18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitlerini Anma Günü mesajları

TAKİP ET


CUMHURİYET HALK PARTİSİ KARAMAN MİLLETVEKİLİ İSMAİL ATAKAN ÜNVER

Cumhuriyet Halk Partisi Karaman Milletvekili İsmail Atakan Ünver, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 106’ncı yıl dönümü vesilesiyle bir mesaj yayımladı.

Ünver’in mesajı şu şekilde:

Çanakkale Zaferi, bağımsız yaşamayı ilke edinen yüce Türk Milletinin ayağa kalkan iradesinin en somut ve sağlam duruşudur.

“Çanakkale Geçilmez!” sözüyle dünyanın hafızasına kazınan Çanakkale Savaşları özgürlük ve bağımsızlığın korunması ülküsü etrafında birleşmiş aziz Türk milletinin büyük bir kahramanlık destanına imza atmasının yanı sıra, söz konusu vatan olduğunda katlanmayacağı fedakârlık olmayacağının da tarihsel kanıtıdır.

Dünyanın tüm ezilen uluslarına ilham veren ve kaderine boyun eğmeyenlerin destanı olan Çanakkale Zaferi, Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün askeri dehası, inancı ve cesaretinin yanı sıra Kahraman Mehmetçik’in çağın en modern silahlarına sahip düşmana karşı vermiş olduğu amansız mücadelenin eseridir.

Türk vatanının ve milletinin ebedî varlığı uğruna gözlerini kırpmadan canlarını feda eden; vatan sevgimizin, birlik ve bütünlüğümüzün simgeleri olarak gönlümüzde yaşayan aziz şehitlerimiz, Çanakkale’nin geçilmeyen sularında, Anafartalar’da, yurdun dört bir yanında hem direnişin hem bağımsızlığın hem de kararlılık ve cesaretin sembolü olmuşlardır.

Bizler, Çanakkale Zaferi’ni bir kez daha gurur ve şerefle anıyorken; Türk milletinin bağımsızlık ve özgürlük azmiyle, büyük fedakarlıklar içinde verdiği onurlu mücadelesinin ruhundan ayrılmadan ve atalarımızdan aldığımız şanlı bayrağı gönderden indirmeden yarınlara taşımanın verdiği sorumlulukla; cephede tek bir geri adım atmayan cesareti, “Ben size taarruz emretmiyorum. Ölmeyi emrediyorum.” diyerek gösterdiği vatan toprağı için hiçbir fedakarlıktan kaçınmayan kararlılığı ve ilerici fikirleri ile daima yolumuza ışık tutan Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün izinden gitmeye devam edeceğiz.

Bu duygu ve düşüncelerle Çanakkale Zaferi’nin yıldönümünde; Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, mukaddes vatan toprakları için canlarını seve seve veren kahraman Mehmetçiklerimizi bir kez daha saygı ve minnetle anıyor, Allah’tan rahmet diliyor; geçmişi ve bugünüyle bir bütün olan ülkemizde özgürlük, demokrasi, adalet ve bağımsızlık ülküsünden asla vazgeçmeyeceğimizi belirtmek istiyorum.


DR. RECEP ŞEKER; “TÜM ŞEHİTLERİMİZİ RAHMET VE MİNNETLE ANIYORUM”

AK Parti Karaman Milletvekili Dr. Recep ŞEKER Çanakkale Zaferini Anma, Şehitler Günü nedeniyle bir açıklama yaptı. Şeker açıklamasında şu ifadeler yer verdi:

“18 Mart Çanakkale Zaferi’nin yıldönümü ve Şehitler Günü vesilesi ile tüm şehit ve gazilerimizi rahmetle anıyorum. Allah hepsinden razı olsun. Mekânları cennet olsun.

Çanakkale zaferi tarihimizin önemli dönüm noktalarından biridir. Bağımsızlığı ve vatanı uğrunda canını vermekten bir an bile çekinmeyen bir Milletin kahramanlık destanıdır.

