2 İLÇE, 2 AYRI ETKİNLİK !

TAKİP ET

 Kimse darılmasın ama Karaman da artık bu işi yapacaksa..

2 İLÇE, 2 AYRI ETKİNLİK !
Ahmet KÜÇÜKCİCİBIYIK

    Bir Türk Dil Bayramı ve Yunus Emre’yi Anma Törenleri etkinliklerini daha geride bırakırken, bir değerlendirme yapma gereği duydum, okuyana, okumak isteyenlere…
    “Ekmek Var, Hem de Katığı Yağ-Bal” Başlığı ile Etkinliklerin başladığı gün yazdığım yazım da bahsettim, bu yıl Cumhurbaşkanı Sn. Erdoğan’ın himayelerinde ‘Türk Dili Yılı’ ilan edildiğini.
    Bu olay dediğim gibi bizim etkinliklerden birkaç hafta önce ilan edildi ama, haberi yaklaşık 2 ay önce duyurulmuştu.
    Bir Yerel Gazetede ‘29 Milyon TL’lik ödenekten bahsedilmiş ama, bu ödenek yukarıda bahsettiğim ‘2017 Türk Dili Yılı’ için ayrılmış bir bütçe. Buradan yapılacak proje ile çok güzel etkinlikler yapılabilirdi.
    Kaldı ki, Konfederasyon başkanlığını Sayın Bilal Erdoğan’ın yaptığı, geçtiğimiz günlerde (11-14 Mayıs) İstanbul’da Geleneksel Türk sporlarını canlandırmak amacıyla düzenlenen Etnospor Kültür Festivali de ‘Türk Dil Bayramı’ için bulunmaz bir fırsat olabilirdi, düşünülemedi, olmadı…
    Şimdi artık 2018 için düşünme, hazırlık yapma zamanı geldi. Lütfen şimdiden bir şeyler yapılsın, elde malzeme çok, yapılacak şey çok….
    Gelelim Ermenek ve Ayrancı şenliklerine. Her iki İlçe Belediye Başkanlarını canı gönülden kutluyorum. Görev süreleri içerisinde yaptıkları etkinliklerle örnek oldular.
    Ermenek yine her yıl olduğu gibi Türk Dil Bayramı Etkinliklerini halkın katılımının yüksek olduğu bir şenlik havasında kutladı ve adeta Karaman’ı da kurtardı.
    Hle Ayrancı ‘Hıdırellez Şenlikleri’ gerçekten bir İlçe için İlçenin tüm vatandaşlarını, diğer İllerdeki hemşehrilerini, tüm köylerini bir alanda toplamak kolay bir iş değil ama Yüksel Başkan bunu hep başarı ile yapıyor.
    14 Mayıs Pazar günü etkinlik alanındaki vatandaş sayısı 15 binin üzerinde olduğu söyleniyor. Ben gittim saat 10 sıralarında kalabalığı ve coşkuyu gözlerimle gördüm. 
    Etkinlik adeta bir şenlik havasında idi ve sonuna kadar da aynı havada sürdü. Ben saat 14 sıralarında Karaman’a dönerken, baraj yolundaki araç kuyruğu kilometrelerce uzuyordu. Karaman istikametinden de hala araç akını vardı Ayrancı’ya.
    Kimse darılmasın ama Karaman da artık bu işi yapacaksa, yukarıda dediğim gibi şimdiden hazırlıklara, girişimlere başlanması gerekiyor.
    Yok yapılmayacaksa da bunu açıklayın da kimsenin bir beklentisi olmasın…