14 Mart Tıp Bayramı Mesajları

TAKİP ET

AK PARTİ KARAMAN MİLLETVEKİLİ DR. RECEP ŞEKER

AK Parti Karaman Milletvekili Dr. Recep Şeker, 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınladı. 

Şeker mesajında şu ifadelere yer verdi:

“14 Mart Tıp Bayramı’nı en kalbi duygularımla kutluyorum. 

Değerli hekimlerimiz ve sağlık çalışanlarımız insanlarımızın daha sağlıklı ve mutlu yaşaması ve sağlık hizmetlerinden tam manasıyla yararlanabilmesi adına Ülkemizin dört bir köşesinde fedakârca hizmet vermektedirler. 

İnsan hayatını her şeyin üstünde tutarak gece-gündüz, kar-kış, bayram-tatil demeden tüm zorluk ve güçlüklere rağmen özellikle salgın sürecinde gecesini gündüze katan, ailesinden günlerce, aylarca uzak, güç şartlarda kahramanca mücadele eden tüm sağlık çalışanlarımıza şükranlarımı sunuyorum. 

Saygıdeğer sağlık çalışanlarımız bir canı kurtarmayı, bütün insanlığı kurtarmakla eşdeğer sayarak görevlerine başladıkları ilk andan itibaren tüm enerjilerini, insanların daha sağlıklı bir hayat yaşamaları ve hayatın her alanında daha verimli olmaları için harcamaktadırlar. 

Sağlıklı ve huzurlu bir toplumun, sağlıklı bireylerle mümkün olacağının bilinci ile AK Parti iktidarında her alanda olduğu gibi sağlık ve tıp alanında da çok önemli gelişmeler yaşanmış, sağlıkta dönüşüm programı ile çok önemli yatırımlara ve reformlara imza atılmıştır. Sağlık alanında fiziki altyapı, insan kaynağı, hizmete erişim ve hizmet kalitesinde sağlanan iyileşmeler neticesinde sağlık hizmet sunumunda ve halk sağlığının korunmasında önemli ilerlemeler kaydedilmiştir. Birey odaklı ve kaliteli sağlık hizmeti sunabilmek için yapılan çalışmalara ve gelişmelere bağlı olarak vatandaşlarımıza sunulan sağlık hizmet kalitesi çok önemli oranda yükselmiştir. Dünya’ya örnek Sağlıkta Dönüşüm Programı’nın en önemli unsuru programın baş mimarları doktorlarımız ve sağlık çalışanlarımızın özverili çalışmaları ve kutsal emekleridir. 

Karaman ilimizde hizmet veren hekimlerimiz ve sağlık çalışanlarımız başta olmak üzere ülkemizin dört bir yanında fedakârca hizmet veren tüm sağlık çalışanlarımızın 14 Mart Tıp Bayramı’nı en kalbi duygularımla kutlar başarılı ve özverili çalışmaları nedeni ile şükranlarımı sunar, sevdikleri ile birlikte mutlu, sağlıklı ve huzur dolu bir yaşam temenni ederim.” dedi. 


KARAMAN AK PARTİ İL BAŞKANI ABİDİN ÇAĞLAYAN  

Sağlık Çalışanlarımızın herzamam olduğu gibi COVID-19 salgını  sürecinde de özveri ve inançla, meslek onuruna yakışır bir şekilde insanlığa ve ülkemize hizmet ettiklerine bir kez daha şahit olduk.

2019 Aralık ayında Çin’De ortaya çıktığı günden bu yana, dünya çapında olduğu gibi ülkemizde de hayatımızın her anını etkileyen COViD-19 salgını sürecinde; doktorundan hemşiresine, sağlık memurundan, ambulans ve acil bakım teknikerleri her bir sağlık çalışanı, insan üstü bir özveri ve gayretle mesleğini icra etmektedir. Bu süreçte bizlerin sağlık çalışanlarına verileceğimiz en büyük destek “MAske Mesafe Hijyen” ve "evde kalın" çağrılarına uymak ev izolasyonu kurallarına maksimum düzeyde dikkat etmemiz olacaktır. 

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını sürecinde, insan hayatının kutsallığından ödün vermeden, her türlü özveri ve gayretle mesleğini icra etmeye devam eden bütün sağlık çalışanlarımızı bir kez daha yürekten kutluyorum. 

