29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama mesajları

TAKİP ET

KARAMAN VALİSİ MEHMET ALPASLAN IŞIK

Vali Mehmet Alpaslan Işık, Cumhuriyetimizin kuruluşun 97’inci kuruluş yıldönümü nedeniyle bir kutlama mesajı yayınladı.

Vali Işık yayınladığı kutlama mesajında; “Atatürk önderliğinde büyük Türk milletinin verdiği mücadele sonucunda kurulan Cumhuriyetimiz bugün 97. Yaşında

Cumhuriyet gerek doğarken gerekse büyüyüp bu yaşa gelinceye kadar birçok badireler atlattı. Ancak Cumhuriyetin en iyi yönetim biçimi olduğuna yürekten inanan aziz Türk milleti cumhuriyete sahip çıktı. Onu iç ve dış düşmanlardan koruyup gözetti. 

Cumhuriyet sadece bir yönetim biçimi değil bir yaşam tarzıdır. Büyük önderin dediği gibi muasır medeniyet seviyesine ulaşmanın bir yolu olarak benimsediğimiz Cumhuriyet sayesinde ülkemizin gelişimi diğer dünya ülkeleri üzerinde saygınlığı ve gücü açıkça ortadadır. Bugün Orta Doğuda, Doğu Akdeniz’de, Azerbaycan ve dünyanın her yerinde Türk’ün yadsınamaz varlığı bunun en büyük göstergesidir. 

Atatürk’ün “Cumhuriyeti biz kurduk onu yüceltecek ve yükseltecek olan sizlersiniz” direktifine uygun olarak bugün gelinen noktada Türkiye Cumhuriyeti halkını müreffeh yaşam düzeyine ulaştırmış, demokraside büyük ilerleme kaydetmiştir.

Bizi bölmek ve parçalamak isteyen iç ve dış mihraklara karşı adeta kalkan vazifesi gören Cumhuriyet sayesinde ulusal birlik ve beraberliğimiz pekişmiş ve perçinlenmiştir. Kimsenin Türkiye Cumhuriyeti’ni yıkmaya ve parçalamaya gücü yetmemiştir ve yetmeyecektir.

Gücünü aziz Türk milletinin kendisine bağlılığından alan cumhuriyetimizi bize armağan eden Atatürk başta olmak üzere İstiklal Savaşı kahramanlarını ve aziz şehitlerimizi rahmet, kahraman gazilerimizi minnet ve şükranla anıyor; Karamanlı hemşehrilerime sağlık, huzur ve esenlikler diliyorum. 

29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun!” dedi.


BAŞKAN KALAYCI’NIN 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI MESAJI

Karaman Belediye Başkanı Savaş Kalaycı, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle bir kutlama mesajı yayımladı.

Belediye Başkanı Savaş Kalaycı’nın mesajı şöyle:“Cumhuriyetimizin kuruluşunun 97. yıl dönümünü kutlamanın onur ve gururunu hep birlikte yaşıyoruz. Cumhuriyet, Türk milletinin büyük bir kahramanlık destanı yazarak gerçekleştirdiği millî mücadele sonucunda ulaştığı son noktadır.

Bedeli şehitlerimizin kanı ile ödenerek kazanılmış Cumhuriyetimizi ve vatan toprağımızı korumak, bağımsızlığımızın sembolü bayrağımızı göklerde her daim dalgalandırmak her birimizin görev ve sorumluluğudur. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün açtığı yolda, gösterdiği hedefe durmadan ilerleyerek en büyük eseri Cumhuriyet'imizi akılla, bilimle ve büyük bir kararlılıkla sonsuza kadar koruyacak ve yaşatacağız.

Bu duygu ve düşüncelerle Türkiye Cumhuriyeti’nin yegâne kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi sevgi, saygı ve minnetle anıyor, tüm hemşehrilerimin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyorum.”


