15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Mesajları

TAKİP ET

15 Temmuz 2016'da FETÖ'cü hainler tarafından gerçekleştirilmek istenen darbe girişiminin 5. yıl dönümünde çeşitli etkinlikler düzenlenecek. Darbe girişiminin yıldönümü nedeniyle sitemize gönderilen mesajlar şöyle;


AK PARTİ KARAMAN MİLLETVEKİLİ SELMAN OĞUZHAN ESER

15 Temmuz 2016 tarihinde; vatan hainlerinin gerçekleştirmek istediği, alçak darbe girişiminin seneyi devriyesinde, Bedirden Malazgirt’e, Çanakkale’den 15 Temmuz’a Vatan için, Bayrak için toprağa düşmüş, gözünü kırpmadan canını feda etmiş, tüm şehitlerimizi rahmet, minnet ve dualarla anıyoruz.

O gece; Cumhurbaşkanımız ve Başkomutanımız Recep Tayyip ERDOĞAN’ın çağrısıyla meydanlara çıkan; Kahraman Türk Milleti; tanklar, helikopterler, uçaklar ve en ağır silahlarla saldıran, üniforma giymiş vatan hainlerine karşı, canları pahasına mücadele ederek iradesine sahip çıkmıştır.

O geceyi Unutmadık,

Unutmayacağız,

Unutturmayacağız!

O gece esaret prangaları takmak isteyen alçaklara karşı, Şehit ve Gazi olan kardeşlerimizin acısını, nefes aldığımız müddetçe yüreğimizde taşıyacağız.

Unutmayacağız ki bu cennet vatanın; bastığımız her karış toprağı şüheda kanlarıyla bezenmiştir.

O gece milletimize yaşattıkları acının hesabını, bu vatan hainlerinden bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada sormaya devam edeceğiz.

Küfrün askerlerine karşı mazlumların son kalesi bu Aziz Vatanın evlatlarını ve bu uğurda şehadet şerbetini içen, yüreği iman, sevdası bayrak olan tüm Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, Gazilerimize minnet ve şükranlarımı sunuyorum.

Rabbim yar ve yardımcımız olsun…


DR. RECEP ŞEKER; “15 TEMMUZ RUHU MİLLETİMİZ VAR OLDUKÇA İLELEBET CANLI KALACAKTIR”

AK Parti Karaman Milletvekili Dr. Recep Şeker, 15 Temmuz Demokrasi, Milli Birlik ve Şehitler Günü nedeniyle bir açıklama yaptı.

Şeker, açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nün 5. yıldönümünü Milletçe birlik, beraberlik ve gururla kutlamanın onurunu yaşıyoruz.

15 Temmuz, ülkemiz için istiklal ve istikbalimiz için çok önemli bir dönüm noktasıdır. Milletimiz 15 Temmuz destanı ile milli iradesinin hiçbir zaman rehin alınamayacağını, istiklal ve istikbalinden hiçbir zaman asla taviz vermeyeceğini tüm dünyaya göstermiş ve bu önemli gün, demokrasinin ve demokrasiye inananların bayramı olarak tarih sayfalarına altın harfler ile nakşedilmiştir.

15 Temmuz destanı, birliğimize kasteden hainlere karşı Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın büyük cesareti ve Aziz Milletimizin basiretiyle kazandığımız en şanlı direniş zaferidir.

Millet olarak bundan sonra da istiklal ve istikbalimiz için kanımızın son damlasına kadar mücadele ederek, ülkemize kasteden tüm hainlere karşı şehit kanları ile sulanan bu aziz vatanı asla ve asla teslim etmeyecek her zaman ve her şartta aynı inanç ve kararlılıkla Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde büyük Türkiye için çalışmaya canla başla devam edeceğiz.

15 Temmuz, Aziz Vatanımıza ve necip Milletimize yapılacak her türlü ihanetin ve darbe teşebbüsünün her zaman ve har şartta çok şiddetli bir şekilde karşılık bulacağının ve asla karşılıksız kalmayacağının dosta düşmana gösterildiği büyük gündür. Bu direniş ruhu Milletimiz var oldukça ilelebet canlı kalacaktır.