Ayrıca, yine koronavirüs salgını ile mücadele ederken, virüse yakalanarak hayatını kaybeden bilim insanlarını ebediyete intikal etmiş bütün sağlık çalışanlarımızı da Rahmet ve minnetle anıyorum.

Ülkemiz bugün tıp eğitimi, teknolojisi ve sağlık hizmetleri alanındaki çalışmaları, sağlıklı insan kaynağının niteliği ve sunulan sağlık hizmetinin etkinliği bakımından dünyanın gelişmiş ülkeleriyle boy ölçüşecek seviyeye ulaşmıştır.

Sağlık altyapısını güçlendirme konusunda son dönemde yapılan en önemli yeniliklerden biri de “Şehir Hastaneleri”dir. Böylece sağlık hizmetlerinin arzu edilen en üst seviyeye çıkarılması, vatandaşlarımızın memnuniyetinin artırılması hedefine ulaşılmıştır.

Bu süreci en güzel şekilde yürüten Sağlık Bakanımız Sn. Fahrettin KOCA’nın Milletvekilimiz SN. Dr.Recep ŞEKER’in  Tüm Ülkemiz de ve İlimizde canla başla çalışan tüm Doktor ve sağlık çalısanlarının TIP BAYRAMINI Kutlar çalışmalarında başarılar dilerim dedi.


KARAMAN TİCARET VE SANAYİ ODASI MECLİS BAŞKANI AHMET ÇELİK VE YÖNETİM KURULU BAŞKANI MUSTAFA GÖKHAN ALKAN;

Gecesini gündüzüne katarak yoğun bir çalışma döneminin ardından elde edilen birikimi, insanların sağlıklı yaşayabilmesine adayan ve bunu bir ömür sürdüren doktor ve tıp sektörü çalışanlarımızın hakkını hiçbir zaman ödeyemeyiz. Özellikle yaşadığımız bu pandemi dönemi sürecinde, Tıp camiasının temsilcileri, insanların bir nefes sıhhati için gecesini gündüzüne katarak, fedakârca çalışmaktalar. Bu fedakârlıklar hiç şüphe yok ki bütün insanlık tarafından büyük takdir görmektedir. Bir toplumun sağlık sektörüne verdiği önem ve tıp alanındaki gelişmişlik düzeyi, o ülkenin insana verdiği değerin ve uluslararası prestijinin en önemli işaretidir.

Bu düşüncelerle, insana hizmet gibi kutsal bir görevi icra eden hekimlerimizin ve sağlıklı bir toplum yaşatılmasında önemli katkıları olan tüm sağlık çalışanlarının "14 Mart Tıp Bayramını" kutluyor, çalışmalarında başarılar diliyoruz.


KARAMAN AİLE HEKİMLERİ DERNEĞİ YÖNETİM KURULU

Değerli hemşehrilerimiz,Tüm dünyayı saran ve ölümcül sonuçlara yol açan Covid-19 virusuna karşı henüz bilinen bir tedavi protokolü olmamakla birlikte koruyucu olarak aşı uygulamaları yapılmaktadır. İkinci aşı yapıldıktan  belli bir süre geçip vücutta antikor oluştuktan sonra kişi Covid-19 virusuna maruz kalsa bile ölümcül bir sonuca sebebiyet vermesine engel olduğu, hatta hastaneye yatmayı bile en aza indirdiği gözlemlenmiştir. Lütfen maske, mesafe ve temizlik konularına dikkat edelim. Aşı yaptırmaya gitmeden önce (Aile Sağlığı Merkezi Birimi veya Hastane)  randevumuzu almayı unutmayalım.  Koruyucu ve tedavi edici sağlık hizmetlerinin sunulmasında büyük fedakarlıklara imza atan  tüm hekimlerimizin (ve sağlık çalışanlarımızın) 14 Mart Tıp Bayramını kutlar, vatandaşlarımıza sağlıklı, mutlu ve huzurlu günler dileriz. 


