10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Kutlama mesajları

TAKİP ET

10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü nedeniyle sitemize gönderilen kutlama mesajları

DR. RECEP ŞEKER; “10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ’NÜ KUTLUYORUM”

AK Parti Karaman Milletvekili Dr. Recep ŞEKER, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

ŞEKER, mesajında şu ifadelere yer verdi; “Tüm gazetecilerimizin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü en kalbi duygularımla kutluyorum.

Değerli basın mensuplarımız; basın ahlak kuralları doğrultusunda, toplumsal değerlere saygılı, kişisel hak ve özgürlükleri temel görev sayarak, dünyanın ve ülkemizin dört bir yanında kamuoyunu doğru ve hızlı bir şekilde bilgilendirmek, yaşanan olayları tarafsız bir şekilde aktararak halkımızın doğru bilgi almasını sağlamak amacıyla gece-gündüz, yaz-kış demeden en zor şartlarda görevlerini büyük fedakârlıkla ve özveri ile yerine getirmektedirler.

Bizlere doğru bilgi aktarma çabası ile mesleğini icra eden, doğru ve anlık bilgileriyle halkımızın haber almasını sağlayan basın mensuplarımız, ayrıca toplumdan gelen istekleri yansıtarak sağlıklı kamuoyu oluşmasını sağlamakta, haberleri doğru ve tarafsız, farklı görüş ve düşünceleri ise nesnel bir şekilde ortaya koyarak halkımızın gerçekleri öğrenmesine, bireysel hak ve özgürlüklerin gelişmesine önemli katkı sunmakta, vatandaşlarımızın talep ve beklentilerini ve yaşadığı sıkıntılarını dile getirerek sıkıntıların çözümünde de çok önemli bir rol oynamaktadırlar. Ülkemizin ve dünyanın dört bir yanında mesleğini icra eden, doğru ve anlık bilgileriyle halkımızın haber almasını sağlayan tüm gazetecilerimize bu zorlu görevlerinde üstün başarılar diliyorum. İlimizdeki ve bölgemizdeki yaşanan olaylardan ve meydana gelen gelişmelerden an be an haberdar olmamızı sağlayan gören gözümüz, işiten kulağımız değerli yerel basınımıza da ayrıca şükranlarımı sunuyorum. Bu duygu ve düşünceler ile tüm basın mensuplarımızın, “Çalışan Gazeteciler Günü”nü en kalbi duygularımla tebrik ediyor, görevlerini yaparken hayatlarını kaybeden basın mensuplarımızı rahmetle anıyor, tüm basın çalışanlarına en kalbi duygularımla sevgi ve selamlarımı sunuyorum" dedi.

 

AK PARTİ KARAMAN MİLLETVEKİLİ SELMAN OĞUZHAN ESER

Gazetecilik, halkımızın haber alma hakkını kullanmasına yardımcı olmak amacıyla doğruluk, tarafsızlık, objektiflik, kişilik haklarına saygı gibi değerleri içinde barındıran önemli bir meslek ve bu mesleği icra etmekte olan gazeteci arkadaşlarımız da tarafsız yayıncılık anlayışı içinde olayları tarafsız halka aktarmakta, bir anlamda kamu vicdanının sesi olmaktadırlar.

Demokrasilerin vazgeçilmez unsurları olan basın ve medya, aynı zamanda kurumlarla bireyler arasındaki bilgi akışını sağlayan düşünce, ifade ve haber alma özgürlüğünün en etkin araçlarıdır.

Vatandaşımızı bilgilendirmek maksadıyla, mesai gözetmeksizin her şart altında görevini yapmaya çalışan gazeteci arkadaşlarımızın bu özel günü vesilesiyle; Karaman'lı hemşehrilerimize sunmuş oldukları hizmetlerden dolayı ilimizdeki tüm basın-yayın kuruluşlarının temsilci ve çalışanlarının, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutlar, mesailerinde kolaylıklar, görevlerinde başarılar dilerim.

 

BELEDİYE BAŞKANI SAVAŞ KALAYCI’NIN 10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ MESAJI

Karaman Belediye Başkanı Savaş Kalaycı, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınlayarak gazeteciler gününü kutladı.

