24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ MESAJLARI

TAKİP ET

24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ MESAJLARI

24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ MESAJLARI
BELEDİYE BAŞKANI ERTUĞRUL ÇALIŞKAN
Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısı ile bir kutlama mesajı yayımladı.
Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan mesajında; “Dünya üzerindeki bütün toplumlarda öğretici görevini üstlenenler, son derece seçkin ve önemli kişilerdir. Hz. Ali “ Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum” , Mustafa Kemal Atatürk “Öğretmenler, yeni nesil sizlerin eseriniz olacaktır” gibi sözlerle öğretmenliğin ne kadar önemli ve kutsal bir meslek olduğu vurgusunu en güzel şekilde yapmışlardır.
Büyüyen ve gelişen ülkemizde, geleceğimizin mimarları olan çocuklarımızı emanet ettiğimiz öğretmenler vermiş oldukları eğitim ve öğretimle bu büyüme ve gelişmenin baş aktörleridir. Öğretmenlerimiz, çocuklarımızın en zor şartlarda bile ülkesine ve milletine bağlı kalarak, hizmet anlayışından kopmadan, erdemli, hoşgörü sahibi, demokratik ve insani değerlere bağlı kalarak yetişmelerini ilke alarak, görevlerini yapma gayretinde olmalıdırlar. Bu konuda öğretmenlerimize çok özel ve büyük sorumluluk düşmektedir.
24 Kasım Öğretmenler günü dolayısı ile öncelikle bugün aramızda bulunmayan ebediyete intikal etmiş tüm öğretmenlerimizi rahmetle ve minnetle anıyoruz. Ülkemizin geleceği ve umudu olan çocuklarımızı, geleceğe hazırlayan öğretmenlerimizin öğretmenler gününü en içten dileklerimle kutluyorum.” dedi.

KTSO BAŞKANLARI, ALKAN VE TOKTAY
Karaman Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı M.Gökhan ALKAN ve Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa TOKTAY 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle yayınladıkları mesajda;
“En zor şartlarda bile ülkemizin her köşesine ulaşarak ışık olan, fedakarlıkların en büyüğünü gösteren, eğitmeyi ve öğretmeyi bir ideal olarak benimseyen ülkemizi çağdaş medeniyet seviyesine çıkartmak için gerektiğinde hayatını feda etmekten çekinmeyen başta demokratik ve çağdaş Türkiye Cumhuriyetinin mimarı ve kurucusu Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm öğretmenlerimizin, 24 Kasım Öğretmenler Gününü yürekten kutlar sevgi ve saygılarımızı sunarız" dediler.

İL GENEL MECLİS BAŞKANI CELALETTİN GÜNGÖRER 
İl Genel Meclis Başkanı Celalettin Güngörer, “Millet olarak birlik, beraberlik, kardeşlik, vatanperver, iyi ve kalifiye insanlara büyük ihtiyacımızın olduğu bu günlerde, milletimizin istikbalini emanet ettiğimiz sevgili öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü tebrik eder, onları yetiştiren ailelerine ve eşlerine en derin şükranlarımı sunuyorum" dedi.
Öğretmenlerin, toplumda önemli bir yeri olduğunu söyledi. Çocuklarımızın ve gençlerin bedensel, duygusal, ahlaki, dini, milli ve toplumsal yönden sağlıklı gelişim göstermelerinde anne ve babadan sonra en etkili kişinin, öğretmenler olduğunu vurgulayan İl Genel Meclis Başkanı Celallettin Güngörer, her bireyin bilinçli, yetenekli ve özgür bir vatandaş haline gelmesini, kendi ilgi ve yeteneklerine uygun bir işe ya da mesleğe hazırlanmasını, öğretmenlerin sağladığını dile getirdi.
Çocuklarımızın ve gençlerimizin, kendilerini, dünü, bugününü ve yarını daha iyi görmelerini, öğretmen yardımıyla tanıyarak geleceğe hazırladıklarının altını çizen İl Genel Meclis Başkanı Celalettin Güngörer, “Muallimler, bir milletin geleceğinin şekillenmesinde en çok emek verenlerdir. Öğretmenlerin emek vermediği toplumlarda hiçbir gelişme, insanlığa yararlı bir sonuçla karşımıza çıkmaz" diye konuştu.
İl Genel Meclis Başkanı Celalettin Güngörer, ‘’Hayatımızı doğru yönde şekillendirmede bizlere yardımcı olan, bizlere bilmediklerimizi öğreten, bildiklerimizi ise daha iyi anlamamıza vesile olan ve bütün zorluklara göğüs gererek bizleri yetiştiren öğretmenlerimizi saygıyla ve minnetle yâd ediyoruz. Ahirete intikal etmiş olan öğretmenlerimize Rabbimizden rahmet, yaşayan öğretmenlerimize esenlikler diliyoruz. Bu vesile ile tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler gününü kutluyorum” dedi.