18 Mart 1915 tarihinde Çanakkale’de çoğu çocuk yaşta yüz binlerce Mehmetçik büyük bir inanç ve azimle bağımsızlığımız ve aziz vatanımız uğruna dönemin en güçlü ordularına karşı büyük bir mücadele vermiş, insanlık tarihinde eşine az rastlanır bir kahramanlık destanı yazmıştır.

Dönemin en güçlü ordularına karşı güçlü bir inanç, büyük bir vatan ve bağımsızlık aşkı ile verilen bu mücadele tarihe altın harflerle nakşedilmiştir. Verilen bu büyük mücadele ile çoğu çocuk yaşta yüz binlerce Mehmetçik yokluk ve tüm imkânsızlıklar içinde Merhum Mehmet Akif’in;

“Âsım’ın nesli... diyordum ya... nesilmiş gerçek,

İşte çiğnetmedi nâmûsunu, çiğnetmeyecek”

Mısralarında işaret ettiği gibi namusunu çiğnetmemiş bu uğurda ya şehit veya gazi olmuşlar, aziz vatanımızı canları ve kanları pahasına koruyarak bizlere emanet etmişlerdir. Çanakkale'de yatan yüzbinlerce şehidimize minnet ve şükran borcumuzu ödemenin yolu bize emanet edilen aziz vatanımıza, rengini şehitlerimizin kanından alan al bayrağımıza, birlik, beraberlik ve kardeşliğimize kararlı bir şekilde sahip çıkmaktan geçmektedir. Yine Merhum Mehmet Akif Ersoy’un;

“Ey, bu topraklar için toprağa düşmüş, asker! Gökten ecdâd inerek öpse o pâk alnı değer. Ne büyüksün ki kanın kurtarıyor Tevhîd’i... Bedr’in arslanları ancak, bu kadar şanlı idi...

Mısralarında işaret ettiği gibi yüzbinlerce şanlı Mehmetçik bu kutsal topraklar için toprağa düşmüş, vatanı, bağımsızlığı ve mukaddesatı uğruna her zaman ve her koşulda canını seve seve vereceğini ve bu uğurda gözünü kırpmadan büyük bir cesaret ve kararlılıkla mücadele edeceğini tüm dünyaya haykırarak, “Çanakkale Geçilmez” gerçeğini tüm dünyaya göstermiştir.

Bu duygu ve düşüncelerle Çanakkale Zaferi’nin yıl dönümünü ve Şehitler Günü'nü kutluyor, tüm şehit ve gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. Ruhları şad olsun. Allah hepsinden razı olsun.” Dedi



KMÜ REKTÖRÜ PROF. DR. NAMIK AK’IN 18 MART MESAJI

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Rektörü Prof. Dr. Namık Ak, Çanakkale Zaferi’nin 106’ncı yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Rektör Namık Ak, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“18 Mart 1915, aziz milletimizin emperyalist devletlere karşı verdiği ölüm kalım mücadelesinin en önemli dönüm noktalarından birisidir. Büyük bir zaferle sonuçlanan Çanakkale Savaşları, milletimizin beka mücadelesi olmasının yanı sıra dünya tarihinin seyrini de değiştiren önemli bir harp olarak kayıtlara geçmiştir.

On binlerce şehit verdiğimiz bu savaş, tüm egemen güçlere, ne pahasına olursa olsun ‘Çanakkale Geçilmez’ dedirttiğimiz, milletimizin son ferdi kalana dek vatanını savunacağını ve gözünü kırpmadan kanının son damlasına kadar canını dişine takarak mücadele edeceğini gösterdiğimiz eşsiz bir kahramanlık örneğidir.

‘Çanakkale Geçilmez’ demek, milletimizin varoluş mücadelesindeki azim ve kararlılığının simgesi olduğu kadar, tüm dünyaya yüksek inanç ve değerlere sahip medeniyetimizle her halükarda dimdik ayakta olduğumuzun da haykırılması demektir.

