3 Aydır Kayıp Olan Gencin Cesedini Ailesi Karnındaki Dövmeden Teşhis Etti

TAKİP ET

Karaman'da 30 Aralık 2020'den beri kayıp olan Mustafa Yavuzcan'ın cesedi Mersin'in Mut ilçesinde bir bahçede bulundu.

Kaybolduğu günden beri Jandarma ve AKUT tarafından aranan Mustafa Yavuzcan'a ait olduğu tahmin edilen ceset çürümüş ve parçalanmış halde bulundu. Kimlik tespiti ve ölüm nedeninin belirlenmesi için Adana Adli Tıp Kurumu'na kaldırılan cesedi teşhis etmek üzere Yavuzcan'ın ailesi Adli Tıbba gitti. Ailenin Yavuzcan'ı karnındaki dövmeden ve yüz hatlarından yola çıkarak teşhis ettikleri öğrenildi.

Mustafa Yavuzcan'ın kesin ölüm sebebinin otopsi raporu sonrasında netlik kazanacağı bilgi edinilirken, aile tarafından teslim alınan Yavuzcan'ın cenazesi  Karaman'da toprağa verilecek.

OLAYIN GEÇMİŞİ

Karaman'da tıbbi atık merkezinde çalışan Mustafa Yavuzcan, 30 Aralık tarihinde firmadan arkadaşı İbrahim Lale ile birlikte Ermenek ilçesine gitti. Buradaki tıbbi atıkları toplayan iki arkadaş, tekrar Karaman'a dönmek için yola çıktı. O gece çocuklarının eve gelmemesi üzerine şüphelenen aile üyeleri, oğullarının beraber çalıştığı İbrahim Lale'ye ulaştı.

 

İbrahim Lale'nin Mustafa Yavuzcan'ın Mersin'in Mut ilçesi yakınlarında seyir halindeyken birden araçtan atladığını ve ormanlık alana doğru koştuğunu söyledi. İbrahim Lale'nin ifadeleri doğrultusunda AKUT ekipleri de iz takip köpekleri ile ormanlık alanda arama yaptı. Aramalar sırasında Yavuzcan'ın montunun bulunduğu ancak kendisinin izine rastlanılamamıştı.