19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı kutlama mesajları

TAKİP ET

Karaman Valisi Fahri Meral

Karaman Valisi Fahri Meral, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle bir kutlama mesajı yayınladı.

Vali Meral yayınladığı kutlama mesajında; “Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkmasıyla başlayan milli mücadelede, düşmana karşı açılan bayrak, geleceğimizin temelini oluşturmuştur. 

19 Mayıs 1919, vatanımızı işgal eden düşmanlara karşı, Atatürk’ün önderliğinde başlatılan milli mücadelenin başlangıcı, istiklal ve hürriyet umutlarının inanca dönüştüğü, parlak bir geleceğe kavuşma azminin ve kararlılığının güçlendiği bir tarihtir.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919 da Samsun’a çıkışı, millet olarak varlığımızı güçlendiren, umutlarımızı canlandıran, kaderimizi değiştiren, yolumuzu aydınlatan tarihi bir adımdır. Bu yönüyle 19 Mayıs, bağımsızlığımız adına bir dönüm noktası olmuş, Kurtuluş Savaşı ve Cumhuriyet’in ilanı ile Türkiye Cumhuriyeti’nin tarih sahnesinde güçlü bir biçimde yerini almasının yolunu açmıştır.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından Türk Gençliğine armağan edilen bu değerli emaneti yaşatmak ve korumak, gelecek nesillere en iyi şekilde aktarmak gençliğimiz başta olmak üzere hepimizin sorumluluğudur.    

Sevgili gençler; Gazi Mustafa Kemal Atatürk, bu büyük bayramı sizlere armağan ederek,  Türkiye Cumhuriyeti Devletinin, temel ilkelerinin ve Türk Milletini ayakta tutan tüm değerlerin korunması, kollanması ve savunulması görevini sizlere vermiştir.  

Sizler, ecdadınızdan aldığınız ilhamla Türkiye Cumhuriyeti’ni aydınlık yarınlara taşıyacak, dünyaya örnek olacak ve milletçe hepimizi gururlandıracak çalışmalara imza atacak güce ve ileri görüşe sahipsiniz.

Türkiye’nin müreffeh yarınları için umudumuz ve en büyük gücümüz sizlersiniz. Bu büyük sorumluluğun bilinciyle daha çok çalışarak ülkemize ve milletimize faydalı bireyler olmaya gayret etmelisiniz. 

Bu vatan, bu bayrak, bu bayram sizindir ve sizlere emanettir.

Bu duygularla başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Kurtuluş Savaşı’nın tüm kahramanlarını, şehitlerimizi, gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyor, geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin ve değerli Karamanlı hemşehrilerimin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum."


Karaman Belediye Başkanı Savaş Kalaycı

Karaman Belediye Başkanı Savaş Kalaycı, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.

Belediye Başkanı Savaş Kalaycı: “19 Mayıs, yok edilmek istenen bir milletin var olma yolundaki güneşi olmuştur. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 19 Mayıs 1919’da Samsun’da yanmaya başlayan bu ateşi, Türk gençliğine bayram olarak armağan ederek ölümsüzleştirmiş ve bugünü daha da anlamlı kılmıştır. Çünkü gençlik, milletlerin gücü ve yarınlarıdır. Türk milletinin işgalci güçlere karşı verdiği eşi görülmemiş mücadelenin başlangıcı olan bu tarihi gün, gençlerimize çok iyi anlatılmalıdır. İnanıyorum ki, kendilerine güvendikleri ve fırsat buldukları takdirde gençlerimizin başaramayacağı hiçbir şey yoktur. Mutlu, müreffeh ve güçlü bir ülkeye kavuşmamız gençliğimizle olacaktır. 

Başta geleceğimizin teminatı olan sevgili gençlerimiz ile tüm halkımızın 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını kutluyor, bu topraklarda özgürce yaşamamızı sağlayan, Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile tüm şehit ve ebediyete intikal eden gazilerimizi rahmet, minnet ve özlemle anıyorum” dedi.



AK Parti Karaman Milletvekili Dr. Recep Şeker

AK Parti Karaman Milletvekili Dr. Recep Şeker, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramınedeniyle bir mesaj yayınladı.

Şeker mesajında şu ifadelere yer verdi:

“19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın 101. Yılını en kalbi duygularımla kutluyorum. 

19 Mayıs, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, Samsun'a ayak bastığı, İstiklal mücadelemizin başladığı, milletimizin bağımsızlık ve özgürlük umutlarının inanca dönüştüğü ve bağımsızlığa, aydınlığa ve geleceğe olan inancın adıdır.

