10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü mesajları

TAKİP ET

10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü nedeniyle sitemize gönderilen kutlama mesajları....

DR. RECEP ŞEKER; “ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ’NÜ KUTLUYORUM”
AK Parti Karaman Milletvekili Dr. Recep Şeker, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.
Şeker, mesajında şu ifadelere yer verdi; “Tüm basın çalışanlarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü en kalbi duygularımla kutluyorum. “Tarafsız ve özgür basın, demokratik bir ülkenin vazgeçilmez unsurlarından biridir. Demokrasimizin en temel unsurlarından olan değerli basın mensuplarımız; basın ahlak kuralları doğrultusunda, toplumsal değerlere saygılı, kişisel hak ve özgürlükleri temel görev sayarak, dünyanın ve ülkemizin dört bir yanında kamuoyunu doğru ve hızlı bir şekilde bilgilendirmekte, yaşanan olayları tarafsız bir şekilde halkımıza aktararak vatandaşlarımızın doğru ve eksiksiz bilgi almalarını sağlamaktadırlar. Gece-gündüz, yaz-kış demeden en zor şartlarda görevlerini büyük fedakârlıkla yerine getiren değerli basın mensuplarımız halkımızın talep ve beklentilerini ve yaşadığı sıkıntılarını dile getirerek, sıkıntıların çözümünde de çok önemli rol oynamaktadırlar. Bizlere doğru bilgi aktarma çabası ile mesleğini icra eden, doğru ve anlık bilgileriyle halkımızın haber almasını sağlayan gazetecilerimize ve tüm basın mensuplarımıza bu zorlu görevlerinde üstün başarılar diliyorum. Ayrıca ilimizdeki ve bölgemizdeki yaşanan olaylardan ve meydana gelen gelişmelerden an be an haberdar olmamızı sağlayan gören gözümüz, işiten kulağımız değerli yerel basınımıza da ayrıca şükranlarımı sunuyor, görevlerinde üstün başarılar diliyorum. Bu duygu ve düşünceler ile tüm basın mensuplarımızın, “Çalışan Gazeteciler Günü”nü tebrik ediyor, görevlerini yaparken hayatlarını kaybeden basın mensuplarımızı rahmetle anıyor, tüm basın çalışanlarına en kalbi duygularımla sevgi ve selamlarımı sunuyorum” dedi.

CHP KARAMAN MİLLETVEKİLİ İSMAİL ATAKAN ÜNVER
Cumhuriyet Halk Partisi Karaman Milletvekili Av. İsmail Atakan Ünver, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
Ünver’in mesajı şu şekilde, "Gazetecilere yönelik baskı ve ekonomik zorluklar ne yazık ki 2021 yılında da hız kesmedi. Bir tarafta ‘tek sesli’ medya yaratma çabaları uğruna kamu kaynakları seferber ediliyorken, edilmişken; diğer taraftan bağımsız ve tarafsız yayın yapan ulusal gazete ve televizyonlar ile yüzlerce yerel medya kuruluşu için koşullar her gün biraz daha zorlaşmaktadır.  Önceki yıllarda olduğu gibi, 2021 yılında da; ekonomik ve siyasi zorluklar nedeniyle kapanan gazete ve televizyonlar, işsiz kalan 12 bini aşkın basın emekçisi, salt gazetecilik yaptıkları için saldırıya uğrayan, gözaltına alınan, yargılanan, mahkûm edilen gazeteciler, ifade ve basın özgürlüğünün hiç olmadığı kadar kısıtlandığı, otosansürün olağanlaşması ile halkın haber alma ve gerçekleri öğrenme hakkından mahrum bırakılması gibi antidemokratik uygulamalarla karşı karşıya kalan medya sektörü, bir 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü daha dağ gibi sorunlar yumağıyla karşılıyor. 2021 Dünya Basın Özgürlüğü Endeksi’nde 180 ülke arasında 153 üncü, Uluslararası Hukukun Üstünlüğü Endeksi’nde139 ülke arasında 117'nci sırada olan ülkemiz, dünyada cezaevinde en fazla gazetecinin olduğu ülkeler sıralamasında ise 6'ncı, İnternette Özgürlük Raporu’nda ise ‘Özgür Olmayan Ülkeler’ arasında yer almaktadır. Bu acı tablo, demokrasiyle yönetilme iddiasındaki hiçbir ülkede kabul edilemez. Bizler, gücünü kamuoyundan alan ve meslek etiği ve ahlakı çerçevesinde halkımızın haber alma hakkını kullanabilmesini sağlayacak medyanın, bağımsız ve tarafsız bir denetim organına dönüşerek demokrasimizin temel unsurlarından biri haline geleceğine inanıyor, bu uğurda üzerimize düşecek her görevi ifaya hazır olduğumuzu ifade etmek istiyorum. Tüm bu olumsuz şartlar altında dahi kalemini iyiden, doğrudan, güzelden, haktan, hukuktan, adaletten ve ahlaktan yana kullanan gazetecilerin varlığını bilmek ve görmekten duyduğum mutlulukla; içinde bulunduğumuz tüm olumsuz şartlara rağmen, büyük özverilerle görevini yapan başta Karamanımızın kıymetli basın emekçileri olmak üzere, tüm basın emekçilerinin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyor; demokrasinin, adaletin ve ifade özgürlüğünün vücut bulduğu bir vasatta gazetecilik yapabilmelerini diliyor; görevini yaparken yaşamını yitiren tüm basın çalışanlarını da saygıyla anıyorum.”

