3 kamu bankasından yeni kredi paketi

TAKİP ET

Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank, Teknoloji Odaklı Destek Kredisi paketini duyurdu. 500 bin lira limitli kredide geri ödeme 60 ayda yapılacak ve 6 ay anapara ödemesiz dönem olacak. Faiz oranı ise yıllık 13,50 olarak belirlendi.
Yazılım ve Bilişim alanında faaliyet gösteren firmaların ve Teknoparklarda faaliyet gösteren Girişimcilerin istihdam seviyelerinin korunması/artırılması, rekabetçi ve yenilikçi kabiliyetlerinin geliştirilmesi, ülke ekonomisinin itici gücü olarak faaliyetlerinin devamlılığının sağlanması ve teknoloji hamlesinin hız kazanabilmesi için Teknoloji Odaklı Destek Kredisi devreye alındı.
Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank'ın Teknoloji Odaklı Destek Kredisi paketinde azami limit 500.000 lira olacak. 60 ay vadeli olacak kredide 6 ay geri ödemesiz dönem bulunacak. Kredinin faizi ise yıllık yüzde 13,50 oldu.
KREDİLERİN MAKSİMUM TUTARI 500 BİN LİRA OLACAK
Öte yandan TÜBİTAK, KOSGEB gibi kamu kurum ve kuruluşları ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın teknoloji odaklı hibe/destek programlarından yararlanmaya hak kazanmış girişimciler de Tekno Girişimci Destek Kredisi'nden yararlanabilecek.
Firmaların mal ve hizmet alımı, maaş ödemesi, işletme giderleri, ofis malzemesi, ekipman, yazılım ve donanım alımlarının finansmanı için belge karşılığında kullanılabilecek krediler, en fazla 500 bin lira tutarında, 6 ay anapara ödemesiz ve 60 ay vadeli olabilecek.
Kredi 36 ay vadeye kadar yıllık yüzde 13,5 sabit faizle, 36 ay ve üzeri vadelerde ise "TLREF+3" faiz oranıyla kullanıma sunulacak.