19 Mayıs tarihinde necip milletimizin dini, vatanı, bayrağı, istiklal ve istikbali için canını ve tüm varlığını ortaya koyduğu en önemli bağımsızlık mücadelelerinden birisi “Milli Mücadele” başlamış, bu tarih aynı zamanda 23 Nisan, 30 Ağustos ve 29 Ekim gibi milletimizin destan yazdığı başarıların da kaynağını teşkil etmektedir. 

İstiklal ve istikbalimizin sembolü 19 Mayıs,gençlerimize armağan edilmiştir. Geleceğimizin teminatı gençlerimiz elde edecekleri büyük başarılarla devraldıkları bu önemli ve kıymetli mirası daha da zenginleştirerek ülkemizi çok daha ileriye taşımak suretiyle sonraki nesillere daha kalkınmış, daha müreffeh bir ülke bırakacaklarına olan inancımız tamdır. 

Bu duygu ve düşünceler ile aziz şehitlerimizi, gazilerimizi, Milli Mücadele’nin tüm kahramanlarınıminnet, saygı ve şükranla anıyor, Yüce Allah (C.C)’tan rahmet diliyor,gençlerimizin ve milletimizin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nıen içten dileklerimle kutluyorum.” dedi. 


CHP Karaman Milletvekili Av. İsmail Atakan Ünver

Cumhuriyet Halk Partisi Karaman Milletvekili Av. İsmail Atakan Ünver 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın 101. yılı sebebiyle bir mesaj yayımladı.

Toprakları işgal altındayken bile bir an dahi umutsuzluğa kapılmayan, mücadele etmekten vazgeçmeyen Gazi Mustafa Kemal Atatürk, aynı idealleri paylaştığı silah arkadaşları ile birlikte Samsun’da, Anadolu topraklarına ilk müjdeyi vermiştir. Ya istiklal ya ölüm… Ve 19 Mayıs 1919, vatanın bölünmez bütünlüğü ve milletin bağımsızlığı adına nelerin göze alınabileceğinin bir göstergesi olarak tarihe geçmiştir.

19 Mayıs 1919’da Samsun’da filizlenen ve 29 Ekim 1923’te Cumhuriyet’in ilanıyla sonuçlanan Ulusal Kurtuluş Mücadelemiz, yüce Türk milletinin karakterinde barındırdığı bağımsızlığın ve esaret altında yaşamayacağı gerçeğinin bir sonucudur.

İçinde bulunduğumuz sancılı salgın süreci nedeniyle ulusal bayramlarımızı gönlümüzce kutlayamadığımız bu günlerde dahi, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın coşkusunu her şartta ve hususta yaşamaya, yaşatmaya devam edeceğiz. Bu bayramı meydanlarda, alanlarda yan yana değil ama yürek yüreğe, coşkuyla kutlayacağız.

Gençliğe hitabesinde ‘Birinci vazifen, Türk istiklâlini, Türk Cumhuriyetini, ilelebet, muhafaza ve müdafaa etmektir.’ diyen ve 19 Mayıs’ı gençlere emanet eden Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ‘Bütün ümidim gençliktedir.’ sözleriyle de sizleri tarihi bir görevle onurlandırmıştır.

Ulusumuzun dünü, bugünü ve yarını; ülkemizin bağımsızlık ve demokrasi bayrağını yükseklere taşıyacak olan gençlerin dünya var oldukça bölünmez bütünlüğümüzü ve özgürlüğümüzü koruyacağına olan inanç ve kararlılıklarına emanettir.

Bu duygu ve düşüncelerle, milletimizle dayanışma içinde Ulusal Kurtuluş Savaşı’mızı Cumhuriyet ile taçlandıran başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, şehitlerimizi ve aramızdan ayrılmış tüm gazilerimizi rahmet, saygı ve minnetle anıyorum.

Cumhuriyet ve bağımsızlık yolunda atılan ilk adımın 101’inci yılı; 19 Mayıs, Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlu olsun!


KMÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Akgül

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Akgül, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Rektör Akgül, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“19 Mayıs 1919’da Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkışı ile başlayan ve vatanımızı bağımsızlığa kavuşturan milli mücadelemizin üzerinden geçen 100 yılı geride bırakarak bağımsızlığımızın ve egemenliğimizin 101'inci yılını gururla ve coşkuyla karşılamaktayız.