İL GENEL MECLİSİ BAŞKANI EYYUP ÇAYIR
Bilginin her geçen gün katlanarak çoğaldığı ve teknolojinin takip edilmesi zor bir hızda geliştiği günümüz dünyasında, medya hayati bir önem taşımaktadır. Görsel ve yazılı medyanın yanında sosyal medya olarak nitelenen anlık haberleşme ve bilgi paylaşım ağlarının etkinliğinin günden güne arttığı günümüzde, gazetecilerimizin üzerine düşen sorumluluk her zamankinden daha fazladır.  Gazetecilik; fedakârlık, sorumluluk ve bilgi birikimi isteyen son derece kritik öneme sahip bir meslektir. Milli mücadele yıllarında Türk basını, milli birliğin ve beraberliğin sağlanmasında, düşman işgaline karşı ülkenin sesi olmuştur. Haberleri doğru ve tarafsız bir şekilde ortaya koyan basınımızın, toplumun bilgilenmesinde, bilinçlenmesinde, toplumsal barış, huzur ve güven ortamının güçlenmesinde önemli payı bulunmaktadır. Milletimizin ortak sesi olmanın ötesinde, kamuoyunun vicdanını temsil eden ilkeli ve dürüst yayıncılık prensiplerinden ödün vermeyen, yaşadıkları tüm zorluklara rağmen her koşulda kamuoyunu aydınlatmak için büyük bir özveriyle çalışan, yerel ve ulusal basınımızın güzide temsilcilerinin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyor; görevleri başında yaşamlarını yitiren, basın emekçilerini de saygı ve minnetle anıyorum.

ERMENEK BELEDİYE BAŞKANI ATİLA ZORLU
“Gazetecilik, kamuoyunu sağlıklı ve doğru haber akışıyla bilgilendirmektir ve bu bilgiyi sağlayan basın mensuplarının üstlendiği misyon oldukça önemlidir. Kamuoyunun doğru bir şekilde aydınlatılması ve bilgilendirilmesi doğrultusunda, her şartta görevleri peşinde koşan, gazetecilik mesleğinin zor şartlarına rağmen mesai kavramı gözetmeksizin hizmet eden, halkımızın gören gözü, işiten kulağı ve konuşan dili olan basın çalışanlarının bu özel ve anlamlı günü kutlu olsun”

KAZIMKARABEKİR BELEDİYE BAŞKANI RECEP BOYACIOĞLU:
Gazetecilik, halkımızın haber alma hakkını kullanmasına yardımcı olmak amacıyla doğruluk, tarafsızlık, objektiflik, özel hayata ve kişilik haklarına saygı gibi değerleri uhdesinde barındıran önemli bir meslektir.
Mesleğin yıpratıcı ve zor şartlarının yanında hem koronavirüs salgınıyla mücadele edip hem de mücadelemize katkı sağlayan gazetecilerimiz, her türlü meşakkat içerisinde görevlerini özveriyle sürdürdüklerini bir kez daha ispatlamışlardır.
Gazetecilerimiz köklü gelenekleriyle, yeni teknolojiler, gelişen ve çeşitlenen iletişim kaynaklarıyla görevlerini ifa ederken aydınlatıcı ve yol gösterici işleviyle bir yandan toplumun sağlıklı işlemesine katkı sunmakta diğer yandan da bireylerin ve halkın talep ile beklentilerini en iyi şekilde yansıtarak kamusal bir görevi de yerine getirmektedirler.
İlimizin ve İlçelerimizin tanıtılması, markalaşması, sosyal ve kültürel anlamda gelişmesinde çok önemli katkılar sağlayan yerel basın mensuplarımızın bugüne kadar gösterdikleri gayreti, üretkenliği ve değer yüklü anlayışı bundan sonra da aynı hassasiyetle sergileyeceklerine yürekten inanıyorum. Bu duygu ve düşüncelerle, tüm basın mensuplarımızın ‘10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyor, çalışmalarında başarılar diliyorum.