15 Temmuz'u asla unutmayacak ve asla unutturmayacağız. Tarihimizde yaşanan bu en kanlı darbe teşebbüsüne karşı canları pahasına mücadele ederek ülkesine, devletine ve demokrasisine sahip çıkan Aziz Milletimize en derin şükranlarımı sunuyorum. 15 Temmuz gecesi tanklara, uçaklara ve silahlara karşı göğsünü siper ederek ölümü öldüren yiğit evlatlarımızı, şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyorum. Ruhları şad olsun. Gazi kardeşlerime de en kalbi şükranlarımı sunuyorum. Allah (C.C) hepsinden razı olsun.” dedi


CHP KARAMAN MİLLETVEKİLİ AV. İSMAİL ATAKAN ÜNVER

Cumhuriyet Halk Parti Karaman Milletvekili Av. İsmail Atakan Ünver, 15 Temmuz hain darbe girişiminin 5'inci yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Ünver’in mesajı şu şekilde:

“2016 yılı 15 Temmuz gecesi, FETÖ nün TSK içindeki cuntacı uzantıları tarafından Türkiye Cumhuriyeti Devletinin anayasal düzeni ve demokratik siyasi hayatı hedef alınarak yapılan hain darbe girişimi, ne mutlu ki yüce milletimizin vatansever evlatlarının kararlılığı ile Gazi Meclis’imize gidip millet iradesine sahip çıkan tüm siyasilerin ortak direniş sergilemesi sonucu hedefine ulaşamadan püskürtülmüş; hainler etkisiz hale getirilerek darbe girişimi başarısız kılınmıştır. Tüm darbe ve darbe girişimlerinde olduğu gibi 15 Temmuz FETÖ darbe girişimi de demokrasimize ve kardeşliğimize karşı yapılmıştır. Türk Milleti olarak 15 Temmuz 2016 gecesinde yaptığımız gibi halkın egemenliğine ve Türkiye'nin laik ve demokratik birikimine sahip çıkma kararlılığımız bundan sonra da sürecektir.

Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere emaneti olan tam bağımsız, demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti’ni yıkmak üzere harekete geçen FETÖ mensubu darbecilerle mücadele eden darbe karşıtı TSK mensuplarının hainlerle girdikleri çatışmalarda gösterdikleri basiret, emniyet güçlerinin kararlılığı, darbecilerin halktan ve hiçbir siyasi kanattan destek bulamaması, medyanın tutumu, iktidarıyla muhalefetiyle siyasetimizin darbe karşıtı net duruşu ve halkımızın darbeye karşı direniş noktasında gösterdiği cesaret ülkemizi bir felaketin eşiğinden döndürmüş; FETÖ’nün devleti ele geçirmesine engel olunmuştur.

O karanlık gecede Türkiye Büyük Millet Meclisi, tarihimizde görülmemiş bir alçaklıkla maalesef ki hainlerin bombalarına hedef olmuştur. Gücünü milletimizden ve tarihimizden alan Gazi Meclis, 15 Temmuz günü bir kez daha gazilik unvanını hak etmiştir. Hain darbe girişiminden bu yana geçen sürede yaşananlar, demokrasimizin ve millet iradesinin sembolü olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin varlığının, itibarının ve gücünün korunmasının ve Atatürk ilkelerine bağlılığın ne kadar önemli olduğunu bir kez daha ortaya koymuştur.

15 Temmuz darbe gecesini yaşatarak milletimize, devletimize ve cumhuriyetimize kasteden ve ülkemizin geleceğini karartmak isteyen darbeci hainleri, planlayıcılarını ve destekçilerini bir kez daha lanetliyorum. 15 Temmuz’un yıl dönümünde şehitlerimizi ve gazilerimizi şükranla anarken, şehitlerimize Yüce Allah’tan rahmet diliyor, demokratik ve laik cumhuriyet ile sosyal hukuk devletine sıkı sıkıya bağlı olan aziz milletimizin bir daha darbe hainliğine maruz kalmamasını temenni ediyorum.”


BAŞKAN KALAYCI’NIN 15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ MESAJI

Karaman Belediye Başkanı Savaş Kalaycı, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Belediye Başkanı Savaş Kalaycı, mesajında: “15 Temmuz günü hepimiz şahit olduk ki; bu millet ülkesine, devletine, demokrasisine ve bağımsızlığına olan bağlılığını ortaya koymuş, geleceğine sahip çıkmış ve bundan asla taviz vermeyeceğini tüm dünyaya bir kez daha göstermiştir. Şüphesiz ki milletimizin bu cesareti ve iradesine sahip çıkma kararlılığı, her türlü takdirin üzerindedir.