Tarih boyunca vatanına ve bayrağına uzanan eller karşısında karamsarlığa düşmeden, tek vücut olarak yüksek bir azim ve kararlılıkla bağımsızlığı için canını hiçe sayan aziz milletimiz vatan topraklarının işgalci devletlerce paylaşıldığı bir dönemde Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’dan başlattığı mücadeleye duyarsız kalmamış, yokluk içerisinde kanı ile canı ile küllerinden doğarak bu ülkeyi yeniden ayağa kaldırmıştır.

Birlik ve beraberliğin vatan savunmasındaki öneminin en güzel kanıtlarından birisi olan milli mücadelemiz, gençlerimize de milli şuur ve özgüven aşılamaya devam etmektedir. Bununla birlikte, zor şartlar altında kazanılan bağımsızlığımızın ebediyen korunabilmesi ve güçlü Türkiye hedefimiz için gençlerimizin sorumluklarının bilinciyle hareket etmesi gerekmektedir. Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi olarak gençlerimizi geleceğe ve hayata hazırlama, onlara çağın gerektirdiği yeterlikleri kazandırma, hedeflerini ve özgüvenlerini yüksek tutma konusunda elimizden gelen çabayı göstermeye gayret ediyoruz. Gençlerimizin kendilerine emanet edilen bu ülkeyi daha iyi yerlere taşımaları en büyük temennimizdir.

Bu vesileyle, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi ailesi olarak başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve onunla birlikte bu mücadelede yer alarak bu vatanı bizlere emanet eden tüm aziz şehitlerimize şükran ve minnetlerimizi sunuyor, geleceğimizin teminatı gençlerimizin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını kutluyorum.”


İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan

Karaman İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle bir kutlamam mesajı yayımladı. İl Müdürü Mehmet Çalışkan mesajında şu ifadelere yer verdi:

“101 yıl önce işgal, sömürü ve ele geçirme salgınına maruz kalmış hasta ruhlu düşmanın ülkemizi dört bir yandan kuşattığı bir zamanda; mücadele eden, istiklalini koruma ve özgür yaşama arzusuyla bir direnişi ateşleyen Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, milli mücadelenin tüm kahramanlarını saygıyla anıyor, ebediyete irtihal etmiş şehitlerimize ve gazilerimize Allah’tan rahmet diliyor, bugünün ve yarının mimarı gençlerimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyorum.”


AK Parti Karaman İl Başkanı Abidin Çağlayan

AK Parti Karaman İl Başkanı Abidin Çağlayan 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nın 101. yılıdönümü münasebetiyle kutlama mesajı yayımladı.

 AK Parti Karaman İl Başkanı Abidin Çağlayan mesajında: ''Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşuna giden yolda, istiklal ve istikbal mücadelemizin ilk adımını oluşturan bağımsızlık meşalesinin ateşlendiği 19 Mayıs 1919 tarihinin 101. yıl dönümünü milletçe hep birlikte kutlamanın sevincini yaşıyoruz.

Bu günün Gençlik ve Spor Bayramı olarak kutlanması, ülkemizin yarınlarının teminatı olan gençlerimizle bütünleşmemiz ve onlarla aynı coşkuyu paylaşarak, geleceğe daha umutla bakmamızı sağlamaktadır.

2023, 2053 ve 2071 vizyonu çerçevesinde Büyük Türkiye ’nin inşasında milli ve manevi bir ruhla, tarihimize ve değerlerimize sahip çıkarak ülkemizin kalkınmasını sağlayacak bilgi toplumunun gerektirdiği niteliklere sahip gençlerimizin uygun olarak yetiştirilmesi için, bugünün yetişkinlerine düşen görev ve sorumlulukların bilincindeyiz.

Yarınlarımızın teminatı olan gençlerimizin ve tüm ulusumuzun Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyorum.

Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere vatan uğruna canını feda etmiş bütün aziz şehitlerimizi rahmetle anıyor şükranlarımı sunuyorum.''dedi.


CHP Karaman İl Başkanı Mustafa Cem Kağnıcı

19 Mayıs 1919 günü, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ’ ün yaydığı inanç ve kararlılıkla başlayan Milli Mücadelenin, insanlarımızın el ele vererek kuracağı aydınlık geleceğin başlangıcının tarih sayfalarına yazıldığı gündür, yıllarca süren savaşlardan yorgun düşmüş, yurdu parça parça işgal edilmiş, umutları söndürülmüş bir ulusu yeniden ayağa kaldırma mücadelesinin başlangıcıdır, 

Milletimizin tarih sayfası önünde yeniden şaha kalkışının başlangıcı 19 Mayıs 1919’dur. Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde Samsun’da yakılan meşalenin tüm Anadolu’yu aydınlatmasıyla destansı bir bağımsızlık mücadelesi başlamıştır. Bu tarih tüm dünya milletlerine şunu bir kez daha göstermiştir ki; Türk Milleti bağımlı yaşamaktansa ölmeyi tercih etmektedir. Kurtuluş Savaşı bu şanlı mücadelenin adı, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) ise bu mücadeleyi yaşatan necip milletin kalbi olmuştur. Samsun’da tutuşturulan ateş, TBMM’nin açılmasıyla daha da alevlenmiştir. Bugünkü mevcudiyetimizi ve bağımsızlığımızı şüphesiz ki o günlere borçluyuz.   