KARAMAN TABİPLER ODASI YÖNETİM KURULU

Covid-19 virüsünün (Pandemi) tüm dünyada pek çok canın kaybedilmesine sebebiyet vermesinin yıldönümünde tehdit hala devam etmekte, sağlıkçılar ve yaşlıların aşılanmasıyla başlayan bağışıklılık çalışmaları mümkün olan tüm hızıyla devam etmektedir. Özellikle bağışıklılık oranlarının büyük oranda tamamlanmasına kadar daha titizlikte olmak üzere maske mesafe ve temizlik hususlarına dikkat etmemiz hayati önem taşımaktadır. Böylece sadece kendimizi değil, diğer insanları da korumuş, virüsü daha erken sürede sınırlamış olacağız.

Sağlığın her şeyden önemli olduğunu bir kez daha anladığımız bu günlerde Hastanelerde, Aile Sağlığı Merkezlerinde, Toplum Sağlığı Merkezlerinde sabit ve mobil hizmet vererek cansiperane şekilde çaba sarf eden ve bu uğurda can vermiş sağlık çalışanlarımıza Allahtan rahmet diler, hastalanmış olanlara acil şifalar dileriz. Bu vesileyle ülkemizin her köşesinde, İnsan hayatının kutsallığından ödün vermeden, sonsuz sabır ve üstün gayret ile çalışan Tüm Sağlık çalışanlarımızın “14 Mart Tıp Bayramını” en içten dileklerimizle kutlarız.

Hastanelerde, Aile Sağlığı Merkezlerinde, Toplum Sağlığı Merkezlerinde sabit ve mobil hizmet vererek cansiperane şekilde çaba sarf eden ve bu uğurda can vermiş sağlık çalışanlarımıza Allahtan rahmet diler, hastalanmış olanlara acil şifalar dileriz. Bu vesileyle ülkemizin her köşesinde, İnsan hayatının kutsallığından ödün vermeden, sonsuz sabır ve üstün gayret ile çalışan Tüm Sağlık çalışanlarımızın “14 Mart Tıp Bayramını” en içten dileklerimizle kutlarız.


KARAMAN TÜRK SAĞLIK SEN ŞUBESİ YÖNETİM KURULU

14 Mart Tıp Bayramını salgınla geçen 1 yılın sonunda karşılıyoruz.  İki bayram arasında 300’den fazla sağlık çalışanı arkadaşımızı covid salgını nedeniyle şehit verdik. 

100 bin üstünde arkadaşımız virüse yakalandı. Devletin verdiği görevle millete şifa dağıtırken şehit olan tüm sağlık çalışanlarımızı rahmet ve minnetle anıyoruz. Hasta arkadaşlarımıza acil şifalar diliyoruz.

 Onların emsalsiz fedakârlıkları ve canlarını vererek ortaya koydukları hizmet sağlık çalışanlarının bu ülkeye bağlılıklarını ve bu uğurda nelerden vazgeçebildiklerinin çok önemli bir göstergesidir.

1 yıldır sağlık çalışanları ailelerini ve sosyal hayatı unuttular

1 yıldır sağlık çalışanları salgına rağmen 7/24 hizmet ürettiler.

1 yıldır sağlık çalışanları izin gibi temel ihtiyaçları unuttu, esnek mesai gibi kavramlar ise hiç yanlarına uğramadı.

1 yıldır salgın var ama şiddet ve mobbing devam ediyor. Korkunç saldırılara sağlık çalışanları maruz kaldılar.

1 yıldır sağlık çalışanı emek veriyor, tüm gücüyle hizmet üretiyor  ama sıfır döner sermaye alıyor, adı tavandan kendi yavandan olan bir düzenleme ile geçiştirilmeye çalışılıyor.

1 yıldır sağlık çalışanlarını herkes alkışlıyor ama iş hakkını vermeye, mağduriyetini çözmeye gelince her ne hikmetse somut adımlar atılmıyor.  Bu durumun artık son bulmasını istiyoruz. 

Türk Sağlık-Sen olarak  bu zor süreçte her zaman ve şartta sağlık çalışanlarının yanında olduk.  Çalışanın hakkı ve emeği için alanlara çıkıp basın açıklaması yaptık, haksızlıklara karşı davalar açtık. Başvuru ve görüşmelerle çözüm istedik, mücadeleden hiç geri durmadık. 

Hep çalışanın yanında olduk. Bazı sorunları çözdük, bazı meselelerde ilerleme kaydettik fakat isteğimiz maaşa zam şeklinde tek ödeme, döner sermayede iyileştirme, sözleşmelilere kadro, hizmetlilere memurluk, 3600 ek gösterge, kreş v.b temel meselelerin halledilmesidir. Bunun içinde mücadeleye devam edeceğiz. 

14 Mart Tıp Bayramı, Tıbbiyelilerin vatanın işgaline karşı gösterdikleri tepkiden ve duruştan kaynağını almıştır. Bugünde sağlık çalışanları böylesine bir vatan savunmasındadır. 

Kahramanların salgınla mücadelesi ve korumaya çalıştıkları Türkiye’nin sağlığı bugün toplumsal, sosyal ve ekonomik hayatımızı en fazla etkileyen unsurdur. 

Hayatımız buna göre şekil almaktadır. Sağlık çalışanlarının çalışma hayatı ve şartları ile ilgili her iyileştirme ve her yeni olumlu düzenleme memleket için atılmış olumlu bir adım olacaktır.

2021 yılı sağlık çalışanları yılı ilan edildi; 2021 yılı Tıp Bayramınında sorunları çözmede adım atılmaya başladığı birgün olmasını istiyor ve temenni ediyoruz. Alkışlamak ile kimse yorulmasın “Sesimize kulak verip, çalışanların meseleleri çözülsün ” diyoruz. 

Güzel memleketimizin dört bir yanında en kalabalık şehirlerinden en ücra köşelerine kadar vatana ve millete hizmet eden tüm sağlık çalışanlarımızın 14 Mart Tıp Bayramını Kutluyoruz.


ERMENEK BELEDİYE BAŞKANI ATİLA ZORLU

Türkiye'de batılı anlamda ilk tıp okulu olan "Tıbhane-i Amire ve Cerrahhane-i Amire”  14 Mart 1827 yılında açılmıştır. Açılış günü 1919 yılından itibaren 14 Mart Tıp Bayramı olarak kutlanmaya başlanmıştır. 

Sağlıklı yaşam, kaliteli sağlık hizmetlerinden yararlanmak her bireyin temel hakkıdır. Bu hakkın herkes tarafından eksiksiz kullanılabilmesi nitelikli bir toplumun en önemli şartı kabul edildiği günümüzde, insanlığa daha sağlıklı bir yaşam sunmayı amaç edinen hekimlerimizin, üstlendikleri bu büyük sorumluluğun çok ağır olduğunu biliyoruz. 

İnsanı yaşatmayı ve insanın acısını azaltmayı amaç edinen bu kutsal, saygın ve onurlu mesleği büyük bir özveriyle yerine getiren başta görevi başında şehit düşen ve  ebediyete intikal eden sağlık çalışanlarımızı rahmetle anıyor, tüm doktorlarımızın ve sağlık çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramı’nı kutlar, sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum.


GÜNEYYURT BELEDİYE BAŞKANI AHMET ARI

Geçmişte vatan müdafaasında olduğu gibi, bu gün koronavirüs salgınıyla en ön cephede savaşan sağlık çalışanlarımız, Covid-19 hastalarını iyileştirmek için canları pahasına fedakarca mücadele ediyorlar. Bazen günlerce evlerinden uzak, bazen haftalarca eşinden, evlatlarından uzak kalarak büyük bir fedakarlık örneği göstermişlerdir.

İyileştiren, yüz güldüren, sıhhatli bir hayat için çaba gösteren doktorlarımıza, hemşirelerimize ve bütün sağlık çalışanlarımıza çok şey borçluyuz. Beden ve ruh sağlığı için fedakarca mücadele veren sağlık kahramanları her türlü takdir ve tebriki fazlasıyla hak etmektedir. Şiddettin her türlüsünden uzak, aileleri ile birlikte sağlıklı, huzurlu bir hayat sürmelerini temenni ediyorum. İnsanlığın sağlığı ve geleceği  için emek harcayan sağlık çalışanlarımızın 14 Mart Tıp Bayramı kutluyor saygı ve sevgilerimi sunuyorum.


karaman karaman haber 14 mart 14 mart tıp bayramı bayram tıp bayramı