AK PARTİ KARAMAN İL BAŞKANI NAZMİ ÜNLÜ;
Ünlü mesajında şöyle dedi; “Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e Başöğretmenlik unvanın verildiği gün olan 24 Kasım Öğretmenler Gününü, hep birlikte kutlamanın huzur ve mutluluğunu yaşıyoruz.
Öğretmen demek bir ülkenin geleceği demektir. 21. yüzyıl dünyasında ülkelerin gelişmesi, çağı yakalayabilmesi ve küresel rekabette başarıya ulaşabilmesinin her şeyden önce eğitimli bireyler sayesinde mümkün olacaktır. 
Türkiyе iyi yеtişmiş, gеnç vе dinаmik nüfusuylа еğitimdеn sаğlığа, аdаlеttеn еmniyеtе büyük bаşаrılаrа imzа аtıyоr, muаsır mеdеniyеt sеviyеsinin üzеrinе çıkmа yоlundа kаrаrlı аdımlаrlа ilеrliyоr. Hiç şüphеsiz, millеtçе еldе еttiğimiz bu bаşаrıdа, kаt еttiğimiz mеsаfеdе еn büyük еmеk, yurdumuzun dört bir yаnındа fеdаkârcа görеv yаpаn öğrеtmеnlеrimizе аittir. İnаnıyоrum ki, insаn sеvgisini hiçbir zаmаn yitirmеyеn, idеаlizmlеrini аslа kаybеtmеyеn, dünyаdаki gеlişmеlеrе yabancı kаlmаyаn öğrеtmеnlеrimiz sаyеsindе bu ülkеnin gеlеcеği çоk dаhа аydınlık оlаcаktır.
AK Parti Genel Başkanımız, Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu ve hükümetimiz, eğitimde kaliteli yetişmiş nesiller hedefiyle çalışmalarını sürdürmektedir. Elbette ki yapılacak icraatlar bitmemiştir ve hızla devam edecektir.
Bu vesileyle tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü’nü kutluyor; mutlu, başarılı ve huzur içinde bir hayat geçirmelerini temenni ediyorum. Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk ve görevi başında şehit düşen, ebediyete intikal etmiş bütün öğretmenlerimize Allah’tan rahmet diliyor, aziz hatıralarını şükranla yad ediyorum.”

AK PARTİ KARAMAN MERKEZ İLÇE BAŞKANI AHMET AKCA;
Akça’nın mesajı şöyle; “Öğretmenler, yarınlarımızı emanet ettiğimiz çocuklarımızı ve gençlerimizi yetiştiren, ülkemizin aydınlık geleceği için özveriyle çalışan kutsal ve onurlu bir mesleği icra ederler. Öğretmenlik mesleğini diğer mesleklerden ayıran en önemli özellik, malzemesinin insan olmasıdır. İnsan olma vasfını ön plana çıkaran şey ise eğitim ve kültürdür.
Geleceğin güvencesi eğitime, eğitim ise öğretmene dayalıdır. Öğretmenin vazifesi, gücü nispetinde erdemli toplum gayretine katkı sağlamaktır. Yaratılmışların en seçkini, en donanımlısı, en bilinçli olanı İnsan topluluğunda öğretmenler Dünyanın her yerinde en özverili ve saygıdeğer kişilerdir. Dinimiz, geleneklerimiz ve kültürümüzde çok ayrı bir yere sahip olan öğretmenlik mesleği, Hazreti Ali’nin ‘Bana bir harf öğretenin bin yıl kölesi olurum’ sözüyle hak ettiği değeri bulmaktadır. Çocuklarımızı iyiye, güzele, aydınlığa ve bilgiye götüren öğretmenler, ülkemizin muasır medeniyetler seviyesine çıkması, iyi yetişmiş, donanımlı bir neslin oluşması için de önemlidir.
Bu duygu ve düşüncelerle, başta Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bugün aramızda bulunmayan tüm öğretmenlerimizi rahmetle ve minnetle anıyor, fedakâr öğretmenlerimizin ‘Öğretmenler Günü’nü, içtenlikle kutluyor, sağlıklı, huzurlu ve mutlu bir yaşam diliyorum.”

AK PARTİ İL KADIN KOLLARI BAŞKANI ÜMİT GÜLİN GÖKSOY 
Güksoy mesajında; “Dünyanın en kutsal mesleklerinden biri olan öğretmenlik, toplumların gelişmişlik düzeyini belirleyen bilginin üretilmesi ve aktarılmasında en önemli görevi üstlenmektedir. Çocuklarımızın ahlaki ve kültürel yönden yetişmesinde öğretmenlerimizin rolü büyüktür. 
Mesleğine aşık öğretmenler her zaman eşsiz öğrenciler yetiştirmişlerdir. Ülkenin tüm meslek grubunda çalışanlar hep, bir öğretmen elinden çıkmıştır. 
Öğretmenlerimiz sayesinde yarınlarımız olan genç nesiller, geleceği şekillendirmek için bilgiyi etkin olarak kullanabilen, yenilik ve değişimlere açık kuşaklar olarak yetişmektedir. Son derece mütevazı olanaklarla ve özveriyle milletimize çok önemli hizmetler veren değerli öğretmenlerimizin haklarının hiçbir şekilde ödenemeyeceği inancıyla başta Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, ebediyete intikal etmiş öğretmenlerimizi rahmet ve saygı ile anıyor, emekli ve görevinin başında bulunan değerli öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutluyor, sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum” dedi.