Samsun'a çıkarken Mustafa Kemal Atatürk'ün tek güvencesi, işgale karşı kararlılıkla mücadele edecek ve işgalcilere boyun eğmeyecek aziz Türk halkıydı. Bu nedenle ırk, din, dil, mezhep, cinsiyet farkı gözetmeden yediden yetmişe herkesi el ele, kol kola, kardeşçe kucaklaştırdı. Halkın gücüne inanarak bağımsızlık, özgürlük, cumhuriyet ve demokrasi özlemiyle Kurtuluş Savaşı'nı başlattı. Cumhuriyeti esas aldı. Mustafa Kemal bu tarihi yolculuğa başladığı günü, gençlerimize emanet etti. Bugünkü Türkiye büyük Atatürk’ün Gençliğe Hitabesindeki koşulların, emarelerinin ortaya çıktığı bir ülke konumundadır. Geldiğimiz noktada ülkemizin geleceği olan gençlerin hayatları bir kişinin iki dudağı arasından çıkacak sözlere teslim edilmiş olsa da bizim gençlerimiz kahraman ecdadımızın kendilerine verdikleri görevleri bilerek Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün açtığı yolda emin adımlarla yürümektelerdir. Türk gençliği bizim geleceğimizdir, umudumuzdur. Onlar emanet olarak aldıkları Cumhuriyeti sonsuza kadar koruyacaklardır. 

Covid-19 virüsü sebebiyle 2020 yılında olağanüstü şartları hep birlikte yaşamaktayız. Bütün bayramlarımızı, milletimiz için öneme sahip bütün günleri buruk olarak kutlamaktayız. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımızı da buruk ancak büyük bir anlam ve coşkuyla kutluyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle böyle bir günü bizlere armağan eden başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını, kahraman şehitlerimizi ve gazilerimizi saygıyla, minnetle ve özlemle anıyor, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımızı kutluyorum.  


MHP Karaman İl Başkanı Mahmut Ünüvar

Milliyetçi Hareket Partisi Karaman İl Başkanı Mahmut Ünüvar, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nın 101. yılı nedeniyle bir mesaj yayımladı.

19 Mayıs’ın, Mustafa Kemal Atatürk’ün bağımsızlık mücadelesinin fitilini ateşlediği gün olduğunu söyleyen Başkan Ünüvar, "Atatürk’ün vatanın kurtuluşu için çıktığı yolculuk Türk milletinde umutları yeniden canlandırmış ve bağımsızlık ülküsü etrafında toparlanmaya hız katmıştır. İşte bu nedenden 19 Mayıs ruhu Türk istiklal tarihinde önemli bir dönüm noktasını ifade eder. Takip eden aylarda tarihe yazılacak olan destanın alevlenmeye başladığı, Milli onurun dirildiği gündür 19 Mayıs" dedi.

Milli bilincin o tarihten itibaren Anadolu’da hızla yayıldığını söyleyen Başkan Ünüvar açıklamasında;

"Ortaya koyulan mücadele, Türk’ün bağımsızlık konusundaki kararlılığını ortaya koymuş ve hürriyet ateşinin asla söndürülemeyeceğini tüm dünyaya göstermiştir. Bu dönemde şehitlerimizin kanlarıyla çizilen sınırlarımız Türk devleti olarak doğup gelmiştir. Bizlere Türkiye Cumhuriyeti’ni emanet eden kahramanlarla ne kadar övünsek azdır. Aradan geçen yıllara karşın milli dayanışmaya zarar veren tartışmaların yaşandığı günümüzde 19 Mayıs ruhu ve hareketi daha da önem kazanmıştır.

19 Mayıs, her açıdan üzerinde durmamız ve ilham almamız gereken özel bir dönemi işaret eder. Aynı ruhu bugünün gençlerine kazandırma ve milli şuura sahip nesiller yetiştirmek hepimizin görevidir. Gelenekleriyle bağlarını koparmış, farklı değerleri benimsemiş, dilini, tarihini ve kültürünü yeterince benimsememiş bir gençlikten milletin geleceğine katkı sağlaması düşünülemez.

