16 KİŞİ HAKKINDA DAVA AÇILDI

TAKİP ET

Geçtiğimiz yıl Eylül ayında aylarda Taşeli Bölgesi Ermenek İlçesinde inşaatta çalışan doğu kökenli işçilerle çıkan kavga sonucunda olayla ilgili 16 kişi hakkında dava açıldı.

Alınan bilgilere göre terör olaylarını protesto için düzenlenen yürüyüşe katılanlarla, Doğu illerinden gelen cami inşaatında çalışan işçiler arasında tartışma çıktı. Olayda bıçakla yaralanan 2 genç hastaneye kaldırılmış, diğer işçiler güvenliklerinin sağlanması için polis merkezine götürülmüştü.

Olayla ilgili soruşturmayı tamamlayan savcılık, cami inşaatında çalışan işçilere saldırdıkları iddiasıyla A.D., S.D., S.K., H.S., T.B., H.F., M.A., S.C.T., M.K., Ö.G., O.T., M.A., M.G., A.K., H.K. ve M.K. hakkında  'halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme' ve 'basit yaralama' suçlarından Asliye Ceza Mahkemesi'nde dava açtı. İddianamede, 16 şüpheli için 'halkı kin ve düşmanlığa tahrik etme' suçundan 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası istenirken, ayrıca bunlardan 6'sı için de yaralama suçundan yine 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası talep edildi. Ermenek Asliye Ceza Mahkemesi'nde davanın ilk duruşması 20 Mayıs'ta yapılacak.