2020 Yılında Gebe Düve Desteği İle Başlayan Hikaye

TAKİP ET

Karaman Tarım ve Orman İl Müdürü Hatice Bulut Hayvan Sağlığı Şube Müdürü Ümit Çağlıyan ile beraber Ekinözü köyünde faaliyet gösteren Oğuz Tarım Hayvancılık Büyükbaş Hayvan işletmesini ziyaret etti.

Ekinözü köyünde 2020 yılında Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından desteklemesi yapılan gebe düve desteğine başvuru yapan Osman Selehattin Oğuz, büyükbaş hayvan ve süt üretimine geçti.

Gebe Düve Desteği sonrasında yine IPARD başvurusu ile yapmış olduğu ahırda 30 büyükbaş hayvan ile bu işe başlayan Oğuz'un ahırında 300 baş Simental ırkı hayvan bulunuyor.

Büyükbaş Hayvancılık işini daha da seven Selehattin Oğuz daha sonra işletmesi için Ari İşletme belgesini aldı. Bununla da yetinmeyip Avrupa Birliği Onaylı İşletme Belgesini de alarak işletmede elde edilen sütünün değerini arttırdı.

Ahırda kullanmış olduğu enerji ihtiyacını karşılamak adına yine Bakanlığın desteği olan IPARD destekleme başvurusu ile ahır üstü GES projesi ile de kullanmış olduğu enerji giderlerini sıfıra indirdi.

Gübre çukurunda bulunan katı ve sıvı hayvan gübrelerini yem bitkileri üretimi yapmış olduğu alanlarda kullanan Selehattin Oğuz gübre girdisini de azaltarak ilimizin örnek işletmelerinden birisi oldu.

Şimdi sırada ahırımızı büyüterek hayvan sayısını ve süt üretimini arttırmak olduğunu söyleyen Oğuz'a İl Müdürü Hatice Bulut çalışmalarında başarılar dileyerek Bakanlığımızın Desteklerini yerinde kullanarak üretime katkıda buluna Selehattin Oğuz'a teşekkür etti.







Hatice Bulut büyükbaş hayvan Selehattin Oğuz işletme hayvan sayısı süt üretimi destek