CHP İL BAŞKANI MUSTAFA CEM KAĞNICI:
“Gücünü kamuoyu desteğinden alan, halkın haber alma hakkının kullanılmasını sağlayan basın, önemli ve etkin bir denetim organı olma konumuyla, demokrasinin temel unsurlarından biridir. Gazetecilik mesleği, kamuoyunu aydınlatmak için günün her saatinde haber peşinde koşarak zor şartlar altında ve sorumluluk duygusu içinde toplumumuzu gelişen olaylar karşısında aydınlatırken diğer taraftan da vatandaşımızın talep ve beklentilerini yansıtarak önemli bir kamu görevini yerine getirmektedir.
Demokrasinin temel taşlarından olan basın, düşünce, anlatım ve haber alma özgürlüğünün en etkili aracıdır. Bu anlamda kurumlarla bireyler arasında veri akışını sağlayarak demokrasinin korunması için önemli bir görev üstlenmektedir. Aydınlatıcı ve yol gösterici işleviyle basın, sivil toplumun dinamizmini beslemekte, demokrasinin sağlıklı şekilde işlemesinde ve güçlenmesinde önemli rol üstlenmektedir. Kamuoyunu bilgilendirmek adına doğru haber verme, tarafsızlık, objektiflik, özel hayata ve kişilik haklarına saygı gibi değerleri içerisinde bulunduran önemli bir mesleği icra eden gazeteci arkadaşlarımız, vatandaşın en doğal hakkı olan zamanında doğru ve eksiksiz bilgi almalarını sağlayarak milletin vicdanına ses olmaktadırlar. Ancak ülkemizin geldiği noktada 10’larca gazetecimiz tutuklu, yüzlercesi özgürce haber yapamamakta, yapanlarda bedelini ağır şekilde ödemekteler. Maalesef halkın gerçek bilgiye ulaşması iktidar tarafından engellenmektedir. Yandaş medyanın desteklendiği ülkemizde tekel bir basın oluşturulmuştur. Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında basın özgürlüğüne kavuşacak, kalemler doğruları yazabilecek, düşüncelerini bağımsız şekilde ifade edebilecek hale gelecek.
Ahlak kuralları doğrultusunda kamuoyunu bilgilendiren ve bunun yanı sıra toplumun talep ve beklentilerini dile getirerek önemli bir sorumluluğu yerine getiren, her şeye rağmen gerçek haberleri, özgürce ve korkusuzca yapabilen, milletimizi bilgilendiren gazetecilerimiz iyi ki varlar. Tüm basın emekçilerimizin bir kez daha yanlarında olduğumuzu yineliyor, her zaman doğruları yazmayı ilke edinmiş, cesur, adaletli tüm gazetecilerimize özgür ve tarafsız habercilik koşullarının sağlandığı ve meslek haklarına kavuştukları yarınlar diliyor, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler gününü kutluyorum.”
  SAADET PARTİSİ KADIN KOLLARI BAŞKANI HAVVA ŞAHİN:
Saadet Partisi Karaman Kadın Kolları Başkanı Havva Şahin 10 Ocak Dünya Çalışan Gazeteciler Gününe Dair Yazılı basın açıklaması yaptı.
Şahin, “Kamuoyunun doğru, ilkeli, adil, objektif ve anında bilgilendirilmesi adına vazifelerini fedakârca yerine getiren tüm basın mensuplarımızın 10 Ocak Dünya Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutluyoruz. Basının toplumların reaksiyon göstermesinde ve aydınlanmasında önemli bir yeri vardır. Basın, kamuoyu ile yöneticiler arasında bir köprü vazifesi görmektedir. Siyasilerin denetlenebilir olması açısından basın çok mühim bir vazife (görevi) üstlenmektedir. Bu minvalde tüm basın çalışanlarının bu değerli mesleğin icrasında; herhangi bir çıkar gözetmeksizin, temel hak ve hürriyetlerin korunmasına, ilkeli haberciliğe, özel yaşamın mahremiyetine ve hukukun evrensel ilkelerine hassasiyet ile yaklaşarak görevlerini en objektif biçimde yerine getirmeleri mesleklerine yakışır bir duruştur. Bu hassasiyetleri gözeterek çalışan tüm basın çalışanlarımız en büyük takdire layıktır. Bağımsız bir ülkenin vazgeçilmez unsurlarından biri, özgür, bağımsız ve ilkeli bir basın anlayışıdır. Basın kuruluşlarının ve mensuplarının bazı durumlarda sansüre, baskıya, şiddete ve haksız muamelelere maruz kalması kabul edilemez. Basın sektörü bu tarz yıldırma politikalarına maruz bırakılmamalıdır. Aksi takdirde basın çalışanları düşüncelerini özgürce ifade etmekten sakınacak, halkın doğru ve ilkeli habere ulaşması mümkün olmayacaktır. Basın özgürlüğüne dair tutumlar ülkemize yakışır bir şekilde olmalı, ambargolar, kısıtlamalar basın çalışanları üzerinden kalkmalıdır. Çok sayıda gazetecinin düşünce suçuna maruz kalması, tazminata mahkûm edilmesi özgür basın söylemleri ile çelişmektedir. Düşünmek eleştirmek suç olmaktan çıkarılmalıdır. Eleştirilerin sesinin kısılması ve halkın haber alma hakkının engellemesi hiçbir şekilde Türkiye’nin lehine değildir. Son yıllarda ciddi yara almış demokrasinin yeniden inşası öncelikle basın ve gazeteciler üzerindeki baskının kaldırılması ile mümkün olacaktır. Basın çalışanları objektif ve evrensel kriterler dışında başka bir yaptırım ile karşılaşmamalıdır. Ülkenin her kademesi için ayrı bir önemi olan basın çalışanlarının çalışma koşullarının da iyileştirilmesi ve adil paylaşımdan hak ettiklerini almaları, vazifelerini hakkıyla yapabilmeleri için çok önemlidir. Basın çalışanlarının sosyal ve ekonomik hakları güvence altına alınmalıdır. Ülkemizin sorunlarını ve bilgi akışını en doğru ve objektif bir şekilde yetkililere ve kamuoyuna yansıtan tüm gazetecilerimizin 10 Ocak Dünya Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutlar, dürüstlüğün, ifade ve basın özgürlüğünün hâkim olduğu bir çalışma hayatı dileriz”
KARAMAN İL ÖZEL İDARESİ GENEL SEKRETERİ ALİ YENER TERLEMEZ
 “Zor şartlarda haber ve yorumlarıyla toplumu bilgilendiren, demokrasimizin güçlenmesine her zaman katkıda bulunan; Dünyanın, Ülkemizin ve şehirlerimizin sorunlarını gündeme taşıyarak biz idarecilerin çalışmalarına yardımcı olan başta şehrimizin yerel basın çalışanları olmak üzere tüm Türkiye’deki basın çalışanlarının 10 Ocak Gazeteciler gününü kutlar, zorlu ve meşakkatli meslek yaşamlarında başarılar dilerim.”

