14 Mart Tıp Bayramı Kutlandı

TAKİP ET

*Devlet Hastanesindeki kutlamalarda, Dr. B. Sert'e Sağlık Hizmetlerine katkılarından, Dr. Y. Kuruçay'a ise Hastane Şikayet Kutularından çıkan tşekkürler nedeni ile plaket verildi.

 14 MART TIP BAYRAMI KUTLANDI *Devlet Hastanesindeki kutlamalarda, Dr. B. Sert’e Sağlık Hizmetlerine katkılarından, Dr. Y. Kuruçay’a ise Hastane Şikayet Kutularından çıkan tşekkürler nedeni ile plaket verildi.
14 Mart Tıp Baramı nedeni ile Karaman Devlet Hastanesinde Cuma günü saat 15’de düzenlenen programa, Valisi Murat Koca, Karaman İl Sağlık Müdürü Dr. Ali Rıza Altunsoy, Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Dr. Ayhan Erenoğlu, İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Hayrettin Aslan, Karaman AK Parti Milletvekili Aday Adayı Mustafa Akgün, Karaman AK Parti Milletvekili Aday Adayı Recep Şeker ve hastane heyeti katıldı.
Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Dr. Ayhan Erenoğlu yaptığı açılış konuşmasında Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun sağlık çalışanları için yapılacak olan zam açıklamasını değerlendirdi.
Erenoğlu konuşmalarında; “Sayın başbakanımızın açıkladığı zamda, hekimlerin özlük haklarıyla ilgili döner sermayenin emekli maaşlarına yansımasını bekliyorduk. Çünkü bir hekimin emekli olduktan sonra ek iş yapmadan nasıl geçiniriz diye düşünüyoruz. Büyüklerimizden bu konuda desteklerini bekliyoruz. Biz emekli olduktan sonra özel hastanelerde çalışmak yerine torunlarımıza bakmak istiyoruz. Yani yeterli derecede emekli maaşı istiyoruz. Buna rağmen bizim maaşımız bizim ile devletimizin arasında ama hastalarımız arasında asla maaş söz konusu olamaz” dedi.
Dr. Ayhan Erenoğlu’nun konuşmasının ardından Karaman İl Sağlık Müdürü Dr. Ali Rıza Altunsoy milletvekili aday adaylarından bu konuda destek istedi.
Açılış konuşmalarının ardından plaket dağıtımı için kürsüye çıkan Vali Murat Koca, sağlık çalışanlarının maaşı hakkında ve sağlık personeline karşı yapılan şiddet hakkında değerlendirmelerde bulunarak bütün sağlık çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramını kutladı.
Dr. B.Sert ve Y.Kuruçay’a Plaket
Törenin sonunda  Op. Dr. Bekir Sert’e ve Sağlık hizmetlerine yapmış olduğu katkılardan, Devlet Hastanesi dilek ve şikâyet kutularından çıkan teşekkürlerde en yüksek sayıya ulaşan Op. Dr. Yıldıray Kuruçay’a plaketleri verildi.
Program verilen kokteylin ardından sona erdi.