AK PARTİ KARAMAN MİLLETVEKİLİ DR. RECEP ŞEKER

AK Parti Karaman Milletvekili Dr. Recep Şeker 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Şeker mesajında şu ifadeleri yer verdi:

Cumhuriyetimizin kuruluşunun 97. yıldönümünü Aziz Milletimiz ile birlikte büyük bir coşku ile kutluyoruz.Tüm vatandaşlarımızın ve Karamanlı hemşerilerimizin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını en kalbi duygularımla tebrik ediyorum. 

Aziz Milletimiz;genci, yaşlısı, kadını ve erkeği ile topyekûn zor şartlara ve bütün imkânsızlıklara rağmen büyük bir inanç ve fedakârlıkla sürdürdüğü istiklal mücadelesi ile  vatanımız düşmanlardan temizlenmişbu aziz topraklar ebedi olarak vatanımız haline gelmiş, 29 Ekim 1923 tarihinde de bu zafer halkın iradesine dayanan Cumhuriyetin ilanı ile taçlandırılmış ve bizlere emanet edilmiştir.  

Tarihi şanlı zaferlerle dolu ecdadımızın, istiklalimiz ve istikbalimiz içinbüyük azim ve inançla yürüttüğü bu büyük kurtuluş mücadelesi sonucu kurulan Türkiye Cumhuriyeti muasır medeniyeti yakalamış modern ve büyük Türkiye ideali yolundaki hedeflerini bir birgerçekleştirerek emin adımlarla geleceğe yürümektedir. 

Şanlı tarihimizdeki, en önemli dönüm noktalarından olan Cumhuriyetin ilanı, Milletimizin bağımsızlık ve hürriyetinden, hiçbir zaman asla ve asla taviz vermeyeceğinin açık ifadesidir.Ülkemizde Cumhuriyetin ilanından bu tarafa 97 yılda büyük hamleler gerçekleştirilmiş ve çok önemli başarılara imza atılmıştır.Binlerce yıla uzanan köklü devlet geleneğimiz, her geçen gün daha da güçlenen demokrasimiz, temelinde insani değerler olan hassasiyetlerimiz ile sadece ülkemize değil aynı zamanda bölgemize ve tüm dünyaya da umut olmaya devam ediyoruz.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramını en kalbi duygularımla kutlar, bu anlamlı günde Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, canlarını feda ederek bu vatanı bizlere miras bırakan tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmetle ve minnetle anar, tüm Karamanlı hemşerilerime en kalbi selam ve muhabbetlerimi sunarım.” dedi.


CHP KARAMAN MİLLETVEKİLİ AV. İSMAİL ATAKAN ÜNVER

Cumhuriyet Halk Partisi Karaman Milletvekili Av. İsmail Atakan Ünver, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 97’nci yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Ünver’in mesajı şu şekilde:

29 Ekim 1923 Pazartesi günü, saatler 20:30’u gösterirken, Atatürk’ün 1921 Anayasasında yaptığı değişiklik; milletvekillerinin oyları ve alkışlarıyla kabul edildi… “Türkiye Devleti’nin yönetim biçimi Cumhuriyettir.”

O günden bugüne 97 yıl geçti. Bağımsız, özgür, eşit ve mazlum milletlere örnek 97 yıl. Bugün, o büyük günün yıldönümünde Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarını bir kez daha minnetle ve şükranla anıyorum.

Bugün, 100 yaşına girmesine 3 yıl kala Türkiye Cumhuriyeti Devletinin vatandaşları olarak en büyük hedefimiz, bize emanet edilen Cumhuriyeti bugünkünden daha güçlü hale getirip gelecek nesillere teslim etmektir. Bu inanç ve güven, bu ülkenin her bir yurttaşında fazlasıyla mevcuttur.

