2020'yi Değerlendirdiler... (2)

TAKİP ET

AYRANCI BELEDİYE BAŞKANI YÜKSEL BÜYÜKKARCI

Seçimlerde 3.dönemimiz içerisinde söz verdiğimiz projelerden birçoğunu bitirerek halkımızın hizmetine sunduk.50 daire,12 dükkandan müteşekkil Ötügen Konutlarını çevre düzenlemesiyle birlikte 8 ay gibi kısa bir sürede tamamladık. 

2,5 km uzunluğundaki Musa Avsever Caddesi rehabilite projemizi başlattık. Yürüyüş yolu, Çocuk oyun alanları,Spor alanları, Kamelyalar, banklar, Ağaçlandırma ve çimlendirme işlemleri bu yıl içerisinde bitirilecek.

Görüntü kirliliği oluşturan Elektrik direkleri kaldırılarak, elektrik tellerinin yer altına alınması işlemine başlanılmış olup 3 ay içerisinde bitirilecek. Biyolojik katı atık arıtma tesisimiz bitirilerek halkımızın hizmetine sunulmuştur.

Yine seçimden sonra başlattığımız yöresel ürünler üretim tanıtım ve satış merkeziyle birlikte Belediye hizmet binamızı tamamladık, önümüzdeki birkaç ay içerisinde hizmete sunacağız, Hayvancılık alanı ilan ettiğimiz bölgeye 40 adet ağıl,40 adet çoban evi ve yanına da Hayvan pazarı projemizin yapımına bu yıl içerisinde başlayacağız. 

Bu yıl içerisinde başlayacağımız diğer iki projemiz ise 40 adet 500 metrekare arsa üzerine 110 metrekarelik müstakil evlerden oluşan ORHUN VADİSİ konutları ve ayrıca 48 daireden oluşacak TURAN konutlarını başlatacağız inşallah.

 

ERMENEK BELEDİYE BAŞKANI ATİLA ZORLU

Her sene olduğu gibi yeni bir yıla girerken güzel düşünceler ve umutlarla karşıladık 2020’yi. Ancak bu sene öyle bir sene oldu ki neredeyse bitmesi için gün sayar olduk. Virüsler, depremler, orman yangınları, ölümler... 

2020 yılında da memleketimize ve halkımıza yararlı işler yapmaya çalıştık. Pandemi sürecinde çalışmalarımız kısıtlı olsa da hemşerilerimizin temizlik ihtiyaçlarını rahatlıkla karşılayabilmeleri için 20 ton suyu ücretsiz olarak abone hesaplarına ilave ettik. Cadde ve sokaklarımızı dezenfekte ettik. Talep olması halinde araç içi dezenfeksiyon çalışmalarını yaptık.

Önce insan sağlığı önceliğimiz oldu. Kentimizde konforlu bir yaşamı hak eden vatandaşlarımıza yol, kaldırım, parke, park çalışmalarımız devam etti.  Milli bayramlarımızda çocuklarımızın evde gönlünü almaya çalıştık. İmkanlarımız doğrultusunda yardımlaşma ve dayanışma içinde olduk. Bütün gayemiz pandemi dönemini güvenli bir şekilde geçirmek yönünde olmuştur. Yaşanılabilir bir Ermenek inşa etmek için çalışmalarımız devam etmektedir.

Pandeminin zorluklarıyla uğraşırken bir taraftan da Memleketimizin sorunu Madencilerimizin alın teri, emeklerinin karşılığı olan maaşlarını alabilmeleri için madencilerimizin yanında olmaya çalıştık.

Tüm bu zorlukların yanında güzel işlere de imzamızı atmak için gayret sarfettik ve Memleketimizin değerlerinin sergilenebilmesi için Ahmet ve Nezahat KELEŞOĞLU Kent Müzesi inşaatına başlandı.

Dünya genelinde yaşanan covid-19 pandemisinden dolayı üzüntü, acı ve kederlerin yoğun olarak yaşandığı bir yılı geride bırakarak Umut ve beklentilerle dolu 2021 yılına girmenin mutluluk ve heyecanını yaşamaktayız.

2021 yılında korona virüs illetinden kurtulmayı, acı keder ve üzüntülerin olmadığı, sağlıklı sıhhatli ve sevinçli günlerin yoğun olarak yaşanacağı, dostlarımıza ve akrabalarımıza sıkı sıkı sarılabileceğimiz, büyüklerimizin ellerinden korkmadan öpebileceğimiz bir yıl olmasını ümit ediyor, bu zamana kadar yaşanmış olumlu ya da olumsuz birikimlerin ışığında, 

2021 yılının başta Hemşehrilerimize, Ülkemize ve tüm insanlığa en başta sağlık olmak üzere barış, kardeşlik, huzur ve mutluluk getirmesini diliyor, hepinize en içten saygılarımı ve dileklerimi sunuyorum.


