23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI KUTLAMA MESAJLARI

TAKİP ET

KARAMAN İL GENEL MECLİS BAŞKANI CELALETTİN GÜNGÖRER

Millet egemenliğini esas alarak kurulan Türkiye Büyük Millet Meclisimiz 95 yaşında.

Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK bugünü çocuklarımıza armağan ederek gelecek nesillere ne kadar güvendiğini ve değer verdiğini ortaya koymuştur.

Toplumumuzun yapı taşı ve geleceğimizin mimarı çocuklarımızdır. Mutlu çocuklar mutlu yarınlar demektir.

Tüm dünya çocuklarının kardeşçe kutladığı ilk ve tek çocuk bayramı olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı barış içinde yaşanacak bir dünyanın tohumlarını ekmektedir.

Ben de geleceğimizin teminatı çocuklarımızın yüzlerindeki gülümsemenin, kalplerinde sevgi ve umut çiçeklerinin hiç solmaması temennisiyle 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyor; tüm dünya çocuklarının barış ve huzur içinde yaşamasını diliyorum.

 

 

TİCARET BORSASI BAŞKANI EKREM ÇAVAŞ

Umutsuzluğun ve yoklukların yaşandığı bir süreçte Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılmasının aynı zamanda geleceği aydınlatan bir dönüm noktası olduğunu belirten Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Çavaş, mesajında şunları kaydetti:

“Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, milletimiz için çok büyük önem arz eden bugünü bayram olarak çocuklara armağan etmiş, bu şekilde onlara verdiği değeri ve duyduğu güveni göstermiştir.

Demokrasinin, aziz Türk Milletinin bağımsızlığının ve egemenliğinin simgesi Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluş yıl dönümünde, tüm Karamanlı vatandaşlarımız ve çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyor, ayrıca bağımsızlık uğruna bu cennet toprakları bizlere vatan yapan başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm şehit ve gazilerimizi de bir kez daha rahmet, minnet ve şükranla anıyorum.”

 

 

KARAMAN ZİRAAT ODASI BAŞKANI RECEP MUĞLU

Karaman Ziraat Odası Başkanı Recep Muğlu 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Başkan Muğlu mesajında şu ifadelere yer verdi;

‘Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin kurulduğu 23 Nisan 1920 tarihi kader birliği yapmış, istiklâl ve istikbal mücadelesini elbirliğiyle, gönül birliğiyle yapmaya azmetmiş aziz milletimiz için bir dönüm noktasıdır. İstiklâl mücadelemizin sürdürüldüğü en zorlu, en buhranlı günlerde doğan Türkiye Büyük Millet Meclisi millî birliğimizin, millî mutabakatımızın, millî egemenliğimizin en somut tecellisi olmuştur. “Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir” ilkesine dayalı, demokratik zemin üzerinde yükselen cumhuriyetimizin temelleri atılmıştır.

Bu tarih, egemenliğin Millete devredilişinin resmen başlangıcını oluşturan bir devrimin tarihidir. Böyle bir devrimin, yüzyıllar boyu, değil gerçekleştirilmesi, hayal edilmesi bile mümkün değildi. 23 Nisan 1920, sadece TBMM’nin kuruluş günü değildir. Bu gün, aynı zamanda demokratik parlamenter rejimin temelinin de atıldığı gündür.

Tarihi büyük ve unutulmaz zaferlerle, kahramanlıklarla dolu Türk Milletinin Kurtuluş Savaşından başarıyla çıkmasında büyük pay sahibi olan Türkiye Büyük Millet Meclisi; ulusal egemenliğe dayalı, yeni Türk Devletinin sağlam temellerini oluşturmuştur.

Bu anlamda Ulusumuzun ve çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk bayramını kutlarken, bize bu ülkeyi emanet eden başta Cumhuriyetimizin Kurucusu M. Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını şehit ve gazilerimizi şükran ve minnetle anıyoruz.’ dedi.

 

 

 

AK PARTİ KARAMAN MERKEZ İLÇE BAŞKANI MUSTAFA ATABAY

“23 Nisan 1920 tarihi Türk milleti için büyük önem taşımaktadır.  Muhteşem bir hürriyet mücadelesinden sonra TBMM'nin açılışıyla birlikte direniş ve dirilişi ile tarih yazan Türk Milleti, bağımsızlığa olan inancı sayesinde inanılmaz bir mücadele örneği sergilemiştir.