Geçmişte Ulu Önder Atatürk’ün bağımsızlık ve özgürlük paydasında buluşturduğu milyonlar nasıl bağımsızlık uğruna döktükleri kanla azalmamış ve her gün daha da büyümüşse; bugün de aynı kararlılıkla demokratik, laik, Atatürk Cumhuriyeti için mücadeleye hazırdır ve mücadelesini sürdürmektedir.

Özgürlüğü, bağımsızlığı, vatanın bölünmez bütünlüğü için tek vücut olan milletimizin mücadelesiyle ve büyük fedakarlıklar sonucu kurulan, mazlum milletlere örnek olan Cumhuriyetimizin 97’nci yılı, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun. Bize Cumhuriyet’i armağan eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile şehit ve gazilerimizi rahmetle, saygıyla anıyorum.”



KMÜ REKTÖRÜ PROF. DR. MEHMET AKGÜL

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Akgül, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle bir mesaj yayımladı. Rektör Akgül, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Osmanlı Devleti’nin emperyal güçler karşısındaki uzun süreli direnişinin ardından yaşanan Dünya Savaşı, planlananın aksine Anadolu topraklarının parçalanışına değil, bu topraklarda küllerinden doğan yeni bir Türk devletinin doğuşuna sahne olmuştur. 

Güçlü bir devlet geleneğine, askeri dehaya ve hızlı teşkilatlanma becerisine sahip olan Türk milleti, Osmanlı Devleti’nin yıkılışının ardından istiklaline olan inancı ile bağımsızlığı uğruna pekçok mücadeleye girmiş ve sonunda 29 Ekim 1923’te Cumhuriyet'in ilan edilmesiyle birlikte Anadolu topraklarının ebediyen Türk yurdu olduğu tüm dünyaya bir kez daha duyurulmuştur. 1919’da başlayan direnişin sonucunda tarihten silinemeyeceğini ispatlayarak Türkiye Cumhuriyeti Devleti adıyla yeniden şahlanan aziz milletimiz, her türlü hegemonyaya karşı çıkarak ve kendi gücüne inanarak böylesine zor şartlar altında kısa zamanda büyük işler başarmıştır. 

Kuruluşundan itibaren hızlı bir dönüşüm sürecine girerek gelişip kalkınma yolunda ciddi adımlar atan Türkiye Cumhuriyeti Devleti, bugün geldiği noktada Türk milletinin kadınıyla erkeğiyle, yaşlısıyla genciyle alınterinin, vatan sevgisinin ve bitmek bilmez çalışma azminin eseri olarak dünya sahnesinde güçlü bir şekilde yerini almıştır. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kuruluşu ile yeni bir soluğa kavuşan bu millî ruha sahip çıkmak hepimizin boynunun borcu ve ecdadımıza karşı görevidir. Bu ruhla birlikte devletimizin sağlam temeller üzerinde inanç ve kararlılıkla ebediyete kadar yaşatılması bizlerin ve gelecek nesillerin en büyük sorumluluğudur.

Bu yıl kuruluşunun 97’nci yılını kutladığımız Cumhuriyet Bayramı vesilesiyle başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere aziz vatanımızın müdafaası için canını feda eden tüm şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi şahsım ve üniversitem adına minnetle yâd ediyorum.”  


ERMENEK BELEDİYE BAŞKANI ATİLA ZORLU

Asırlar boyunca bağımsız olarak yaşamış yüce Türk Milletinin yeniden dirilişinin simgesi olan Cumhuriyetimizin 97. Yıldönümünü hep birlikte kutlamanın coşku ve heyecanını yaşıyoruz.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde milletimiz, tarihte eşine rastlanmayan bir nitelikte genciyle, yaşlısıyla, kadınıyla, erkeğiyle verdiği destansı mücadelenin sonucunda 29 Ekim 1923’te Cumhuriyet’i ilan etmiştir. Cumhuriyet, her türlü imkânsızlığa göğüs gererek, dört bir yanı düşmanlarca işgal edilmiş vatan topraklarını vatan sevgisi, inanç ve yüreklerindeki iman ile kanının son damlasına kadar savaşmış ve kurtarmış, aziz ve onurlu Türk Milletinin gücünün tüm dünyaya göstergesidir.