Kalpleri iman ve ülke sevgisiyle dolu olarak vatan, millet, bayrak, istiklal ve diğer bütün mukaddes değerleri uğruna gözlerini kırpmadan canlarını feda eden tüm şehitlerimizi, zaman içerisinde ebediyete irtihal etmiş gazilerimizi rahmetle ve saygıyla anıyor, hayatta olan gazilerimize de Cenab-ı Hakk’tan sağlık ve hayırlı ömürler diliyorum. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günümüz kutlu olsun” dedi.

 

KMÜ REKTÖRÜ NAMIK AK

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Rektörü Prof. Dr. Namık Ak, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Rektör Namık Ak, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“15 Temmuz 2016 tarihinde ülkemiz, hain bir darbe girişimiyle karşı karşıya kalmış; içimizdeki kötü emellerini gizleyen millet düşmanlarının dış güçlerle iş birliği içinde başlattığı harekat, devletimizin kararlı adımları, Cumhurbaşkanımız ve Başkomutanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın cesur duruşu, milletimizin desteği ve Allah’ın inayetiyle başarısızlıkla sonuçlanmıştır.

15 Temmuz gecesi devreye sokulan hain plan, 16 Temmuz’da devlet-millet birlikteliğiyle bozguna uğratılırken 250’nin üzerinde şehidimiz ve yüzlerce yaralımızla aziz milletimiz dünya tarihine yeni bir kahramanlık destanı daha eklemiştir.

İç ve dış mihraklara karşı ‘Türkiye Geçilmez’ dedirten 15 Temmuz zaferi; Türk milletinin vatanı, toprağı, şerefi uğruna, millet iradesi ve devletinin bekası için gözünü kırpmadan canını ortaya koyacağını ve her ne koşulda olursa olsun sağduyusunu muhafaza ederek doğrunun ve haklının yanında yer alacağını bir kez daha tüm dünyaya göstermiştir.

15 Temmuz’da Türk milleti hangi kesimden ve hangi görüşten olursa olsun kadınıyla erkeğiyle, genciyle yaşlısıyla millet egemenliğinden asla vazgeçmeyeceğini, hiçbir pazarlık ve hiçbir menfaat için devletini ve onu yöneten iktidarı tehlikeye düşürüp zafiyete uğratmayacağını cesur bir direnişle ortaya koymuştur.

15 Temmuz’un sene-i devriyesinde, Peygamber Ocağı ordumuzla, nice kutlu zaferlere imza atan o şanlı ordunun yiğit Mehmetçiğiyle ve bu arif, asil, aziz, necip, kahraman milletin her bir neferiyle, girdiği tüm mücadelelerden muzaffer çıkmasını diliyor; başta 15 Temmuz şehitleri olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla yad ediyorum. Ruhları şad olsun.”


İL GENEL MECLİSİ BAŞKANI EYYUP ÇAYIR

Bugün, devletimizin varlığını, milletimizin birliğini ve beraberliğini hedef alarak devletimizin bekasını parçalamaya yönelik,Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) tarafından gerçekleştirilen 15 Temmuz hain darbe girişiminin beşinci yılında, Sayın Cumhurbaşkanımızın öncülüğünde, milletçe tek yürek olup eşine az rastlanır bir kahramanlık destanı yazmış olmanın onur ve gururunu hep birlikte bir kez daha idrak etmenin mutluluğunu yaşamaktayız.

15 Temmuz gecesi, devlet kurumlarımızın içerisinde, devletimizden maaş alan hainler ve işbirlikçileri, milletimize, Cumhurbaşkanımıza, Türkiye Büyük Millet Meclisimize ve hükümetimize karşı haince ve alçakça bir darbe girişimine kalkışmışlardır. Ancak, alçakça darbe girişiminde bulunmaya çalışan hainlerin unuttuğu bir husus vardır ki; esarete yüzyıllar boyunca boyun eğmemiş Türk Milletinin Malazgirt gibi, Çanakkale gibi, Sakarya gibi adını tarihe altın harflerle yazdırdığı zaferlerinin olduğudur.

Türk Milleti, her sayfası kahramanlık öyküleriyle dolu şanlı tarihinden aldığı güç ve kuvvetle, dünya arenasında sonsuza kadar var olmaya devam edecektir. Rengini şehitlerimizin kanından alan ayyıldızlı bayrağımız dalgalanmaya ve minarelerden ezan sesleri yükselmeye devam ettikçe, tarihe ismimizi altın harflerle yazdırmayı sürdüreceğiz.

