30 Ağustos Zafer Bayramı Kutlama Mesajları

TAKİP ET

CUMHURİYET HALK PARTİSİ KARAMAN MİLLETVEKİLİ AV. İSMAİL ATAKAN ÜNVER
Cumhuriyet Halk Partisi Karaman Milletvekili Av. İsmail Atakan Ünver, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 101. yılı dolayısıyla yayımladığı mesajında çağdaş, laik ve demokratik Cumhuriyet’e açılan yolun, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliğinde zafere ulaştığını kaydetti. Ünver, mesajına şu sözlerle devam etti:
“Başkomutanımız Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde 30 Ağustos 1922’de zaferle sonuçlanan Büyük Taarruz, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşu için gerekli koşulların oluşmasını sağlayan emsali görülmemiş bir zaferdir. 19 Mayıs 1919’da başlayan ulusal kurtuluş mücadelemiz, 26 Ağustos 1922’de başlayıp 30 Ağustos’ta sona eren Büyük Taarruz ile emperyalist güçlerin Anadolu’daki varlığına son vermiştir. Büyük Taarruz, askeri bir zafer olmanın yanı sıra kayıtsız, şartsız milletin olacak egemenliğe aralanan bir dönüm noktasıdır. Ulusumuz, Atatürk’ün pek çok kez dile getirdiği; ‘Bu millet bağımsızlıktan yoksun yaşamamıştır, yaşayamaz ve yaşamayacaktır.’ sözlerinin ne kadar haklı olduğunu, Milli Mücadele dönemindeki kahramanlıkları ile tüm dünyaya göstermiştir.
101 yıl önce Dumlupınar'da yakılan ışık hala yolumuzu, geleceğimizi aydınlatıyor. Bizler, dün olduğu gibi bugün de hem özgürlük ve bağımsızlığımıza hem de millet egemenliğine aynı inanç ile gönülden bağlıyız. Bu zaferin değerini bilen ulusumuz, vatanına sonsuza kadar sahip çıkacak ve coşkuyla 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutlamaya devam edecektir. 
Büyük zaferin 101. yıl dönümünde, Kurtuluş Savaşı'mızın önderi, çağdaş ve demokratik Cumhuriyet'imizin kurucusu Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’ü ve bağımsızlık yolunda gözlerini kırpmadan canlarını veren tüm kahramanlarımızı rahmetle anıyor, şükranlarımı sunuyorum. Tüm hemşehrilerimin 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlu olsun.”


KARAMAN TİCARET VE SANAYİ ODASI MECLİS BAŞKANI AHMET ÇELİK VE YÖNETİM KURULU BAŞKANI MUSTAFA GÖKHAN ALKAN 
Karaman Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Ahmet ÇELİK ve Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Gökhan ALKAN 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla yayımladıkları mesajda, bağımsızlık yolunda tek yürek olan milletimizin 30 Ağustos 1922’de Dumlupınar’da kazanılan, tarihe altın harflerle nakşedilmiş bir destan olduğunu ifade ettiler.
Başkanlar; Milletimizin bağımsızlık uğruna gösterdiği azim ve kararlılığın tüm dünyaya ilan edildiği büyük zaferin 101. Yılını kutlamanın gurur ve mutluluğu içerisindeyiz. Bu zafer Anadolu insanının kadınıyla, erkeğiyle, yaşlısıyla, genciyle, topyekûn verdiği onurlu bir mücadelenin eseridir. Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde, 26 Ağustos’ta başlayıp 30 Ağustos 1922’de zaferle sonuçlanan Başkomutanlık Meydan Muharebesi ile vatan topraklarımız düşman işgalinden kurtarılmış, milletimiz hürriyet ve bağımsızlık içinde yaşama onuruna kavuşmuştur.
Vatan, millet, bağımsızlık ve bayrak gibi değerlerimiz için canlarını feda eden ve bugün sahip olduğumuz imkânların temellerini atan, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, tüm şehit ve gazilerimizi minnet ve şükranla anıyor; Zafer Bayramınızı kutluyoruz.” dediler.

