23 NİSAN KUTLAMALARI..

TAKİP ET

CHP Karaman İl Teşkilatı 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı Cumhuriyet Parkında Atatürk Anıtına çelenk sunarak ayrı bir proğram ile kutladı.

Cumartesi günü saat 12’de Cumhuriyet Parkında toplanan CHP yöneticileri, partililer, bazı STK temsilcileri ve vatandaşlar önce Atatürk Anıtına çelenk sundular, saygı duruşu ve İstiklal Marşını okuduktan sonra CHP İl Başkanı Av. İ.Atakan Ünver bir konuşma yaptı.
CHP İl Başkanı Ünver konuşmasında şöyle dedi; “Bu toprakları vatan, kurtuluşumuzu ve kuruluşumuzu bayram yapan Ulu Önder Atatürk ve silah arkadaşlarını ve tüm şehitlerimizi saygı, rahmet ve minnetle anıyorum. Ruhları şâd olsun.
“Ulusal egemenliğin üzerinde hiçbir güç ve kişi tanımadığımızı göstermek için gelin birlik olalım. Gelin güçlü ve tek bir ses olalım.” çağrımıza kulak vererek “Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımızı Kutlama” programımıza katılan siz, Cumhuriyetin aydınlık yüzlerini de saygı ve hürmetle selamlıyorum.
             Bayramımız kutlu, çocuklarımız umutlu, geleceğimiz mutlu olsun…
23 Nisan, Cumhuriyetimizin temelini oluşturan önemli bir gündür. Çünkü ilk “Büyük Millet Meclisi”, 1920 yılında, bugün açıldı.
Mustafa Kemal, 21 Nisan 1920'de yayınladığı bildiriyle, “Büyük Millet Meclisi"nin Ankara'da, 23 Nisan günü toplanacağını duyurdu. 22 Nisan'da yayınladığı başka bir bildiriyle de, toplanacak Meclisin tüm yönetim ve askeri sorunların merkezi olacağını açıkladı. Ve Büyük Millet Meclisi’nin açılışı, duyurulduğu gibi, 23 Nisan'da yapıldı. O gün Meclise 115 temsilci katıldı.
Büyük Millet Meclisi'nin ilk benimsediği ilke şu oldu: "Egemenlik, kayıtsız şartsız milletindir; millet bu hakkını Meclis aracılığıyla yürütür. Meclis'in üstünde bir güç yoktur.”
Meclis'in yapacağı çalışmalardaki amacı ise “Yurdun düşmandan kurtarılması ve bağımsız bir Türkiye'nin kurulması” olarak belirlendi. 3 yıl, 3 ay ve 3 hafta olağanüstü bir çalışma yapan Gazi Meclis, yurdu düşmandan temizleyerek Cumhuriyeti ilan etti. T.B.M.M. böyle onurlu bir tarihe sahiptir. Dünya üzerindeki hiçbir meclis de kendi vatanını düşman işgalinden temizleme gibi bir onura sahip değildir.
Görüldüğü gibi, 23 Nisan, bu onurlu meclisin kurulduğu günün, ulusun egemenliğine sahip çıktığı günün bayramıdır. Bu bayram Büyük Millet Meclisinin açılışının 1. Yılında 1921’den itibaren kutlanan 23 Nisan Milli Bayramı’dır. 
            Dikkat ediniz; bu bayram 1921 yılından bu tarafa kutlanmaktadır. Savaş yıllarında dahi kutlamalar iptal edilmemiştir. Oysa bugün, kutlamaların iptali için her fırsatta sebep yaratılmaya çalışılmaktadır. (…)
            Bu bayramın başka anlamları da vardır:
            Bu bayram, Ulu Önder Atatürk’ün himayesi ile 1927 yılında kutlanmaya başlayan 23 Nisan Çocuk Bayramı ile 1 Kasım 1922'de saltanatın kaldırılmasıyla önce, 1 Kasım olarak kabul edilen, Hakimiyet-i Miliye Bayramı’nın 1935’te 23 Nisan Millî Bayramı'yla birleşmesinden oluşan anlamlı ve tüm milli bayramlarımız gibi önemli bir Bayramdır. Tüm anlamları göz önüne alındığında, bu bayramın kutlanması ve unutturulmaması büyük önem taşımaktadır.
BUGÜN;
T.B.M.M. yi etkisizleştirerek ülkeyi tek adam iradesine teslim etme hayali kuranların bulunduğu bir gerçektir.
BUGÜN;
Cumhuriyetin ilanından ve dahi Osmanlı’dan bu yana yürüttüğümüz, parlamenter sistemi ortadan kaldırarak tek adama dayalı bir sisteme heves edenler olduğu bir gerçektir.
BUGÜN;
Cumhuriyetimizin ve Cumhuriyet kurumlarımız ile Kurtarıcımız ve Kurucumuz Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve kurtuluş savaşımızın kahramanlarının, şanlı tarihine saldıranlar ve onların hatıralarını unutturmak isteyenler olduğu bir gerçektir.
BUGÜN;
Bölücü terörün ve Ortadoğu kaynaklı gerici terörün, vatan toprağına göz diktiği ve kardeşliğimizi ortadan kaldırmak için eline geçirdiği her fırsatı kalleşçe kullandığı bir gerçektir.
BUGÜN;
Küçücük yavrularımızı siyasal emelleri doğrultusunda, cumhuriyet ve değerlerinin dışında, kendi emellerine uygun olarak şekillendirmek isterken, o küçücük yavrularımızın geleceklerinin ve dahi bedenlerinin sapık ruhların istismarına maruz kalmasına sebep olanların bulunduğu ve bu zihniyetin ve temsilcilerinin, yaptıklarından hiç utanmadan aymazlıklarını sürdürdükleri bir gerçektir.
Tüm bu gerçeklikler karşısında;
              23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile tüm milli bayramlarımıza sahip çıkmak daha büyük önem arzetmektedir. 
              Biz Cumhuriyetçiler, biz yurtseverler, biz Atatürkçüler bu bayramlara ve Ulu Önderin tarihsel mirasına bugün daha fazla sahip çıkmak zorundayız. Ülkemizin ve Cumhuriyetin sizlere bizlere ve yurdunu, devletini, bayrağını, milletini seven yurttaşlarımızın tüm bu değerlere sahip çıkmasına, bugün, dünden daha çok ihtiyacı var.
Haydi Yurtseverler ! 
Haydi Cumhuriyetçiler ! 
Haydi Atatürkçüler ! 
Haydi Atatürk Milliyetçileri !
Bayrağımıza, toprağımıza, ulusumuza, devletimize, cumhuriyetimize; kurtarıcılarına ve kurucularına hep beraber sahip çıkalım…
Unutmayalım muhtaç olduğumuz kudret, damarlarımızdaki asil kanda mevcuttur.
Bayramımız kutlu olsun.”