Bu duygu ve düşüncelerle Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal ATATÜRK ve silah arkadaşlarını, vatan uğruna can veren aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle anıyor, hemşerilerimizin ve bütün vatandaşlarımızın  29 Ekim Cumhuriyet Bayramını yürekten kutluyorum.

 

AK PARTİ İL BAŞKANI ABİDİN ÇAĞLAYAN

Çağlayan mesajında, "Bugün geçmişimizden aldığımız güçle, ezelden ebede büyük umutlar ve emin adımlarla birlik ve beraberlik içerisinde yürürken, geleceğimizin teminatı, dirilişin sembolü Cumhuriyetimizin kuruluşunun 97. yılını kutlamanın gururunu ve coşkusunu hep birlikte yaşıyoruz. Bu anlamlı günde, öncelikle; binlerce yıllık şanlı tarihimiz boyunca her dem yeniden doğuşlara ve şanlı yürüyüşlere imza atmış olan, başta; Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve onun kahraman silah arkadaşları olmak üzere şanlı ecdadımızı, kanlarıyla bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi, kahraman gazilerimizi, rahmet; minnet ve şükranla yâd ediyor, tüm ülkemin ve Karamanlı hemşerilerimin, yarınımız, umudumuz sevgili çocuklarımızın ve gençlerimizin Cumhuriyet Bayramı'nı içtenlikle kutluyorum" dedi.

KARAMAN TİCARET BORSASI BAŞKANLARIN’DAN 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI KUTLAMA MESAJI Karaman Ticaret Borsası Meclis Başkanı Cafer Binici ve Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Çavaş, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle bir kutlama mesajı yayınladılar. Başkanlar kutlama mesajında; Cumhuriyet, Türk Milletinin, büyük bir kahramanlık destanı yazarak gerçekleştirdiği Milli Mücadele sonucunda ulaştığı son noktadır. Aziz milletimiz Kurtuluş savaşında topraklarımıza kasteden dış güçlere karşı din, dil, ırk ayrımı gözetmeksizin genç-ihtiyar, kadın-erkek demeden birlik ve beraberlik içerisinde geçit vermemiştir. Devletimizin her ferdi bu bilinçle, Cumhuriyetini ve milli egemenliğini yorulmadan her zaman koruyacak ve sahip olduğumuz değerlere bağlılığını devam ettirecektir. Bu duygu ve düşüncelerle başta bize Cumhuriyeti armağan eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi minnetle anıyor, bütün vatandaşlarımızın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını kutluyoruz’ dediler.


MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ MEHMET ÇALIŞKAN

İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 97. yılı münasebetiyle bir mesaj yayımladı.

İl Müdürü Mehmet Çalışkan yayımladığı mesajında: “97 yıldır günden güne alevlenerek yanan Cumhuriyet ateşinin nice 100 yıllara uzanacak heyecanı ve aşkıyla, kıtalara hükmetmiş bir cihan devletinin tarihi ve kültürel mirasını genç nesillere aktararak Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün öncülüğünde yolumuza devam edeceğiz. Milli iradenin gücüyle nice yıllara” dedi.

 

CHP İL BAŞKANI MUSTAFA CEM KAĞNICI

Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk liderliğinde, isimsiz vatan sevdalılarının büyük mücadeleler sonucu canlarını vererek kazandığı ve bugün bizlere emanet edilen Cumhuriyetimizin ilanının 97'nci yılını bağımsız bir millet olarak kutlama gururunu yaşıyoruz. Varlığımızın ve bağımsızlığımızın en büyük teminatı olan Cumhuriyetin değeri Büyük Önderimizin, "Cumhuriyet, yeni ve sağlam esaslarıyla, Türk milletini emin ve sağlam bir istikbal yoluna koyduğu kadar, asıl fikirlerde ve ruhlarda sağladığı güvenlik itibariyle, büsbütün yeni bir hayatın müjdecisi olmuştur' sözleriyle daha da anlam kazanmıştır.