KARAMAN İL MÜDÜRÜ MEHMET ÇALIŞKAN
İl Millî Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan, 30 Ağustos Zafer Bayramının 101’inci yıldönümü nedeniyle bir kutlama mesajı yayınladı.
İl Millî Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan, “30 Ağustos 1922'de Dumlupınar'da Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün başkumandanlığında zaferle sonuçlanan Büyük Taarruz'un 101’inci yıl dönümünü idrak etmenin sevincini ve gururunu yaşamaktayız. 
Mazisi nice zaferlerle dolu şanlı milletimizin tarihinde önemli bir yere sahip olan bu galibiyetin ardından 100’üncü yılını kutladığımız Cumhuriyetimiz ilan edilmiş, bu zafer şanlı tarihimize altın harflerle yazılmıştır. 
30 Ağustos Zaferi, önemli bir askeri başarı olmanın yanında milletimizin sarsılmaz azminin, sahip olduğu üstün iradenin, vatan ve millet sevgisinin, eşsiz kahramanlığın, birlik ve beraberliğimizin de unutulmaz sembolü olmuştur.
Tarihinin hiçbir döneminde esarete boyun eğmemiş aziz milletimizin vatanımıza ve bayrağımıza göz dikenlere Büyük Taarruz'da yaşattığı hezimeti, milletimiz aynı ruh ve kararlılıkla her daim vatanına sahip çıkarak gerektiği zaman yine tüm dünyaya bir kez daha göstermeye hazırdır. 
Şairimizin "Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır. Toprak, eğer uğrunda ölen varsa vatandır" dizelerinde dediği gibi, vatanı için canını veren her şehidimiz, bu toprakları vatanımız olarak tescilleyen birer mühürdür. Ecdadımız, vatan toprağının bir karışını vermemek için büyük bedeller ödeyerek, bizlere her sayfası zaferlerle dolu bir tarih armağan etmiştir.
Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılına gireceğimiz bu süreçte Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde ortaya konan Türkiye Yüzyılı vizyonu doğrultusunda daha nice başarılar için var gücümüzle yol alıyoruz. 
Bu duygu ve düşüncelerle; istiklal mücadelemizin bütün kahramanlarını, ülkemizin ve milletimizin bölünmez bütünlüğü için canlarını veren aziz şehitlerimizi rahmetle, kahraman gazilerimizi şükranla anıyor, milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı kutluyorum” dedi.
 

KARAMAN TİCARET BORSASI YÖNETİM KURULU BAŞKANI EKREM ÇAVAŞ VE MECLİS BAŞKANI YÜCEL YAMAN
Karaman Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Çavaş ve Meclis Başkanı Yücel Yaman,30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 101.yıl dönümü nedeniyle kutlama mesajı yayımladılar;
“30 Ağustos Zaferi, her şeyden önce düşman işgali karşısında tüm imkânsızlıklara ve yokluğa karşı, vatanını müdafaa eden atalarımızın, üstün cesareti ve yüksek iradesiyle kazanılmış onurlu bir varoluş mücadelesidir.
Aziz atalarımızın bizlere emanet bıraktığı bağımsız Türkiye Cumhuriyeti Devletini ebediyen yaşatmak ve müreffeh yarınlara taşımak ay yıldızlı bayrak altında yaşayan tüm bireyler olarak hepimizin ortak sorumluluğu ve görevidir.
Bu duygular içerisinde halkımızın 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bizlere bu zaferi armağan eden İstiklal mücadelemizin bütün kahramanlarını, ülkemizin ve milletimizin bölünmez bütünlüğü için canlarını seve seve veren tüm aziz şehitlerimizi, kahraman gazilerimizi, rahmet, minnet ve şükranla yâd ediyoruz. “dediler.
 

karaman 30 ağustos