29. AHİLİK HAFTASI TÖRENLE KUTLANDI

TAKİP ET

29. Ahilik Haftası Kutlamaları Karaman'da düzenlenen törenlerle kutlandı.

 

29. AHİLİK HAFTASI TÖRENLE KUTLANDI
29. Ahilik Haftası Kutlamaları Karaman’da düzenlenen törenlerle kutlandı.
Karaman Esnaf ve Sanatkalar Odaları Birliği Başkanlığı 2016 Yılı Ahilik Haftası kutlamaları kapsamında tören programı önceki gün saat 17.00’de Cumhuriyet Parkında Atatürk Anıtına çelenk sunulması ile başladı.
Vali Murat Koca, Odalar Birliği Başkanı Bayram Uysal, protokol üyeleri ve çeşitli STK’ların da katıldığı Ahilik Haftası kutlamaları, Çelenk programının ardından Meslek odası başkanları ve esnafların da katılımıyla Geleneksel Ahi Yürüyüşü ile devam etti.
İsmet Paça caddesinde mehteran takımı eşliğinde başlayan ve Aktekke Kent meydanında son bulan Yürüyüşün ardından, günün anlamına ilişkin protokol konuşmalar yapıldı.
Törn programında KMÜ İslami İlimler Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Ahmet Güzel’in Ahilik Konulu konuşmasının ardından Esnaf Odaları ahileri törenle giydirildi.
Plaket töreni, genç ahilerin giydirilmesi, Şed Kusatma konulu tiyatro gösterisi, müzik dinletisi ve Ahi Pilavı ikram edildi. Kutlamalar Üniversitede Ahilik Konulu Konferans ve Ahi Pilavı ikramı ile etkinlikler sona erdi.