiye Cumhuriyeti’ni, ilelebet yüceltmeye devam edeceğiz. Bu düşüncelerle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm şehitlerimizi rahmetle gazilerimizi minnetle yâd ediyor, Karamanlı hemşehrilerimin ve Türk Silahlı Kuvvetlerimizin tüm mensuplarının 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutlayarak, ülkemizin ve milletimizin sonsuza kadar birlik ve beraberlik içerisinde yaşamasını diliyorum” dedi. Vali Meral’in konuşmasının ardından program, müzik dinletisiyle sona erdi.

Vali Fahri Meral ve eşi Zehra Meral hanımefendinin ev sahipliğinde gerçekleştirilen resepsiyona; Karaman Milletvekili Av. İsmail Atakan Ünver, Cumhuriyet Başsavcısı Behçet İşlek ve il protokolü katıldı.