KARAMAN TARIM VE ORMAN İL MÜDÜRÜ YUSUF ŞAHİNBAŞ
İlimizde ve Ülkemizde Kamuoyunun aydınlatılması ve bilgilendirilmesi doğrultusunda, her şartta görevleri peşinde koşan, gazetecilik mesleğinin zor şartlarına rağmen mesai kavramı gözetmeksizin hizmet eden tüm gazetecilerin, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutluyorum.

YENİDEN REFAH PARTİSİ KARAMAN İL TANITMA BAŞKANI ŞÜKRÜ ASLAN
Yeniden Refah Partisi Karaman İl Tanıtma Başkanı Şükrü Aslan yaptığı yazılı açıklamada “Gazetecilerin 10 Ocak 1961 günü haklarına ve basın özgürlüğüne sahip çıkmalarının ardından 10 Ocak tarihinin, "Çalışan Gazeteciler Bayramı" “12 Mart 1971 müdahalesinden sonra ise çalışanların hakları ve basın özgürlüğüne getirilen kısıtlamalara tepki olarak 10 Ocak, "bayram" olmaktan çıkarıldı ve "Çalışan Gazeteciler Günü" olarak anılmaya başladı.
Gazetecilerin, bir toplumun gözü, kulağı ve dili olduğunu belirten Aslan, “ bende eski bir basın mensubu olarak, gece-gündüz, tatil-bayram demeden çalışan ve büyük bir özveriyle, emek harcayarak toplumu aydınlatmak için adeta bütün zamanını işine adayan gazetecilerin gününü kutlarız. Basın mensuplarının insanlar arasındaki iletişimi kuran, toplumları birbirine tanıtan, kaynaştıran, bilim ve teknolojik gelişmeleri yakından takip ederek toplumu bilgilendiren en önemli işleve sahip oldukları bilinmektedir. Basın mensubu bu görevi yaparken hukukun standartlarından sapmadan, milletlerin, bireylerin hak ve hürriyetlerine saygı duyarak Önce Ahlak ve Maneviyat düsturuyla hareket etmelidir. Bir kez daha Çalışan gazetecilerin gününü kutlar, yarınların ekonomik, sosyal ve mesleki konularda daha rahat ve güvenli geçmesi için sağlık, mutluluk ve başarı dileklerimi sunarım.” dedi.