Cumhuriyetimizin bekasını güvence altında tutmak; yüreği vatan ve millet sevgisi ile dolu, insanlığa, ülkesine ve topluma karşı sorumluluğunun bilincinde olan, yüksek ideal sahibi gençlerle mümkündür. Bu nedenle Cumhuriyetimizi emanet ettiğimiz gençliğin bizlerden daha iyi olarak yetişmesi vazgeçilmez bir görevdir. 19 Mayıs’ın yıldönümü vesilesi ile geleceğimizin teminatı gençlerimizin bayramını kutluyor, Başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehitlerimizi şükran ve rahmetle anıyorum’" sözlerine yer verdi.


İyi Parti Karaman İl Başkanı İsmet İlmi Hatipoğlu

19 Mayıs 1919 ''1. Dünya Savaşında yenilmiş, zedelenmiş, yorgun ve fakir'' düşmüş Türk Milletin'in vatanını sahiplenerek, geleceğini yeniden inşa etmeye başladığı gündür.

Cumhuriyetimizin kurucu lideri M.Kemal Atatürk bu özel ve önemli günü

"en büyük umudum" dediği gençlere armağan etmiştir ve şunları söylemiştir;

''Ey yükselen yeni nesil, istikbal sizindir. Cumhuriyet'i biz kurduk, O'nu yükseltecek ve sürdürecek sizlersiniz.

Herkes ulusal görevini ve sorumluluğunu bilmeli, memleket meseleleri üzerinde o düşünceyle, düşünüp çalışmayı görev edinmelidir. Kendiniz için değil, bağlı bulunduğunuz ulus için elbirliği ile çalışınız.'' M.Kemal ATATÜRK

Büyük önder M. Kemal Atatürk'ü saygı, özlem ve rahmetle anıyor ve Türk Milleti'nin daimi umudu olan gençlerimizin bayramını kutluyorum.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramınız kutlu olsun.


AK Parti Merkez İlçe Başkanı Feyzullah Tunç

AK Parti Merkez İlçe Başkanı Feyzullah Tunç 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısı ile kutlama mesajı yayımladı

Başkan Feyzullah Tunç mesajında  "Ya istiklal, ya ölüm inancıyla, kurtuluş meşalesinin yakıldığı 19 Mayıs 1919 tarihinin yıl dönümünü hep birlikte kutlamanın haklı gururunu yaşıyoruz. Bu anlamlı günü gençliğimize emanet eden başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Silah arkadaşlarını, tüm aziz şehitlerimizi, kahraman gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla yâd ediyor, gençlerimizin 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutluyorum.'' dedi.


CHP Karaman Kadın Kolları İl Başkanı Gülsen Kayserilioğlu

Bugün, Mustafa Kemal Atatürk'ün diliyle "Mebdei  Kelam kabul ettiğimiz tarih" in yıldönümüdür. Mebdei Kelam;19 Mayıs 1919 'dur.

16 Mayıs 1919 da işgal altındaki İstanbul' dan yola çıkıp, Mustafa Kemal Atatürk ile Bandırma Vapur'unda bulunan arkadaşlarıyla 19 Mayıs'ta yeni bir başlangıç yaptık.Milli mücadelenin başladığı  19 Mayıs, Atatürk'ün dil, din, ırk, cinsiyet, mezhep farkı gözetmeden halkıyla el ele bağımsızlık, özgürlük ve cumhuriyet meşalesinin ateşlendiği;milletimizin çağdaşlaşma ve en ileri yaşam düzeyini hak etme mücadelesinin filizlendiği gündür.Milli mücadelenin başladığı, İstiklal ve hürriyet umutlarının inanca dönüştüğü, parlak bir geleceğe ve kararlılığının güçlendiği bir tarihtir.Bu yönüyle 19 Mayıs bağımsızlığımız adına bir dönüm noktası olmuş, Kurtuluş Savaşı ve Cumhuriyet'in ilanı ile Türkiye Cumhuriyeti'nin tarih sahnesinde yerini almasının yolu açılmıştır.

