19 MAYIS ATATÜRK'Ü ANMA, GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI KUTLAMA MESAJLARI

TAKİP ET

ERMENEK KAYMAKAMI NURHALİL ÖZÇELİK:  
Ermenek Kaymakamı Nurhalil Özçelik, 19 Mayıs Atatürk’ün Anma Genlik ve Spor Bayramı nedeniyle bir kutlama mesajı yayınladı.
Özçelik yayınladığı kutlama mesajında, “19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nın 99 uncu yıldönümünü hep birlikte kutlamanın coşkusu ve heyecanı içerisindeyiz.
Büyük bir inanç, azim ve kararlılıkla Atatürk'ün önderliğinde sürdürülen bu mücadele imkânsızlıklara rağmen zaferle sonuçlanmış ve millet egemenliğine dayanan, muasır medeniyet seviyesinin üstüne ulaşmayı kendisine temel hedef olarak benimseyen modern ve bağımsız bir devlet olan Türkiye Cumhuriyeti kurulmuştur.
Türkiye Cumhuriyeti; Kendisine emanet edilen vatanı, milleti ve güçlü Türkiye’yi koruma ve devam ettirme ruhuna sahip Türk Gençliğinin üstün gayret ve başarılarıyla sonsuza kadar var olacaktır.
Bu duygu ve düşüncelerle başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, şehit ve gazilerimizi minnet ve şükranla anıyor,  Ermenek halkının ve milletimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını kutluyorum” dedi.


İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ KUNTOĞLU 
İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu 19 Mayıs Atatürk´ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Mesajı nedeniyle bir mesaj yayımladı. Kuntoğlu mesajında şu ifadelere yer verdi:
“En ağır şartlar altındayken bile esareti kabul etmeyen, hürriyetinden vazgeçmeyen, zulme ve zalime boyun eğmeyen milletimizin şahlanışı için ilk adımın atıldığı gündür bugün. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, silah arkadaşları ve milli mücadele kahramanları ile birlikte bağımsızlık meşalesini yakmasının üzerinden 99 yıl geçti.
Kurtuluş Savaşı’nın ve ardından gelecek zaferlerle Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna gidilen bu yolculuğun, daha gelişmiş bir Türkiye için gençliğe armağan edilmesi bu güne ayrı bir anlam katmaktadır.
Yaklaşık bir asır önce olduğu gibi bugün de gençlerimizin, mevzu bahis vatan olduğunda neler yapabileceğine 15 Temmuz’da hepimiz şahit olduk. Tarih boyunca nice Muhammed Yalçınları bağrından çıkaran bu millet; diniyle, diliyle, devletiyle, kendi öz benliğini oluşturan tarihi ve kültürel değerlerini muhafaza ettiği sürece bilgiyle donanmış gençlerimiz sayesinde daha güzel günlere erişecektir.
Bu duygu ve düşüncelerle başta Gazi Mustafa Kemal olmak üzere; milli mücadele kahramanlarımızı ve tüm şehitlerimizi rahmet ve şükranla anıyor, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımızın Türk gençliği şahsında tüm milletimize kutlu olmasını diliyorum.”


KTSO BAŞKANLARI
Karaman Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Ahmet Çelik ve Yönetim Kurulu Başkanı M. Gökhan Alkan 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladılar. Yayınladıkları mesajda;
“Türk milletinin kendi kaderinde ve ülke yönetiminde söz sahibi olmasının miladı olan 19 Mayıs, Türk milletinin esaret zincirini kırmak adına Büyük Önder Atatürk’ün liderliğinde attığı büyük adımın adıdır. 19 Mayıs 1919 milli mücadelemizin başladığı, bizler için çok derin anlamlar içeren tarihi bir gündür. Bugünlere kadar uzanan büyük bir kahramanlık öyküsünün başlangıç günüdür. 19 Mayıs, bağımsızlığına düşkün Türk milletine vurulmak istenen esaret zincirlerinin parçalama kararlılığının ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna öncülük eden Kurtuluş Savaşı’nın ilk kıvılcımının tarihidir. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere bütün bir millet onur ve namus savaşını zaferle sonuçlandırmış ve genç nesillere çok aziz bir emanet bırakmışlardır. Gençlerimizin bu emanete sonuna kadar sahip çıkarak ülkemizi en medeni, en gelişmiş, en çağdaş ülkeler arasında daimi kılacağından asla şüphemiz yoktur.
Bu inançla gençlerimizin ve tüm ulusumuzun 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı en içten dileklerimizle kutlar, başta Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi sevgi ve saygıyla anarız.” ifadelerine yer verdiler.


SARIVELİLER BELEDİYE BAŞKANI HAYRİ SAMUR 
Sarıveliler Belediye Başkanı Hayri Samur, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle kutlama mesajı yayınladı. Başkan Samur mesajında şöyle dedi:  “19 Mayıs 1919 Türk Milletinin yeniden doğuşunun günüdür. Samsun’da düşmana karşı açılan bayrak, yeni ve dinamik bir sürecin temellerini atmıştır. Türk milleti kaderini hep kendi elleriyle yazmıştır. Tüm dünyaya örnek olan milli mücadele de, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulması da esasen milletimizin bu vasfını en iyi şekilde ortaya koymaktadır.
19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı bizim ve gençliğimiz için son derece önemli bir tarihi gündür. Vatanı için her türlü özveride bulunmak, gerektiğinde bedel ödemekten kaçınmamak, milletimizin temel özelliğidir. Türkiye Cumhuriyeti, Atatürk başta olmak üzere yurdunu seven ve kendisini ülkesine adayan kahramanlarımızın ve şehitlerimizin bizlere armağanıdır. Genç kuşak, dünyadaki ilerleme yarışında ülkemizin en büyük güvencesi, milletimizin sahip olduğu en önemli zenginliktir.
Bir milletin gençliği, ülkenin kalkınma dinamikleri arasındaki en önemli güçtür. Türk gençliği, aydınlık yarınların teminatıdır. Bu nedenle en önemli görevimiz gençlerimize destek olmak, onları en iyi şekilde geleceğe hazırlamaktır. Millet ve devlet olarak gençlerimize güveniyor, ülkemizin geleceğe taşınması için, azimle ve özveriyle çalışacaklarına inanıyoruz. Bu vesileyle, Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyor, başta Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, tüm şehit ve gazilerimizi saygı ve rahmetle anıyorum.”
Haber: Ali ÖZYİĞİT