Çanakkale; dönemin son teknolojilerine sahip askeri güçlerini çaresiz bırakan, vatan sevgisi ve iman dolu yüreğiyle arif, asil, aziz, necip ve kahraman Türk milletinin gencinden yaşlısına, kadınından erkeğine kadar tüm fertleriyle birlikte ortaya koyduğu, tarihte benzeri görülmemiş kutsal bir mücadelenin adıdır.

Bugün yine askeri, ekonomik, sosyal ve siyasal boyutlarıyla milletçe pek çok cephede verdiğimiz mücadele, Çanakkale ruhunun bir yansımasıdır ve temennimiz odur ki yine kutlu bir zaferle sonuçlanacaktır.

Aramıza nifak tohumları sokmadan, birlik ve beraberliğimizi bozmadan, ortak amaç ve değerlerimizden kopmadan, milletçe yeniden bir diriliş yaşamamızı diliyor; Çanakkale Zaferi’nin 106’ncı yıldönümü vesilesiyle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere canları pahasına bize bu kutsal vatanı ve bu yüce davayı emanet bırakan tüm kahramanlarımızı saygı, rahmet ve şükranla yad ediyorum."


KARAMAN TİCARET BORSASI YÖNETİM KURULU BAŞKANI EKREM ÇAVAŞ VE MECLİS BAŞKANI CAFER BİNİCİ

Karaman Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Çavaş ve Meclis Başkanı Cafer Binici 18 Mart Çanakkale Şehitlerini anma günü ve Çanakkale Zaferi’nin 106.yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayınladılar.

Başkanlar mesajlarında ‘’Türk Milleti’nin sarsılmaz birlik ve beraberliğinin en güçlü nişanesi; tarihten silinmek istenen bir milletin, bütün imkânsızlıklara rağmen vatanını korumak için verdiği milli mücadelenin destanıdır.

Türk’ün yenilmezliğini, Mehmetçiğin azim ve iradesini aynı zamanda centilmenliğini tüm dünyaya göstermiş olması açısından oldukça önemlidir. Bugün bizlere, Çanakkale’de kahramanca savaşan, vatanımızı kanıyla, canıyla müdafaa eden şehitlerimizi ebediyen şükranla hatırlamak, şehitlerimizin aziz emaneti olan ülkemizi korumak, maddi ve manevi bütün değerlerimizi daha yükseğe taşımak için çalışmak ve üretmeye devam etmek yakışmaktadır.

Bu duygu ve düşüncelerle 18 Mart Çanakkale Şehitlerini anma günü ve Çanakkale Zaferinin 106.yıl dönümü nedeniyle, kutsal vatan topraklarını canları pahasına savunarak bu büyük zaferi milletimize armağan eden, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi, rahmet, minnet ve şükranla anıyoruz. ’dediler.


İYİ PARTİ İL BAŞKANI İSMET HATİPOĞLU

Çanakkale Zaferi: Her türlü  çileyi çekmiş; dahili ve harici düşmanları "günümüzde dahil" hiç bir dönem eksik olmayan; küllerinden yeniden doğmayı her defasında başaran; Türk Milletinin en önemli destanlarından birisidir.

Çanakkale savaşı milletimizin kendisine olan inancını yeşerten ve sonrasında Cumhuriyetimizin kurulmasıyla sonuçlanan bir zaferdir.

Başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere vatanı uğruna şehit düşen tüm şehitlerimizi saygı, minnet ve rahmetle anıyorum. Çanakkale Zaferi'mizin 106. Yıl Dönümü Kutlu Olsun


GELECEK PARTİSİ İL BAŞKANI KURTULUŞ KÜÇÜKSOLAK

Türk Milleti, özgürlük ve bağımsızlığa olan yürekten inancıyla, birlik ve beraberlik içerisinde tüm olumsuzluklara rağmen büyük bir direnişe imza atmış, üst düzey ülkeler karşısında Çanakkale'de önemli bir zafer kazanmış ve "Çanakkale Geçilmez" olgusunu tüm dünyaya duyurmuştur. Özgürlük ve bağımsızlığa olan inançla kazanılan sadece bir zafer değil aynı zamanda Gelecek nesilleri de kaderi belirlenmiştir. Bizimde amacımız bu toprakları korumak, vatan topraklarımızı ilelebet sahiplenmek ve el uzatanın cezasını vermektir. Çanakkale destanı milletimizin neleri başarabileceğinin göstergesidir. Çanakkale Zaferimizin yıl dönümünde başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bütün şehitlerimizi saygı, sevgi, minnet ve rahmetle yâd ediyorum. 


KTSO´DAN 18 MART ÇANAKKALE ZAFERİ VE ŞEHİTLERİ ANMA GÜNÜ MESAJI

Karaman Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Ahmet ÇELİK ve Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Gökhan ALKAN 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladılar.

“18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferinin 106'ıncı yıl dönümünü idrak etmenin onurunu ve gurunu yaşıyoruz. İstiklal Savaşı’nda elde edilen zaferin adeta bir "ön sözü’’ ve başlangıcı olan Çanakkale zaferi, milletimizin tarih boyunca kazandığı en parlak zaferlerden ve en büyük kahramanlıklardan biridir.Türk milleti Çanakkale’de elde ettiği üstün başarısı ile, tüm dünyaya, bağımsızlığı ve vatan toprağı söz konusu olduğunda, karşısında hiçbir gücün duramayacağı mesajını en açık şekilde vermiştir.

Türk ve dünya tarihinde önemli bir dönüm noktası olan 18 Mart Çanakkale Zaferi, vatan topraklarımızı savunmak ve korumak için canlarını ortaya koymaktan çekinmeyen şehitlerimizin anılması bakımından önemli ve anlamlı bir gündür. 

Çanakkale Savaşları, vatan topraklarını ve bağımsızlığımızı korumak için varını yoğunu ortaya koyan bir milletin, tarih sayfalarından silinemeyecek bir destanıdır. Çanakkale Zaferi'yle, Türk toplumunda millet olma bilincinin tohumları tekrar yeşermiş ve Kurtuluş Savaşı'nın kazanılması adına çok önemli bir adım atılmıştır.

Bu duygu ve düşüncelerle; Çanakkale Zaferi’nin yıldönümünü kutluyor, 18 Mart Şehitleri Anma Günü münasebetiyle de, bu toprakları bize mukaddes bir vatan kılan, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm aziz şehitlerimizi rahmetle, kahraman gazilerimizi de şükranla anıyoruz.” dediler.

 

BAŞYAYLA BELEDİYE BAŞKANI AHMET İPEK İN 18 MART ÇANAKKALE ZAFERİ VE ŞEHİTLERİ ANMA GÜNÜ MESAJI

18 Mart tarihi, vatan topraklarını bin bir zorluk ve yokluğa rağmen, canları pahasına koruyan kahraman ecdadımızın, vatan sevgisinin ne demek olduğunu dünyaya gösterdiği şanlı bir tarihtir. Çanakkale; Türk milletinin hürriyet ve istikbali mevzubahis olduğunda yazdığı destanı sonsuza dek hatırlatacak şehitler diyarıdır. Çanakkale’yi anlamlı kılan bir başka hususiyeti de, bir milletin aynı ülkü etrafında birlik ve beraberlik içerisinde toplanmasıdır. Bu kenetlenme sayesinde Türk milletini yok etmek isteyen düşmanlar bozguna uğratılmış ve yeni zaferlere ilham kaynağı olmuştur. Her bir köşesinde ayrı bir kahramanlık hikâyesi bulunan ve Çanakkale’yi geçilmez kılarak verdikleri mücadeleyle düşmanlarının bile takdirini kazanmış olan ecdadımız ile ne kadar çok gurur duysak azdır. 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü’nün 106. yıl dönümünde, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, vatan uğruna can vermiş tüm şehitlerimizi bir kez daha rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. Ruhları şad, mekânları cennet olsun. Onlar tarihi kalemle değil, kanları ile yazdılar. Ne mutlu Türk’üm diyene.