Atatürk'ün " Bu kadar zinde ve kuvvetli bir gençlik içinde kendimi gördüğüm için çok mutluyum. Türk gençliği gayeye, bizim yükselme idealimize durmadan, yorulmadan yürüyecektir. Ey yükselen yeni nesil!.. Gelecek sizindir. Cumhuriyeti biz kurduk, onu yaşatacak ve yükseltecek olan sizsiniz." sözleriyle gençliğimize olan yürekten ve sonsuz inancı ve güveni ile emanet ettiği Cumhuriyet'i, bağımsızlığı, istiklali ilelebet korumalı ve yaşatmalıdır. Türk gençliğine armağan edilen Cumhuriyet'i ve bağımsızlığı korumak ve yaşatmak, gelecek nesillere aktarmak, gençliğimiz başta olmak üzere hepimizin görevidir. Türkiye, milli ve manevi değerlerine sahip çıkan, ülkemizin gerçeklerini bilen ve tanıyan;özgür düşünceli, Atatürk'ün çizdiği yolda ve onun devrimlerine bağlı ilerleyen gençlerimizin omuzlarında yükselecektir.

Covid-19 nedeniyle milletimizin, özellikle gençlerimizin çoşkusundan mahrum her bir yürek bayram yeri olacak şekilde, bedenler uzak fakat gönüller ve eller sımsıkı sarılmış olarak kutlamak zorundayız.

101 yıl önce Samsun'da hürriyet ateşini yakan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü, milletimizin İstiklal ve istikbal yolculuğunda ona eşlik eden değerli silah arkadaşlarını, yoksulluk ve zorluklar içinde verdiği mücadele ile birlik ve beraberlik timsali olan ecdadımızı ve bu uğurda can veren aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor;Türk milletimizin ve büyük gurur kaynağı, en büyük zenginlik olarak gördüğümüz gençlerimizin Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını yürekten kutlarım.


CHP Karaman Gençlik Kolları İl Başkanı Mustafa Durmaz

19 Mayıs 1919 Türk milletinin bağımsızlık ve özgürlük umutlarının inanca dönüştüğü, ulusal değerlerin yeşerdiği, kurtuluş ateşinin yakıldığı, bağımsızlığa, aydınlığa ve geleceğe olan inancın adı olmuştur.

Bu yıl 101.’sünü kutladığımız bu anlamlı günde, 19 Mayıs'ın bize bıraktığı cesaret ve mücadele gücü ile ayakta duruyoruz. Biz gençler, bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da Laik Cumhuriyetimizi, Cumhuriyetin kazanımlarını kararlılıkla sahiplenmeye ve savunmaya, Mustafa Kemal'den aldığımız bağımsızlık meşalesini umutla ve gururla taşımaya devam edeceğiz.

Mustafa Kemal Atatürk, gençleri, devrimlerin ve rejimin bekçisi olarak görmüştür. Gençler, 19 Mayıs 1919 ruhunu yaşatmaya ve kendine pusula olarak görmeye devam edecektir. Atatürk'ün yaşamından ve yaptıklarından, büyük başarılarından öğrenilecek çok şey, çıkarılacak büyük dersler var. Mustafa Kemal Atatürk'ün de dediği gibi; "Ey yükselen yeni nesil, gelecek sizindir. Cumhuriyeti biz kurduk, onu yükseltecek ve sürdürecek sizsiniz'.

19 Mayıs 1919’da Ulusal Kurtuluş Savaşımızı başlatma kararlılığı ile Samsun’a çıkan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve Milli Mücadele Kahramanlarımızı sonsuz sevgi ve şükranla anıyor, tüm Karaman halkının ve milletimizin, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını kutluyorum.


Karaman Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kemal Boynukalın

Karaman Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kemal Boynukalın 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramının 101'inci yıl dönümü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı.

Başkan Boynukalın yazılı mesajında; "Bizler için büyük öneme sahip olan 19 Mayıs'ı bu sene buruk kutluyoruz. Türk Milleti açısından Devletimizin doğuşunun başlangıcı olan bir gündür ve milletimiz için çok büyük anlam ve öneme sahiptir.

Milletin bağımsızlığını, yine milletin azim ve kararının kurtaracağına inanan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları, Samsun'dan başlayarak bütün ülkeye ve insanlarımıza yansıyan kutlu bir mücadelenin meşalesini yakmıştır. Başlatılan milli mücadelede, milletimiz canı pahasına düşmanla mücadele ederek bağımsızlığını kazanmıştır. 

İstiklal mücadelemizin sembolü olan 19 Mayıs'ın Gençlik ve Spor Bayramı olarak ilan edilmesi, geleceğimizin teminatı ve umudumuz olan gençlere verilen önemin de en büyük göstergesidir.