 

AK PARTİ İL BAŞKANI ABİDİN ÇAĞLAYAN

2020 yılı felaketlerle başladı. Depremler, çığ felaketleri, sel felaketleri, kuraklık ve korona virüsle ülkemiz adına bir çok kayba yol açtı. Özellikle korona virüs yüzünden binlerce vatandaşımız hayatını kaybetti. Ekonomik anlamda çok zararlar verdi. Ama devletimizin destekleri ve başarılı çalışmaları ile Türkiye virüsü en az şekilde etkilenerek geçiriyor. Bakanlarımızın başarılı çalışmasıyla ülkemize gelmemesi için yoğun bir çalışma yapıldı.  En geç giren ülke bizim ülkemiz. 18 yıldır Ak partinin sağlık sektörüne yaptığı yatırımlar ve teknolojideki gelişmeler bu salgının etkisini aza indirdi. Kısıtlamalar, sokağa çıkma yasağı, kapalı kalan esnaflarımız oldu. Özellikle salgından en çok etkilenen esnaflarımız oldu. Etkilenen esnaflara hükümetin sağladığı krediler, karşılıksız hibeler sosyal koruma kalkanı altında tüm Türkiye’de olduğu gibi Karaman’da da hükümetin karşılıksız hibeleri oldu En son alınan kararla birçok etkilenen esnafımıza 500 lira kira yardımı var. Bin lira hibe desteği var.

2020 DE GÜZEL ŞEYLERDE OLDU

86 yıl boyunca müze olarak kullanılan "zincirler kırılsın" diye dua ettiğimiz Ayasofya milletimizin duası ve devletimizin mücadelesi ile Ayasofya Camiye dönüştürüldü ve bizlerin nesline nasip oldu. Hepimizin bir duası daha olan Mescid-i Aksa'nın da Allah'ın izni ile en kısa zamanda zincirlerinin kırılmasını görmekte bizlere nasip olsun.

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın ve bakanların çabaları ve çalışmalarıyla Türkiye, tarihinin en büyük doğal gaz keşfini Karadeniz'de gerçekleştirildi. Fatih sondaj gemimiz, 20 Temmuz 2020 tarihinde başladığı Tuna-1 kuyusundaki sondajında 405 milyar m3 doğal gaz rezervi keşfetti. Ülkemiz adına hayırlara vesile olsun.

2021 DEN BEKLENTİMİZ?

2020 de yatırım programları arasına alınan ve ihale izni aşamasından olan Gödet Barajını kapalı sulama sistemine en kısa sürede geçirmeyi planlıyoruz . Cumhurbaşkanımıza ve Bakanlarımıza teşekkür ediyoruz. Karaman'ımız adına şimdiden hayırlı olsun.

2021 yılında Karaman'ın yaptığımız ve yapacağımız hizmetler ve yatırımlar vesilesiyle daha güzel yerlere geleceğini inanıyoruz. 2021 yılının şehrimiz ülkemiz ve tüm dünyaya güzellikler ve esenlikler getirmesini Yüce Rabbimden niyaz ediyorum.

Depremde, felaketlerde ve virüs nedeniyle hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet yakınlarına başsağlığı ve sabırlar diliyoruz.

 

MHP İL BAŞKANI MAHMUT ÜNÜVAR

Bazen umudun bazen de umutsuzluğun öne geçtiği bir yılın geride bırakıldığını belirten Milliyetçi Hareket Partisi Karaman İl Başkanı Mahmut Ünüvar, yaklaşan yeni yıl nedeniyle bir mesaj yayımladı. Bütün olumsuzlukların kopartılıp atılan takvim yaprakları gibi geride kalmasını temenni eden Başkan Ünüvar,  2020’nin tüm insanlık adına hayati ve tarihi olaylara sahne olduğunu belirttiği mesajında;

‘’Ana gündemi korona virüs olan 2020 yılı; yaşama dair her alanda dengeleri etkileyen, yoğun mücadele gerektiren ve birçok hemşerimizi salgın nedeniyle kaybettiğimiz üzücü olaylara sahne oldu. Sevdiklerimizle aramıza mesafe koyan salgının önünü kesmek adına çalışmalar sürerken, Van’daki çığ faciası, kadın cinayetleri ve sınır ötesi harekâtlarımızda verdiğimiz şehitlerimiz 2020’yi daha buruk bir yıl haline getirdi. Elazığ ve İzmir depremlerinde kentlerimizin geleceğini doğru planlama konusunda acele etmemiz gerektiğini bir kez daha öğrenirken, Hatay’daki orman yangınları ile de her türlü sabotaja karşı daha tedbirli olmamızın zaruret olduğunu gördük. Tedbirler kapsamında zaman zaman kapalı kalan ve işleri azalan esnafımız, önünü görememenin ağır sancılarını yaşadı.

