2017 YILINDA KARAMAN'I 80 BİN 970 YERLİ VE YABANCI TURİST ZİYARET ETTİ

TAKİP ET

Karaman, tarihi süreç içerisinde farklı kültürlerin yaşandığı, benimsendiği ve yaşatıldığı zengin bir dokuya sahip. Tarihin her döneminde önemli bir yerleşim merkezi olması nedeni ile bir tarih ve kültürel mirası bünyesinde barındırdı ve Türk Kültür ve Medeniyetine önemli derecede katkıda bulundu.

Eski çağlardan itibaren bölgeler arasındaki kültür aracılığı rolünü de üstlenen Karaman’da söz konusu medeniyetlerin özelliklerini yansıtan, tarihi, turistik, kültürel ve arkeolojik bakımdan önem arz eden birçok eser vardır. Hititlerden başlamak üzere Roma, Bizans, Karamanoğulları ve Osmanlılardan kalma çok sayıda anıt, yazıt, kilise, manastır, kale, köprü, sarnıç, cami, medrese, türbe, kümbet, han, hamam gibi asırlık eserler bulunmaktadır.

Dillerin ve dinlerin hoşgörü içinde yaşadığı ve hemen hemen her çağın medeniyetini yansıttığı için, tarih, kültür, inanç ve eko turizmi açısından büyük değerlere sahip olan Türkçenin Başkenti Karaman’ı 2017 yılında 80 bin 970 yerli ve yabancı turist ziyaret etti.

Karaman İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü turizm işletmesi belgeli oteller, belediye belgeli oteller, müze ve örenyerlerinden alınan yerli ve yabancı turist verilerini gazetemizle paylaştı. Bu verilere göre geçtiğimiz yıl Karaman’a 77 bin 655 yerli turist, 3317 yabancı turist gelirken, 112 bin 966 gece konaklaması gerçekleşti.