Bu düşünceler kapsamında bütün gençlerimizin bayramını kutluyor, gazilerimizi ve şehitlerimizi şükranla, minnetle ve rahmetle anıyorum” ifadelerini kullandı.


Karaman Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) İl Başkanı Ülkan Şanlıtürk

19 Mayıs 1919, Türk Tarihi’nin dönüm noktasıdır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün o günkü Samsun’a çıkış gerekçeleri, bugün de ulus olarak yaşadığımız sorunlardan kurtuluş stratejimiz olmalıdır. 

Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Büyük Nutkunda “1919 yılının Mayıs ayının 19. günü Samsun’a çıktım. Ülkenin genel durumu ve görünümü…” girişiyle yapmış olduğu tespitler tarihe düşülmüş notlardır. Orada, saltanat ve hilafet yönetiminin içine düşmüş olduğu acizlikle birlikte milletimizin yok edilme sürecine nasıl sürüklendiğini açıkça vurgulamıştır. Mustafa Kemal’i Samsun’a çıkaran en büyük etken; Türk Milleti’ni emperyalist planlardan, vurulacak son darbeden ve ölümcül tehlikeden korumak ve kurtarmaktı. 

Samsun’a çıkış, Türk Milleti’nin çağdaş uygarlığın ayrılmaz bir parçası halinde bir ve bütün olarak yaşamını sürdürmesini de hedeflemekteydi. Hedefin gerçekleşmesindeki itici güç, milli iradeydi. Milli irade de, Atatürk’ün kurtuluş stratejisinin ana kaynağıdır. “Milletin istiklalini yine milletin kararlılığı ve inancı kurtaracaktır” , “egemenlik kayıtsız şartsız milletindir” sözleri Türk bağımsızlık savaşının lokomotifi olmuştur. “Tek çözüm vardır: o da bağımsız bir Türk Devleti kurmaktır.” ifadesiyle netleşen amaç; milli iradeye yani ulusal egemenliğe dayalı bir milli devlet olan Türkiye Cumhuriyeti’nin ilanıyla sonuçlanmıştır.

Samsun’a çıkışla başlatılan Milli Kongreler süreci, ulusal uyanışın ve direnişin çatısına, TBMM’nin açılışına zemin hazırlamıştır. TBMM’nin açılması, milli irade anlayışının tam bir zaferidir. Bu zafer, 19 Mayıs 1919’la başlamış, 23 Nisan 1920’de adresini bulmuş, 29 Ekim 1923’de ise kimliğine kavuşmuştur. Dolayısıyla; 19 Mayıs 1919 tarihi, emperyal oyunların nasıl bozulduğunu ve bozulacağını bizlere ispatlamaktadır.

Bu günkü stratejimiz bellidir: Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü adım adım takip ederek tüm sorunları çözmek…

1919’dan bu yana geçen yüz yıllık sürenin sonunda;  yaşadığımız her sıkıntının altında, çıkar peşinde koşanların ve işbirlikçilerin siyasi, ekonomik, kültürel ve sosyal alanda Büyük Atatürk’ü fikri takipten vazgeçmeleri yatmaktadır.

Tarihte, emperyalizmi ilk kez yenen bir liderin inşa ettiği düşünsel sistemi görmezden gelenler, gerçekleştirdiği devrimi imha edenler, ilkelerini örseleyenler, yapmış olduğu kurtuluş ve tam bağımsızlık savaşını inkâr edenler, esasen, Türk Milleti’nin savunma reflekslerini zayıflatmaktadır. Çünkü; 19 Mayıs 1919 Türk Milleti’nin savunma refleksinin formolüdür. 

19 Mayıs 1919 Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün düşünsel sisteminin, yani, Atatürkçü Düşünce’nin mayasıdır. Bu nedenle, 19 Mayıs ruhuna ve Atatürkçü Düşünce Sistemi’ne sahip çıkmak, Türk Milleti’nin birlik ve bütünlüğüne, Türkiye Cumhuriyeti’nin ulus devlet niteliğine ve devrimlere sahip çıkmak demektir. 