Milletçe huzur ve istikrar özlemimizin arttığı bu yılda Milliyetçi Hareket Partisi olarak ilçe ve il kongrelerimizi tamamladık. Demokrasinin tecelligahı olan Türkiye Büyük Millet Meclisi 100. yaşına girdi. Öznesi insan olan siyasetin tedbirler vesilesi ile insanla arasına mesafe koyması, hem kongrelerimiz açısından hem gazi meclisimizin 100. yaşını kutlamak açısından önceki dönemlere göre buruk geçti. Soydaşlarımızın Karabağ’da elde ettikleri zaferin coşkusunu meydanlara inmeden içimizde yaşadık. Bu sebepten içinde bulunduğumuz 2021 arifesinde yaşadıklarımızın muhasebesini yapmak, ders çıkarmak ve geleceğe dönük umutları güncellemek durumundayız’’ dedi.

2021’in toparlanma ve silkinip ayağa kalkma yılı olması gerektiğini söyleyen Başkan Ünüvar, ‘’Türk Milleti kararlılığı, sağlam basireti ve binlerce yıllık tecrübesi ile bu zor günleri atlatacak kudrete sahiptir. Milletimizin bundan daha karanlık dönemlerde yokluk ve buhranları aşma becerisini tarih yazmaktadır ancak, tıpkı tarihte olduğu gibi günümüzde de hepimize bir takım görevler düşmektedir. Milli kenetlenmeye zarar veren kısır çekişmelerden, gerilimi artıracak tartışmalardan uzak durmaya özen gösterilmelidir. Gecesini gündüzüne katarak görevini yerine getiren sağlık çalışanlarımızın emeklerinin boşa gitmemesi ve hepimizin sağlığı adına kurallara tam anlamıyla uyulmalıdır. Tüm insanlığın bu salgın hastalığın ortadan kalkması adına umut olarak gördüğü ‘Aşı’ hakkında güvensizlik oluşturacak söylemlerden kaçınılmalıdır. Sokağa çıkma yasağı sürecinde salgından korunmak adına sağlıklı beslenme, vücut direncinin korunması ve bireysel tedbirler ailelere maddi yükümlülük getirmektedir.

Bu durumda sosyo-ekonomik seviyesi düşük hemşerilerimiz ciddi risk yaşamaktadır. Bu vesileyle salgın sürecinde faaliyetleri kısıtlanan, işleri azalan küçük ve orta ölçekli esnaflarımıza verilen desteklerin meblağı artırılmalı ve süresi uzatılmalıdır. Desteklemeler güncellenerek İşsizlik maaşı hakkını dolduranlar ve hali hazırda bir işe sahip olmayanlar değerlendirilmelidir.  Salgınla mücadele konusunda kurumlarımızın üstün gayretlerini görmekle birlikte,  gelişen yeni problemleri tespit etme, doğru çözümleme ve en başarılı önlemi alma konularında geç kalınmamasını temenni ediyorum’’ diye söyledi.

Salgının toplumsal ilişkilerin dönüşümüne de neden olduğunu söyleyen Başkan Ünüvar mesajının devamında, ‘’Göreve geldiğimiz günden itibaren saha çalışmalarımız kapsamında ziyaretler başlattık. Mensubu olduğumuz hareketin büyüklüğünü ve gerçek potansiyelini daha iyi görmemiz adına bu ziyaretler önemli bir imkân sağladı. Nitekim gerek merkeze bağlı gerekse ilçelerimize bağlı köylerimize yaptığımız çok sayıda ziyarette gördüğümüz yoğun teveccüh, bizlere tarihi sorumluluğumuzu tekrar hatırlatmıştır. Sinelerdeki vatan ve bayrak sevgisi tohumunu yeşertme gayretiyle yaptığımız tüm köy ziyaretlerimizde, hamd olsun aynı teveccühü gördük aynı duyguyu yaşadık. Yaptığımız saha çalışmalarında hemşerilerimizin bize aynı heyecan ve umutla sarıldıklarına şahit olduk.