Cumhuriyetimiz, hakkı, hukuku ve adaleti temel alan bir ruhla kurulmuştur. Bu ruhun temelinde, hür yaşama kararlılığımızın, zincirlenemeyecek olan irademizin ifadesi olan ulusal Kurtuluş Savaşımız vardır. 29 Ekim 1923’te kurulan Cumhuriyetimizin koruyucusu ise Ulu Önder Atatürk’ün hiçbir ayrıma, ötekileştirmeye tabi tutulmaksızın yetiştirilmesini istediği fikri, vicdanı ve irfanı hür gençlerimizdir. Bu nedenledir ki milli egemenliğin ifadesi olan Cumhuriyetimizin günümüzde yaşadığı temel problemler, tüm gençlerimizin diğer vatandaşlarımızla birlikte, ‘Demokratik laik ve sosyal hukuk devleti’ ilkesine duydukları derin bağlılığıyla aşılacaktır.

Cumhuriyet kimsesizlerin kimsesidir, milletin egemenliğinin teminatıdır. Türk milletine en uygun yönetim şekli olan Cumhuriyet, bağımsızlığa olan düşkünlüğümüzü tüm dünyaya göstermiştir. Cumhuriyet anlayışı, tarihin şafağından beri var olan necip milletimizin tarih sahnesinde ki muazzam yolculuğunun önemli bir kader anında ona hayat veren, yepyeni ufuklar açan muhteşem bir kazanımdır. Bugün hepimiz Cumhuriyet’in kazanımları sonucu koltuklarımızda oturup, milletimize hizmet edebilmekteyiz. Özgürlük ve bağımsızlık karakteri olmuş, Cumhuriyetimize aşık vatandaşlarımız kalıcı huzura demokrasi, adalet ve huzur talebiyle ulaşacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle 97. yaşını kutladığımız Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e ve yol arkadaşlarına, tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, gazilerimize şükranlarımı sunuyorum, Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun.

 

KARAMAN ESOB YÖNETİM KURULU BAŞKANI BAYRAM UYSAL

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere silah arkadaşlarını ve aziz şehitlerimizi rahmetle; kahraman gazilerimizi minnet ve şükranla anıyoruz. Bugün eskisinden daha fazla birlik ve beraberliğe ihtiyaç duymaktayız.

Türk milletinin yalnızlaştırılmaya çalışıldığı, şer güçlere, terörist devletlere sömürgeci devletlerin desteğinin arttığı bir süreçten geçiyoruz. Gerek Akdeniz’de gerekse Azerbaycan toprağı olan Karabağ’da başta Fransa olmak üzere batılı devletlerin entrikalarıyla, dayatmalarıyla ve insanlık dışı davranışlarıyla karşı karşıyayız.

Tarih bir kez daha göstermiştir ki Türk’ün Türk’den başka dostu yoktur. Türk Birliğinin ve Turan Ordusunun kurulması en büyük dileğimizdir.

Cumhuriyetimizin 97. yılını kutladığımız bu günlerde, geleceğe büyük bir ümit, inanç ve gayretle yürümek azim ve kararlılığı dileğiyle tüm hemşerilerimizin, esnaf ve sanatkarlarımızın ve yüce Türk Milletinin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızı kutluyorum. Ne mutlu Türküm diyene!


