2023 Yılında Doğal Afetten Zarar Gören Çiftçilere Gübre Ve Yem Desteği Yapıldı

TAKİP ET

İlimiz genelinde 2023 üretim sezonunda meydana gelen, don, dolu, fırtına, sel ve su baskını afetleri sonucunda tarımsal üretim alanlarında, hayvan varlıklarında ve hayvansal üretim girdilerinde zarar olan üreticilere gübre ve yem desteği verildi.

İl Tarım ve Orman Müdürlüğünde yapılan dağıtım programına Karaman Valisi H. Engin Sarıibrahim, Karaman İl Jandarma Komutanı J.Alb.Murat Alkan, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ali Yener Terlemez, Karaman Ziraat Odası Başkanı Mehmet Bayram, STK Başkanları ile Gübre almaya hak kazanan üreticiler katıldı.
İl Müdürü Hatice Bulut konuyla ilgili yapmış olduğu açıklamada; “2023 üretim sezonunda meydana gelen doğal afetlerden dolayı zarar gören üreticilerimizin bir nebze olsa da yaralarını sarmak, üreticilerimizin mağduriyetini ortadan kaldırmak ve bir sonraki üretim sezonunda tarımsal faaliyetlerini devam ettirebilmeleri amacıyla Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı tarafından gönderilen 15 Milyon 200 Bin TL. ile temin edilen  toplamda 1.152 Ton Üre Gübresini,27 Ton Hayvan yemini üreticilerimize teslim ediyoruz. 
Gübre Dağıtımı programımızda  Karaman Merkez ve köylerinde  436, Ayrancı İlçemizde 39, Ermenek İlçemizde 43, Kazımkarabekir ilçemizde 10 üretici olmak üzere toplamda 528 üreticimize Üre Gübresi, Ayrancı İlçemizde 29 Üreticimize Hayvan yemi dağıtımını gerçekleştiriyoruz.
Üreticilerimizin bir nebze de olsa yaralarını saracak olan Gübre ve Yem desteği sağlayan Başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, Tarım ve Orman Bakanımız Sayın İbrahim Yumaklı’ya, Sayın Valimize, Milletvekillerimize Kurumumuz ve üreticilerimiz adına şükranlarımı sunuyorum” dedi.




Karaman gübre yem desteği