Karşılıklı sevgi ve muhabbetin doruğa çıktığı yüz yüze çalışmalarımıza, malum salgın nedeniyle getirilen tedbirler kapsamında ara vermek durumunda kaldık. Evde kalmanın ve toplu faaliyetlerden kaçınmanın vurgulandığı bu süreçte hemşerilerimizle teknolojinin el verdiği ölçüde görüşerek hasretimizi dindirmeye çalıştık. Bu günlerin atlatılacağına ve her türlü badirenin üstesinden geldiğimiz gibi milletçe bu badirenin de üstesinden geleceğimize olan inancımızla, yeniden kucaklaşmanın ve bir araya gelmenin özlemini çekiyoruz. Bu vesileyle aziz vatanımız uğruna canlarını feda eden şehitlerimize ve salgın sürecinde hayatlarını kaybeden vatandaşlarımıza Cenab-ı Allah’tan rahmet niyaz ediyor, halen tedavi görmekte olan hastalarımıza acil şifalar diliyorum. Türk ve İslam âleminin 2021 yılını kutluyor; yeni yılın huzur, kardeşlik ve sağlık açısından bir uyanış olmasını temenni ediyorum’’ sözlerine yer verdi.

 

CHP İL BAŞKANI MUSTAFA CEM KAĞNICI

2020 için söylenecek o kadar az ama bir o kadar da çok söz var ki. Pandemi dışında söyleyeceklerimiz çok fazla bir şey ifade etmiyor ama pandeminin yaşamlarımıza kattığı önlemler, kısıtlamalar, sağlık sorunları, verdiğimiz birçok kayıp ve eski dünyada yeni yaşam kuralları belki çok uzun süre hepimizin hayatını etkileyecek bunlara  alışmak zorundayız.

2020 yılının muhasebesini yaparken, milletçe 2021 yılının en iyi şekilde geçmesi için hangi adımların atılması gerektiğini düşünmek, zamanımızı, enerjimizi ve potansiyelimizi en verimli şekilde değerlendirmek durumundayız. Ekonomimizin zaten zorda olduğu bir dönemden geçerken salgın dolayısıyla karşımıza çıkan sorunlar özellikle kırılgan grupları ve halkımızın büyük kesimini etkilemiştir her şeyin 2020'de kaldığını umarak hızla normalleşen bir dünya dileğiyle 2021'i karşılıyoruz, unutmayalım ki ‘’Nerede yaşam varsa orada umut vardır’’. Ötekileştirmenin olmadığı, kardeşçe yaşayacağımız, birbirimizi dinleyeceğimiz ve anlayacağımız sağlıklı yıllar dileğiyle tüm Karamanlı hemşerilerimin yeni yılını kutluyorum.

 

İYİ PARTİ İL BAŞKANI İSMET HATİPOĞLU

2020 yılı ülkemiz ve milletimiz için zor bir yıl olmuştur. Kısaca değinmek gerekirse; özellikle sağlık çalışanlarımızın değerini daha iyi anladığımız  bu süreçte onların haklarının sadece manevi değil maddi olarakta karşılamak devletimizin öncelikleri arasında olmalıdır, 3600 ek göstergeleri de bir an önce diğer mesleklerle beraber uygulanmalı  ve bu hususta onlara verilen sözler tutulmalıdır.

Asgari ücretin net 2.825 TL olarak belirlendiği bugünlerde bu rakamla bir evi geçindirmenin neredeyse imkansız olması gerçeği maalesef

yetkililerin sokağın nabzını tutamadağının ve milletten kopmakta olduklarının göstergesinden başka bir şey değildir.

Pandemi nedeniyle işlerini kaybedenler, işyerlerini kapatmak zorunda kalanlar ve pandemi ile beraber ekonomik krizin kıskacında

işyerlerini ayakta tutmaya çalışanlar için çözüm bekleyenlerin umutları da maalesef boşa çıkmıştır.

Millet olarak yaşadığımız tüm bu zorlukların farkındayız farklı bir gemide değiliz! Hep beraber çalışarak insanımızı ötekileştirmeden; akıla,  bilime ve liyakata önem vererek ''memleket öncelikli'' bir anlayışla bu süreci de atlatabiliriz.  E.Y.T lilerin sorunlarının acilen çözüme kavuşması gerekiyor. 

Esnaflarımıza sadece kira desteği değil aynı zamanda vergi muafiyetide getirmek gerekiyor. Tarımda verilen desteklerin pandemiyi de dikkate alarak yeniden değerlendirilmesi gerekiyor.

Kısmı ödenek alan işçilere daha farklı bir destek daha verilmesi gerekiyor. Siyasette şu anda kullanılan dilin acilen terkedilmesi ve Türk-İslam kültürümüze uygun seviyeyi  tekrar yakalamamız gerekiyor.  2021'in milletimiz ve ülkemiz için iyi bir yıl olmasını diliyor; sağlıklı, mutlu, huzurlu ve bereketli günleri Cenab-ı Hakk'tan niyaz ediyorum.

karaman 2020 2021 değerlendirme