Bu duygu ve düşüncelerle; birlik ve beraberliğimizin sonsuza kadar daim olması ve ülkemizin bu tür ihanetlerle bir daha karşılaşmaması dileğiyle, 15 Temmuz gecesi devletimizin bekası için canlarını feda ederek, şehadet şerbeti içen aziz şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnetle, saygıdeğer ailelerini şükranla anıyor, milli iradeye ve demokrasimize sahip çıkan başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN olmak üzere, Şanlı Türk Ordumuzu, Aziz Milletimizi ve Karaman’lı vatandaşlarımızı saygıyla selamlıyorum.


ERMENEK BELEDİYE BAŞKANI ATİLA ZORLU

Demokratik düzenimizi hedef alarak ülkemizin bekâsını, Devletimizin bölünmez bütünlüğünü milli birlik ve beraberliğimizi parçalamaya yönelik 15 Temmuz hain darbe girişiminin milli irade tarafından eşine az rastlanır bir kahramanlık örneğiyle bertaraf edilişinin 5’inci yılını hep birlikte idrak etmekteyiz.

Rengini şehitlerimizin kanından alan Ay Yıldızlı al bayrağımızın gölgesi altında sonsuza kadar hür ve bağımsız yaşamaya ant içmiş aziz milletimiz, ordumuzun sağduyulu vatanperver komutanları, askerimiz, polisimiz ve milletimizle bir bütün olarak hainlere karşı mertçe, dik durarak, tanklara karşı göğüslerini siper edip, canları pahasına hain kalkışmayı engellemiş ve devlet-millet bütünleşmesiyle tarihe altın harflerle nakşedilecek bir zafere imza atmışlardır.

Büyük Türk Milleti; nereden gelirse gelsin açıkça veya haince yapılan bütün saldırıları ve düşmanca kalkışmaları, 15 Temmuzda olduğu gibi, daima ortadan kaldıracak inanç, cesaret, iman ve kararlılığa sahip olarak hür, bağımsız ve aydınlık yarınlara doğru ilerlemeye devam edecektir.

Bu duygu ve düşüncelerle, Şanlı bayrağımızın dalgalandığı her karış toprak için demokrasi ve milli irade mücadelesinin bedelini canlarıyla ödeyen, vatanın birlik ve bütünlüğü uğruna canlarını feda eden aziz şehit ve kahraman gazilerimizi, minnet, şükran ve rahmetle yad ederken, çok kıymetli ailelerine sevgi ve saygılarımı sunuyor, Allah'ın bu millete bir daha böyle karanlık geceler yaşatmamasını diliyorum.

 

BAŞYAYLA BELEDİYE BAŞKANI AHMET İPEK

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü, milli bütünlüğümüze kasteden hainlere karşı, Sayın Cumhurbaşkanımızın cesareti ve aziz milletimizin basiretiyle kazandığımız en şanlı direniş zaferidir. Demokrasinin asıl sahibinin halkın olduğu gerçeğini bir kez daha gösteren o şanlı geceyi unutmayacağız. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü vesilesiyle tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum.


KAZIMKARABEKİR BELEDİYE BAŞKANI RECEP BOYACIOĞLU

Ülkemiz demokrasisine yönelik gerçekleştirilen 15 Temmuz alçak kalkışma hareketinin 5. yıldönümü. Hain saldırıyı bir kez daha en kuvvetli şekilde lanetlerken, üzerinde durulması gereken temel kavram demokrasi olgusudur. Unutulmamalıdır ki Demokrasinin bütün hastalıkları, daha fazla demokrasi ile tedavi edilir. Hukukun üstünlüğü ilkesi, adalet duygusunun toplumun her kesiminde eşit bir biçimde hissedilmesi, birlik ve beraberliğin tesis edilmesi olmazsa olmazımızdır. İçerisinde bulunduğumuz tüm sorunlar ayrıştırma – ötekileştirme yerine birleştirme ile çözülecektir.

Vatandaşlarımızın 15 Temmuz gecesi gösterdikleri irade, verdikleri mücadelenin 5. yılında Kazımkarabekirli şehidimiz merhum Muhammet Yalçın başta olmak üzere tüm şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyorum.


GÜNEYYURT BELEDİYE BAŞKANI AHMET ARI

Güneyyurt Belediye Başkanı Ahmet Arı 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü  münasebetiyle bir mesaj yayımladı.