ERMENEK BELEDİYE BAŞKANI ATİLA ZORLU

18 Mart Çanakkale Zaferi, vatan topraklarımızı savunmak ve korumak için canlarını ortaya koymaktan çekinmeyen şehitlerimizin anılması bakımından önemli ve anlamlı bir gün olduğunu belirten Belediye Başkanımız Atila Zorlu; 

Kurtuluş Savaşı'nın kazanılmasına zemin hazırlayan Çanakkale Zaferi, bizim tarihimizin önemli savaşlarından biri olmuştur. Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerinin atıldığı, bir ulusun, bir coğrafyayı nasıl vatan yaptığının, aziz milletimizin sahip olduğu ve özünde var olan kahramanlık duygularının bir ifadesidir. 

Bugün bizlere düşen görev, şehitlerimizin kanlarıyla sulanan ve emanet edilen bu kutsal vatan topraklarının korunması ve bayrağımızın dalgalanması için birlik, beraberlik ve bütünlük içinde gelecek nesillere bu bilinci aktarmak ve bu kutsal toprakları bizden sonraki nesillere daha güvenli bir şekilde devretmektir.

Bu duygularla 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 106. yıldönümünde Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, vatanını canından aziz bilen kahraman şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz. Ruhları şad, mekânları cennet olsun.


GÜNEYYURT BELEDİYE BALKANI AHMET ARI

18 Mart 1915, bir umudun, bir kahramanlığın, bir cesaretin destanı olarak sonsuza dek hatırlanacaktır. Dünyaya karşı, bütün Türk illerinden seve seve cephede savaşan ecdadımız bizlere yıllar öncesinden toprağımızın kimseye verilmeyeceğinin mesajı vermişlerdir Çanakkale direnişi, namus bildiğimiz mefhumların zedelenmemesi için asil Türk evlatlarının kendilerini feda etmekten asla çekinmedikleri tarihi ve emsalsiz bir meydan okuma olarak anılacaktır. Bu zafer aynı zamanda aziz milletimizin, varlığına yönelmiş ve artık sabır sınırlarını zorlayan tehditler için neleri göze alıp, nasıl başarabileceğimizin emsalsiz bir örneği olmuştur. Çanakkale Zaferi, vatanın ve milletin, bekası ve mutluluğu için canlarını feda edecek kadar benliklerinden vazgeçmiş yüz binlerce milli kahramanın, ilahi bir mücadele gücü ile Türk milletini yüceltme ülküsünün de ihtişamlı ve mukaddes bir hatırasıdır. Bu açıdan Çanakkale Savaşları yalnızca bir askeri başarı değil, izzeti nefsi ve haysiyeti ile oynanmak istenen büyük Türk milletinin ayağa kalktığı bir diriliş ve yükseliş abidesidir.

Çanakkale Savaşı ile büyük Türk milleti, tüm dünyaya gerilemenin nihayet bittiğini duyurmuş, bugünkü coğrafyamız üzerinde sonsuza kadar yaşamaya kararlı olduğumuzu süngü, mermi ve yüksek iman gücü ile ilan etmiştir. Bu zafere ulaşarak vatanı ve bayrağı için şehit olan, bugün bizlerin bağımsız bir ülkede hayat ve vücut bulmamızı sağlayan kahraman Mehmetçikleri bir kez daha minnetle, şükranla anıyorum. Tarih boyunca vatan ve millet sevdası ile şehit düşmüş ecdadımıza; bugün vatanı uğruna can vermiş bütün evlatlarımıza ve kahramanlarımıza Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyorum.

karaman karaman haber 18 mart çanakkale zaferi şehitleri anma günü