PANKOBİRLİK GENEL BAŞKANI RECEP KONUK

“Cumhuriyetin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün bundan 97 yıl önce söylediği “Türkiye Cumhuriyeti, dünya devletleri arasında tuttuğu yere layık olduğunu eserleriyle ispat edecektir” sözündeki eserleriyle ispat vazifesi Cumhuriyetimizin kurucu ve eşit hissedarı Türk çiftçisinin de kendi mesuliyet alanındaki vazifesidir ve Türk çiftçisi bu vazifesini, ürettiklerinden arttırdıkları, ürettiklerinden oluşan katma değerle Cumhuriyetimize kazandırdığı eserlerle hakkıyla yerine getirmiştir” diyerek kutlama mesajı yayınlayan Başkan Recep Konuk, “Önce tek üretim kalemi tarım olan bir ülkeye, ürettikleri ile ilk ekonomik can suyunu veren, ilk kurulan fabrikaları, yolları, hastaneleri, okulları tarlada ürettikleriyle Cumhuriyetimize kazandıran ve kalkınmanın fitilini ateşleyen Türk çiftçisi, bugün de ürettikleriyle ve ülkemize kazandırdığı sanayi tesisleri, markalarla vazifesini hakkıyla yerine getirmekte, Cumhuriyetimizin, dünya devletleri arasında tuttuğu yeri büyütmek, güçlendirmek için, her destekte gayretini katlayıp işine daha bir şevkle sarılarak,  karşısına çıkan zorlukları ise göğüsleyerek çalışmaktadır. Bu anlayış ve kararlılıkla Cumhuriyetimizin ebediyen yaşamasına yönelik inanç ve irademizi ifade eder, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere Cumhuriyetimize hizmeti geçen değerli büyüklerimiz ve aziz şehitlerimizi bir kez daha rahmet, minnet ve saygı ile yad eder, Cumhuriyetimizin 97’nci yılını kutlarım” şeklinde konuştu.

CUMHURİYETİ, MİLLETİMİZ OMUZ OMUZA VEREREK HEDEF BİRLİĞİ İLE KURDUK 

Cumhuriyetimizin kuruluşunun 97’nci yılı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınlayan 25. ve 26. Dönem AK Parti Karaman Milletvekili ve Pankobirlik Genel Başkanı Recep Konuk, hakimiyetin kayıtsız şartsız milletin olacağı fikrini şiar edinmenin tabi sonucu olarak kurduğumuz Cumhuriyetimizin ilanının 97’nci yılını kutladığını belirterek.“Çekilen milli felaketlerin yarattığı uyanıklığın eseri ve aziz vatanın her köşesini sulayan kanlar” ile bedel ödeyerek kurduğumuz ve Mustafa Kemal Atatürk’ün hedef olarak gösterdiği “mesut, muvaffak ve muzaffer” olma hedefini gerçekleştirme azim ve kararlılığından asla taviz vermeden, içerden, dışardan her türlü saldırıları göğüsleyerek evlatlarını “mesut, muvaffak ve muzaffer” bir geleceğe taşıma gayretinde olan Cumhuriyetimiz, 97 yılda başardıklarının özgüveni ile daha büyük başarılara erişmiş olarak 100’üncü yaşını kutlamaya hazırlanıyor” dedi.Genel Başkan Konuk açıklamasını şöyle sürdürdü;“Kurucu iradesinin merkezinde, eğitimde, iş hayatında, sağlıkta, sosyal hayatta hiç kimseyi kıyıda köşede bırakmayarak fırsat eşitliğini sağlamak, milletin her evladına her makamı, mevkiyi erişilebilir kılarak kabiliyet, bilgi ve yeteneğini sergileme fırsatı sunmak olan Cumhuriyetimizin verdiği, kalkınma mücadelesinde dayanak noktası ve yegâne gücü genciyle, yaşlısıyla, kadınıyla erkeğiyle milletimizin kabiliyet, yetenek ve ferasetidir. Cumhuriyetimizin dünya milletler ailesi içinde yeri ve konumunun belirleyicisi milletimizin başardıkları ve bundan sonra imza atacağı başarılardır.