Başkan Arı mesajında; ‘’Bu gün haince yapılmak istenen darbe girişiminin beşinci yılı. Tam beş yıl önce Fethullahçı Terör Örgütü mensuplarınca demokrasimize, milli birlik ve beraberliğimize yapılmak istenen saldırı, milletimizin dik duruşu sayesinde bertaraf edilmişti.  Ülkemiz üzerinde kötü emelleri olanlar bilsinler ki geçmişte olduğu gibi gelecekte de Türk Milleti Vatanı ve Bayrağı için dik durmaya devam edecektir. Geçmişte milletimizi bölmek, parçalamak isteyenler başaramadılar, gelecekte de başaramayacaklar. Türk milletinin kalbindeki iman ile vatan ve bayrak sevgisi asla tükenmeyecektir. Bütün bu manevi duygular ile vatanı için canlarını feda eden şehitlerimizi şükranla yad ediyor, gazilerimize sonsuz şükranlarımı sunuyorum. Demokrasimize, Milli Birliğimize sahip çıkan Türk milletini saygıyla selamlıyorum.’’ dedi.


AK PARTİ İL BAŞKANI ABİDİN ÇAĞLAYAN: 15 TEMMUZ HAİN DARBE GİRİŞİMİNİN 5. YILDÖNÜMÜNDE UNUTMADIK, UNUTTURMAYACAĞIZ

Tarih yapan ve tarih yazan büyük milletlerin büyük davaları ve insanüstü mücadeleleri vardır. Bu dava ve mücadeleleri, uğrunda ağır bedeller ödense de bütün dünyanın gıpta ile baktığı, tepeden tırnağa erdemle, cesaretle ve fedakarlıkla bezenmiştir.  Darbeler açısından hafızası taze olan milletimizle birlikte, ezanları susturan darbelerden, darbecileri kahreden ve darbeleri püskürten salalara bizi ulaştıran Rabbimize nihayetsiz şükürler ediyoruz. Aziz milletimizin her bir ferdi, 15 Temmuz'un simge ismi Ömer Halis DEMİR başta olmak üzere 249 Şehidimizin şahsında, kâfirlerin, zalimlerin ve hainlerin hanelerine düşen birer ateş, çağlara ve nesillere yol gösteren birer meşale, hiçbir hainin bir daha cesaret edemeyeceği bir kahramanlık destanı olmuştur. 15 Temmuz  darbe gecesinin 5.Yıl dönümünde, milletimizin şeref ve istiklali için cennete kanatlanan başta 15 Temmuz şehitlerimiz olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmetle ve şükranla yâd ediyoruz. Bu şanlı direniş sürecinde gazilik mertebesine erişen kahramanlarımıza şükranlarımızı sunuyoruz.  Adeta Çanakkale'de olduğu gibi yedi düvele göğsünü siper ederek, bu aziz vatanı yeniden vatan kılan necip milletimizi şükranla ve saygıyla selamlıyoruz.  15 Temmuz Destanının yıldönümünde vatanımıza, milletimize, devletimize, dinimize kast eden hain terör örgütü ve işbirlikçilerini UNUTMADIĞIMIZI, UNUTMAYACAĞIMIZI ve UNUTTURMAYACAĞIMIZI! Tüm dünyaya haykırıyoruz.

 

İYİ PARTİ İL BAŞKANI İSMET HATİPOĞLU

  ''Her ne olursa olsun tüm vatanadaşların eşit sayıldığı yönetim biçimi olan demokrasiye,''  ''Seçilmiş hükümete,''  ''Devlete, Millete'' karşı; organize olan ve devlet içinde devlete dönüşen bir yapının; hain bir şekilde darbe girişiminde  bulunan, Fettullahçı Terör Örgütünün gerçek yüzünü gördüğümüz 15 Temmuz tarihi, milletimiz tarafından asla unutulmayacaktır ve de unutulmamalıdır. O geceyi (Tiyarto, kurgu v.s diyenler.) Sıradanlaştıranlarla, o geceyi siyasi emellerine alet edenlerin de birbirlerinden farkları yoktur. Milletimizin azmi, kararlılığı ve cesareti sayesinde; Türk Milletinin, demokrasisini ve milli biriğini nasıl savunduğunu; tüm dünyayla birlikte gördük. O gece şehit düşenlere aynı zamanda bugüne kadar vatanı uğruna şehit düşenlere, Allah'tan rahmet diliyorum. Tüm Gazilerimizi saygıyla anıyorum, hayatta olanlara Allah'tan şifa diliyorum. Tüm Karaman'lı hemşehrilerimin 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Gününü kutlar, sağlık ve huzur diliyorum.