2015 YILINI DEĞERLENDİRDİ

TAKİP ET

Karaman'ın Sarıveliler İlçe Belediye Başkanı Hayri Samur, 2015 yılının değerlendirmesini yaptı.

15 Ocak Cuma günü saat 13’de Polisevi’nde yemekte basınla bir araya gelen Başkan Samur şunları söyledi; “Benim ilçede ikinci dönemim, ekip çalışması yapmazsak başarılı olamayız, biz insanlara Yunus Emre’nin, Karacaoğlan’ın diyarında hizmet etmeye gayret ediyoruz. Siyasetin yerelden başladığına inanan bir insanım, yerelde siyaset doğruysa genele doğru şekilde sirayet eder. 

Sarıveliler’de kanalizasyon alt yapısıyla başladık fiziki alanların oluşturulması bu yılda yine alt yapıda komple ilçenin  su alt yapısını yeniledik. Sarıveliler’i Karacaoğlan’ın diyarını kurumsallaştırmaya çalışıyorum, önemli hizmetlere imza attık, insanlar geçici hizmetler kalıcıdır. 
Sarıveliler’e İller Bankası’ndan aylık 160 ila 200 bin lira arasında bir pay alıyoruz. Bu normal şartlarda personelimize yetmez, biz ne yapıyoruz projeler üretiyoruz. Başbakan yardımcımız Lütfi Elvan, Karaman eski milletvekili Mevlüt Akgün, milletvekillerimiz Recep Konuk ve Dr. Recep Şeker’den çok büyük destek gördük ki yolumuza devam ediyoruz. 
Sarıveliler’de bu yıl 80 km’ye  yakın yayla yolu açtık. 
Otel, meyve alım merkezi yapıyoruz. Sulama alanlarında iddia ediyorum ki akıllı sayaç sistemini uygulayan tek yerel yönetim biziz. 
Her ay personelimizle düzenli istişare toplantısı yapıyorum. 2015 yılında su alt yapısını düzenledik 2016 yılında  Toroslarda 50 bin nüfusa 50 yıl yetecek herkesin sağlıklı su içmesini sağlayacağız. Yine 2016 da sauna, hamam  ve kapalı havuz projesi bitti yılsonuna  halkımızın hizmetine sunacağız. 
2016 yılının başta ilçem, ilimiz ve ülkemize hayırlar getirmesini diliyorum.”