Mustafa Kemal Atatürk‘ün Türkiye Büyük Millet Meclisi‘nin açıldığı bu günü bayram olarak çocuklara armağan etmesi çocuklara verdiği değerin ve duyduğu güvenin en büyük göstergesidir. 23 Nisan, dünyadaki tek çocuk bayramı olma özelliği de taşıyarak dünya çocukları arasında dostluk, kardeşlik ve sevgi bağlarının pekiştirilmesine katkıda bulunması açısından büyük öneme sahiptir.

Unutulmamalıdır ki; çocuklarımız Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin teminatı, barışın ve umudun simgesidir. Dolayısıyla Türk çocuklarını mutlu edebilmek, onlara iyi bir gelecek sunabilmek, çocuklarımızı milli ve manevi değerler aşılayarak, topluma faydalı bireyler oluşturmak hepimizin görevidir. Küreselleşmenin olumsuz etkilerinden koruyarak, çocuklarımızı gerçek tarih ve millet sevgisiyle yetiştirmek güçlü bir Türkiye'nin olmazsa olmazıdır.

Bu vesileyle Ulu Önder Atatürk'ü saygıyla anarken, tüm çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyor, sözlerime M. Kemal ATATÜRK' ün şu sözüyle son vermek istiyorum. "Küçük hanımlar, küçük beyler! Sizler hepiniz geleceğin bir gülü, yıldızı, bir mutluluk parıltısısınız! Memleketi asıl aydınlığa boğacak sizsiniz. Kendinizin ne kadar mühim, kıymetli olduğunuzu düşünerek ona göre çalışınız. Sizlerden çok şeyler bekliyoruz.”

 

 

AK PARTİ KARAMAN İL KADIN KOLLARI BAŞKANI İMİŞ GÜNENÇ 

“Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılış tarihi olan 23 Nisan 1920 gününün, çocuklara armağan edilişinin 98. yılını kutluyoruz.

23 Nisan bir yönüyle ülkemizin milli egemenliğinin ve bağımsızlık mücadelesinin en önemli dönüm noktalarından birini oluştururken öte taraftan da çocuklar için bayram olarak kutlanmaktadır.

23 Nisan çocuk bayramı dünyadaki ilk ve tek çocuk bayramıdır. 

Bizler millet olarak büyük mücadeleler sonrasında tesis ettiğimiz barışı, zorlu şartlar sonrasında elde ettiğimiz bağımsızlığımızı tüm dünya çocuklarıyla birlikte paylaşıyoruz.

Biz çocuklarımıza güveniyoruz; bizim gençlerimizden beklentilerimiz çok büyük. İnanıyorum ki onlar da, kendilerine sunulan imkânları iyi değerlendirecek, tarihlerinden aldıkları öz güvenle büyük başarılara imza atacaklardır.

Milletimizin en değerli varlığı çocuklarımız, barışın, sevginin, umudun ve kardeşliğin temsilcileri, aydınlık yarınlarımızın güvencesidirler. 

Cumhuriyet’imizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Meclis üstünlüğünü temel ilke olarak benimsemiş, Milli Mücadelenin zor şartlarında dahi Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin demokratik bir zemin olarak muhafazasına büyük önem göstermiştir.

Çocuklarımız hepimizin geleceğidir. Ben bu vesileyle 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı‘nı kutluyor, sevgi ve barışın tüm dünyada daim olmasını temenni ediyorum."

 

 

 

AK PARTİ KARAMAN İL GENÇLİK KOLLARI BAŞKANI MUSTAFA KALE

Kale Mesajında ;  “Cumhuriyetin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, Türk ve dünya çocuklarına armağan ettiği bu anlamlı günün, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımız için mutluluğun, huzurun ve başarının yeni bir başlangıcı olmasını temenni ediyorum” dedi.

Aziz milletimizin yokluklar ve güçlükler içerisinde istiklal mücadelesinde gösterdiği azim ve kararlılık, bugün daha çağdaş bir Türkiye için ortaya koyduğumuz çabanın da ilham kaynağıdır. “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, tüm dünya çocuklarının kardeşçe kutladığı, barış içinde yaşanabilecek bir dünyanın tohumlarının atıldığı ilk ve tek çocuk bayramıdır”

Dünya çocukları arasında sevgi, kardeşlik ve dostluk bağları güçlenerek tüm insanlığın huzur ve barış içerisinde yaşayabilecekleri bir dünyanın temelidir.

‘’Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışında bulunan tüm kahramanlarımızı şükranla anıyor, aziz şehitlerimize rahmet diliyor, bütün milletimizin ve özellikle çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyorum ‘’dedi.