“Kaderde, kıvançta, tasada” ortaklık düsturu ile kurduğumuz ve hiçbir fert ve zümresini bir diğerine göre ayrıcalıklı görmeyen ve her ferdini cumhuriyetin eşit hissedarı kabul eden Cumhuriyetimizin yegâne hedefi ise başarıyı eşit paylaştırmak, refah, zenginlik ve mutluluğu herkesin ve her kesimin teneffüs etmesini sağlamaktır.Çünkü bizim Cumhuriyetimizin kurulmasında, memleketimizin istiklal ve istikbal mücadelesinden zaferle çıkmasında doğudan batıya, kuzeyden güneye her fert ve her zümre aynı fedakârlığı, aynı cesaret ve kararlılığı göstermiştir. Milletin omuz omuza verdiği mücadele ile el ele vererek ve hedef birliğini gerçekleştirerek kurduğu Cumhuriyetimiz, bugün de karakteri bağımsızlık olan, hoşgörü ve kardeşlik duyguları ile birliğini tesis etmiş ve vatan topraklarına karşılıksız bir sevgi ile bağlı olan ve “kaderde, kıvançta ve tasada” aynı hissiyatı ilelebet paylaşma kararlılığındaki millet asliyetinin yüksek korumasındaki en kıymetli mirasımızdır. Cumhuriyetimizin değerleri “kaderde, kıvançta ve tasada” yaşanan ortak geçmişi geleceğe taşıyacak en önemli dayanağımızdır.”

TÜRK ÇİFTÇİSİ OLARAK GELECEĞE DAHA GÜVENLİ VE DAHA İNANÇLI İLERLİYORUZ

“Milletimiz ve devletimiz Cumhuriyet İdaresindeki 97 yılda büyük işler başarmıştır. Ancak, her 29 Ekim’de biz nereden nereye geldiğimizin muhasebesinden daha çok Cumhurun, Cumhuriyetimizin tayin ettiği istikamet doğrultusunda “mesut, muvaffak ve muzaffer” bir ülkenin daha zengin, daha mutlu ve dünya milletler ailesi içinde daha itibarlı fertler olabilmesi için neleri başarmamız gerektiğini, başarıları nelerle taçlandırmamız gerektiğini düşünüyoruz” diyen PankobirlikGenel Başkanı Recep Konuk, mesajında şunları söyledi;“O 97 yılda biriktirdiğimiz tecrübeve 97 yılda Cumhuriyetimizin geçtiği tarih imtihanlarından çıkardığımız derslerle de daha çok üreten, ürettikçe zenginleşen, verdiği iktisadi mücadeleyle Cumhuriyetimizin istiklal ve istikbaline teminat oluşturan Türk çiftçisi olarak, üreten ve müreffeh Türkiye iddiamızı gerçekleştirme kararlılığıyla geleceğe daha güvenli, daha inançlı şekilde ilerliyoruz. “Türkiye Cumhuriyeti, dünya devletleri arasında tuttuğu yere layık olduğunu eserleriyle ispat edecektir” Mustafa Kemal Atatürk’ün Cumhuriyetin ilan edildiği gün söylediği bu sözdeki eserleriyle ispat vazifesi Cumhuriyetimizin kurucu ve eşit hissedarı Türk çiftçisinin de kendi mesuliyet alanındaki vazifesidir ve Türk çiftçisi bu vazifesini, ürettiklerinden arttırdıkları, ürettiklerinden oluşan katma değerle Cumhuriyetimize kazandırdığı eserlerle hakkıyla yerine getirmiştir. Önce tek üretim kalemi tarım olan bir ülkeye, ürettikleri ile ilk ekonomik can suyunu veren, ilk kurulan fabrikaları, yolları, hastaneleri, okulları tarlada ürettikleriyle Cumhuriyetimize kazandıran ve kalkınmanın fitilini ateşleyen Türk çiftçisi, bugün de ürettikleriyle ve ülkemize kazandırdığı sanayi tesisleri, markalarla vazifesini hakkıyla yerine getirmekte, Cumhuriyetimizin, dünya devletleri arasında tuttuğu yeri büyütmek, güçlendirmek için, her destekte gayretini katlayıp işine daha bir şevkle sarılarak,  karşısına çıkan zorlukları ise göğüsleyerek çalışmaktadır.Bu anlayış ve kararlılıkla Cumhuriyetimizin ebediyen yaşamasına yönelik inanç ve irademizi ifade eder, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere Cumhuriyetimize hizmeti geçen değerli büyüklerimiz ve aziz şehitlerimizi bir kez daha rahmet, minnet ve saygı ile yad eder, Cumhuriyetimizin 97’nci yılını kutlarım.” dedi.