Karaman Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Ahmet Çelik ve Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Gökhan Alkan 

Karaman Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Ahmet Çelik ve Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Gökhan Alkan 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladılar. Yayınladıkları mesajda; 

"19 Mayıs 1919'da Mustafa Kemal Atatürk Bandırma Vapuru ile Samsun’a çıkarak bağımsızlık mücadelesinin ateşini yakmış ve bugün geldiğimiz uygarlık noktasının yolunu açmıştır.  Bu anlamlı günün gençlerimize bayram olarak armağan edilmesinin altında çok derin anlamlar vardır. Atalarımızın kurduğu ve sanayileşme anlamında ilk tohumlarını attığı büyük Türkiye’mizi bizim neslimiz,  dünyanın sözü geçen ekonomik güçlerinden birisi haline getirdi. Bunun devamını getirecek bayrağı zirveye taşıyacak olan da gençlerimizdir. Geleceğin, güzel günlerin mimarı onlar olacaktır. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere bütün bir millet onur ve namus savaşını zaferle sonuçlandırmış ve genç nesillere çok aziz bir emanet bırakmışlardır. Gençlerimizin bu emanete sonuna kadar sahip çıkarak ülkemizi en medeni, en gelişmiş, en çağdaş ülkeler arasında daimi kılacağından asla şüphemiz yoktur. Bu inançla gençlerimizin ve tüm ulusumuzun 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı en içten dileklerimizle kutlar, başta Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi sevgi ve saygıyla anarız." ifadelerine yer verdiler.


Cumhuriyet Halk Partisi Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Baştuğ

Ulusal Bayramlarımız, tarihe not düşülmüş, ülkemiz, insanımız, geleceğimiz için çok önemli değerlerimizdir.

19 Mayıs, Türk Milletinin bağımsızlık ve özgürlük umutlarının inanca dönüştüğü büyük ve önemli bir dönüm noktasıdır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde Samsun’da yakılan

kurtuluş ateşinin ve aydınlık bir geleceğe olan inancın kuvvetlendiği günün adıdır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün milli birlik ve dayanışmayı gerçekleştirmek için çıktığı yolculuk milletin güçlenmesini sağlamıştır.

"Ey yükselen yeni nesil, gelecek sizindir. Cumhuriyeti biz kurduk; onu yükseltecek ve sürdürecek sizsiniz." Sözünü hatırlatarak, 

19 Mayıs 1919 tarihi Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından gençlere armağan edilmesi çok büyük bir önem taşımaktadır. Tarihe baktığımızda, toplumları ayakta tutan en büyük ve önemli güç gençlik olmuştur. Gençlerin yetişmesine hangi ülkeler büyük önem vermişse daima ileriye gitmiş ve kalkınmıştır. Hiçbir güç vatan sevdalısı gençlerimizi Atatürk’ün açtığı bu yolda yürümekten geri çeviremeyecektir.

Türkiye Cumhuriyetini çağdaş medeniyetler seviyesine çıkarmak ve bizden sonraki nesillere teslim etmenin en büyük görevimiz olduğunun bilinci ile kurtuluştan kuruluşa onurla yürüdüğümüz bağımsızlık yolunda, Türkiye Cumhuriyeti’ni Atamızın emanet ettiği gençlerle birlikte geleceğe güvenle taşıyacağız.

Gurur ve mutluluk içinde yaşadığımız bu anlamlı günde vatanın kurtuluşu için, büyük fedakarlıklar göstererek bizlere vatan bırakan başta büyük önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e, bütün şehitlerimize ve ebediyete intikal etmiş gazilerimize şükranlarımı sunarım.


Ermenek Belediye Başkanı Atila ZorluTarihimizin dönüm noktalarından biri olan 19 Mayıs 1919'da Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'da başlattığı özgürlük hareketi, tüm yurdumuza yayılmış, halkımızın azim ve kararlığıyla hep birlikte verilen mücadele sonucunda büyük zafere ulaşılmıştır.Atatürk'ün Türk milletinin var olma mücadelesi açısından son derece önemli olan 19 Mayıs tarihini Türk gençliğine armağan etmesi de büyük anlamlar taşımaktadır. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk; “Gençler! Vatanın bütün ümit ve istikbali, siz genç nesillerin anlayış ve enerjisine bağlanmıştır. Sizler, yani Yeni Türkiye'nin genç evlatları, yorulsanız dahi beni takip edeceksiniz. Dinlenmemek üzere yola çıkanlar asla ve asla yorulmazlar" diyerek, Türkiye Cumhuriyeti'nin korunması, gelişmesi ve çağdaş uygarlık düzeyine ulaşmasının, yetişmekte olan genç kuşaklar sayesinde gerçekleşeceğini belirtmiştir. Bugün bu duyguların yaşatılması için hepimize, özellikle Atatürk’ün Cumhuriyeti emanet ettiği gençlerimize büyük görevler düşmektedir.Bu duygu ve düşüncelerle, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, Kurtuluş Savaşı'nın tüm kahramanlarını, şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmetle anıyor, geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin ve siz değerli hemşerilerimin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramını kutluyor, hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum.