115 İMZA TOPLADILAR

TAKİP ET

19 MAYIS OKULUNUN İSMİNİN DEĞİŞTİRİLMEMESİ İÇİN 115 İMZA TOPLADILAR

Eğitim-İş Karaman Temsilcilik Başkanı İsa Çetin, EĞİT-DER Şubesi Başkanı Mahmut Demir ve ADD Karaman Şubesi Başkanı Ülkan Şanlıtürk, topladıkları 115 vatandaşın imzası ile Valilik Makamına ve Milli Eğitim Müdürlüğüne, Karaman Merkez 19 MAYIS İLKOKULU’nun adının değiştirilmesinin  doğru olmadığını ve istemediğimizi  ekte sunduğumuz basın açıklamasında dile getirdik. 
“Karaman Merkez 19 Mayıs İlkokulunun adının Özel Harekat Polisi Şehit Muhammet Ali Mevlüt DÜNDAR olarak değiştirilmesi doğru bulmuyoruz. Karaman da yapılan yeni bir okula, kuruma veya yeni bir tesise verilmesini ve adını yaşatılmasını her vatandaş gibi bizler de “bu ülke için canını vermiş şehitlerimize bir vefa borcu saydığımızı ve gönülden istediğimizi belirtmek isteriz.”
Karaman Merkez 19 Mayıs İlkokulu 1957 tarihinde hizmete açılmış o tarihten bu yana, İstanbul Belediye Başkanı Ali Müfit GÜRTUNA, Karaman Milletvekili Yüksel ÇAVUŞOĞLU ve Ankaramander ski Başkanı Orhan YÜKSEL gibi, yüzlerce özverili ve vefakar öğretmenlerimiz, ülkemize en iyi konumda hizmet etmiş, binlerce öğrenci yetiştirmiş, tarihi kimliğe kavuşmuş, kurum kültürü oluşmuş, Karaman'da adı ile tanınmış bir ilkokulumuzdur. Milli Eğitim Bakanlığı Kurum Açma, Kapatma Ve Ad Verme Yönetmeliğinde;
Atatürk’e ait ad ve unvanlar ile tarihe mâl olmuş şahıs, yer, tarih ve olay adları, Şehitlik ve gazilik unvanlarına sahip olanların adları, verilebilir.
Daha önce öğretim kurumlarının bina ve tesislerine verilmiş olan adlar, mevcut binadaki kurumun kademeli veya tamamen kapatılarak yerine yeni bir kurumun açılması, farklı bir kurum türüne dönüştürülmesi ya da ihtiyaç duyulması hâlinde 15 inci maddeye göre değiştirilebilir.
Tarihi kimliğe kavuşmuş, kurum kültürü ve hafızası oluşmuş, çevresinde adıyla tanınmış kurumların adları değiştirilemez. "
19 Mayıs,Türk Milletinin tarihinde en önemli günlerden biridir. Bağımsızlığı ve özgürlüğü için yedi düvele karşı ayaklanan Türk Milletinin büyük önderi Mustafa Kemal’in kurtuluş ateşini yaktığı gündür;
19 Mayıs, Türk Milletinin kurtarıcısı, Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün temsili doğum günüdür;
19 Mayıs, bağımsızlık, özgürlük, başı dik ve onurlu bir yaşam için savaşarak şehit olan yüzbinleri simgeleyen gündür;
19 Mayıs TÜRK TARİHİNDE değişmez bir yere sahiptir. 19 Mayıs adı her ilimizde bir okulda, bir kurumda, bir büyük tesiste, bir spor tesisinde yaşatılmaktadır. Karaman'da da bir tek kurumda 19 MAYIS adı vardır.
Yukarıda saydığımız nedenlerden dolayı aşağıda imzaları olan EĞİTİM - İŞ SENDİKASI, EĞİT-DER, ADD Karaman Şubeleri ve ulusal konulara duyarlı 115 vatandaş. Bu talebimizi 25/08/2017 tarihinde Sayın Valimize ve Sayın Milli Eğitim Müdürlüğüne dilekçe vererek ilettik.
Karaman Merkez 19 MAYIS İLKOKULU'nun adının değiştirilmesini istemediğimizi basına ve kamuoyuna saygıyla duyurmak istiyoruz.”