İYİ PARTİ KARAMAN İL BAŞKANI İSMET HATİPOĞLUCumhuriyet; tarih boyunca esaret zinciri vurulamamış Yüce Türk Milletinin kahramanlık ve inançla yaptığı Kurtuluş Savaşının zaferle sonuçlanması ile taçlanmış ve kurulmuştur. Cumhuriyet; çok zor şartlar altında varoluş mücadelesi veren bir milletin azminin, inancının, milli birlik ve beraberliğinin ne kadar büyük bir güç olduğunun ve iradesinin karşısında hiçbir gücün duramayacağının bütün dünyaya bir kanıtıdır.Bu tarihi gerçeklik ve bilinçle beraber Cumhuriyeti korumak ve kollamak bizlerin namusu ve onurudur.Büyük bir gurur ve coşku içerisinde olduğumuz bu mutlu günde, başta Cumhuriyetimizin kurucusu, Büyük ÖnderM. Kemal Atatürk olmak üzere, kahraman silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi, sonsuz şükran ve rahmetle anıyor, tüm vatandaşlarımızın Cumhuriyet Bayramını kutluyorum.
CHP KARAMAN KADIN KOLLARI İL BAŞKANI GÜLSEN KAYSERİLİOĞLU19 Mayıs 1919'da Samsun'a çıkıp milli mücadeyi başlatan Mustafa Kemal Atatürk 29 Ekim 1923’te "Türk milletinin karakterine ve adetlerine en uygun olan idare, Cumhuriyet idaresidir." diyerek ilan ettiği, Milli egemenliğe dayanan ve gücünü halktan alan Cumhuriyetimizin 97. yılını kutlamanın onurunu yaşıyoruz.Cumhuriyet; ulusumuzun, Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Paşa 'nın önderliğinde verdiği onurlu duruşunun, büyük mücadelesinin, özgür ve bağımsız yaşama iradesinin tacıdır. Türkiye' nin çağdaş ve demokratik bir ülke olmasının, aydınlık geleceğimizin en önemli güvencesidir. Tarih boyunca büyük kahramanlıklar gösteren Türk milletinin kendi vatanı üzerinde hür ve bağımsız yaşama yaşama iradesinin vücut bulduğu bir eser olan Cumhuriyetimiz, muasır medeniyet seviyesine ulaşmak için attığımız adımların kuşkusuz en önemlisidir. Cumhuriyetimiz;sırtımızı yasladığımız, dağ gibi güven kaynağımız. Cumhuriyetimiz;bölücü ve yobaz teröre karşı milletimizi birleştirecek sigortamız. Uğruna şehitler verdiğimiz varlık sebebimiz. Cumhuriyetimiz; bağımsızlığımızdır. Milletimizin her ferdi, özellikle çocuklarımız ve gençlerimiz, Cumhuriyet'ini ve Milli egemenliğini yorulmadan her daim koruyacak ve sahip olduğumuz değerlere bağlılığını ilahinihayeye kadar devam ettireceğinin inancındayım. Bu duygu ve düşüncelerle Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin ilk başkanı ve Türkiye Cumhuriyeti'nin ilk Cumhurbaşkanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk 'ü, kahraman silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi, gazilerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyor;milletimizin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını en kalbi duygularımla kutluyorum.