3.DÜNYA GAZETECİLER ŞURASI

TAKİP ET

3.DÜNYA GAZETECİLER ŞURASI HAZIRLIKLARI SÜRÜYOR

Türkiye Gazeteciler Federasyonu öncülüğünde, bu yıl ‘3.Dünya Gazeteciler Şurası’ Kazakistan ve Kırgızistan’da gerçekleştirilecek.
             Türkiye Gazeteciler Federasyonu Başkanı Yılmaz Karaca,’ İlkini Eskişehir’de gerçekleştirdiğimiz ‘Dünya Gazeteciler Şurası’nın, bu yıl üçüncüsünü Kazakistan ve Kırgızistan’da gerçekleştirmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz.  Başta Türkiye olmak üzere diğer ülkelerden toplam 46 gazeteci meslektaşımızın katılacağı bu etkinliğin yanı sıra, düzenlenecek ‘Türk Dünyası Film Yarışması’na da katılacak olan 14 arkadaşımız bizimle olacak. 
Orada, mesleki sorunlarımız, geleceğe dönük projelerimiz yanında Kazakistanlı ve Kırgızistanlı meslektaşlarımız ile buluşacağız. Ödül töreni, gala ve diğer gezilerle birlikte ‘Şura’  ile Türkiye’nin de tanıtımına katkı sunacağız’ dedi..
             3.Dünya Gazeteciler Şurası Toplantısı’na Belçika’dan İnter-Media Bruxelles Yayınları Genel Yayın Yönetmeni Yusuf Cinal, Almanya’dan Öztürk Gazetesi sahibi Adnan Öztürk, Hollanda’dan ise Sonhaber Gazetesi sahibi Ömer Aşıran ile gazeteci, yazar, şair Yavuz Nufel’in katılacağı öğrenildi.
             Şura’ya katılanların, Almatı, Çimkent, Türkistan, Bişkek’i gezerek, aynı zamanda Şura’da bir de sergi düzenleyecekleri belirtildi.
Haber: Yasemin KÜÇÜKCİCİBIYIK