Belediye Başkanı Savaş Kalaycı, mesajında: “Demokrasinin vazgeçilmez unsuru olan basın; bireyler ve kurumlar arasındaki doğru veri akışını sağlayan düşünce ve haber alma özgürlüğünün en etkin aracıdır. Bu mesleği icra etmekte olan gazeteci arkadaşlarımız da; ilkeli yayıncılık anlayışı çerçevesinde olayları tarafsız bir şekilde halka aktarıp bir anlamda kamu vicdanının sesi olmaktadırlar. Bu anlamda, ilimizde görev yapan basın mensuplarımızın üzerlerine düşen görevi ziyadesiyle yaptığına yürekten inandığımı ifade ederek; her koşulda büyük bir özveriyle çalışan yerel ve ulusal basınımızın güzide temsilcilerinin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyor, meslek hayatlarında sağlık, huzur ve başarılar diliyor, yaşamlarını yitiren basın emekçilerini de saygı ve minnetle anıyorum” dedi.

M.A.Dim; “Yazılı Medyayı Ve Çalışanlarını Yok Sayanlara Prim Vermeyelim”
Küresel Gazeteciler Konseyi (KGK) 10 Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla yazılı bir mesaj yayınladı.
KGK Yönetim Kurulu adına Genel Başkan Mehmet Ali Dim imzasıyla yayınlanan yazılı mesajda, internet medya yasası ve yönetmelik düzenlemeleriyle ilgili görüşlere de yer verildi. 
Açıklama şöyle:
“Yasalaşan internet yayıncılığı çerçevesinde çıkartılacak olan yönetmelik taslağında internet sitelerine resmi ilan tahsisinin belli esaslara bağlanması son derece olumlu ve beklenen bir gelişmedir. İnternet haber sitelerine resmi ilan verilmesi düzenlemesinin yazılı medyanın hakkını gasp etmemesi ve mağduriyete yol açmaması önemlidir. Medya çalışanlarının halen yüzde 80’inden fazlasını istihdam eden yazılı medyayı ve çalışanlarını yok sayarak, internet medyasına kolayca resmi ilan tahsisine onay vermek veya mevcut düzenleme taslağına tepki göstermek medya çalışanlarına ve yazılı medya şirketlerine ihanettir. Bazı basın meslek örgütleri tarafından şuursuzca veya maksatlı olarak yapılan bu tepkisel yaklaşımların beyhude olduğunu düşünüyoruz. Kurtuluş savaşımız dahil ülkemizin beka mücadelesinin en önemli aktörlerinden olan çilekeş Anadolu basını, resmi ilan almak ve resmi ilan alma hakkını korumak için ne kadar meşakkatli bir süreçten geçiyorsa internet medyası da bu süreçten geçmelidir ki, hak ve adalet yerini bulsun. Bu nedenle, internet medya yasası düzenlemesinde bekleme süresinin gazetelerde olduğu gibi 36 ay olması da daha adil bir düzenleme olacaktır. Ayrıca, halen yayınlanan resmi ilan almaya hak kazanmış gazetelerin internet haber siteleri bu uygulamanın dışında tutularak asgari kadronun ortak kullanımı ve bekleme süresinin yarıya düşürülmesi gibi formüller üzerinde durulmalıdır. Dijital teknolojinin medyaya girişine ve adaptasyonuna elbette itirazımız yoktur. Ancak, yazılı medyayı yok sayan ve çalışanlarını mağdur eden bir geçiş sürecinin asla destekçisi olamayız.
Bu vesileyle, başta cefakar basın emekçilerimiz olmak üzere, medya çalışanlarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü içtenlikle kutlar, daha müreffeh ve huzurlu bir çalışma ortamı için umutlu olduğumuzu ifade ederiz.”
 

 

ERMENEK BELEDİYE BAŞKANI ATİLA ZORLU

Kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi hususunda çok zor şartlar altında dahi fedakârca çalışan ve meslek ilkeleri ışığında görevini sürdüren, zaman, mekân fark etmeksizin sorumluluk bilinciyle görevlerini yerine getiren tüm basın mensuplarımızın “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü”nü kutlar, çalışmalarında başarılar dilerim.

CHP İL BAŞKANI AYŞEGÜL YILDIZ

Toplumumuzu doğru bilgilendirmek adına karşılaşılan her türlü zorluğa göğüs gererek, özveri ile görevlerini ifa eden, gazetecilik mesleğinin zor şartlarına rağmen mesai kavramı gözetmeksizin toplumun ortak sesi olan basın çalışanları, kamuoyunun da vicdanını temsil etmektedir.

Yazılı, görsel ve işitsel medyanın yanı sıra, günümüzde yaygınlaşan internet medyası da, toplumumuza bilgi ve haber akışı sağlama gibi çok yönlü bir misyon üstlenmektedir. Toplumun aydınlatılması, bilinçlendirilmesi, halkın talep ve beklentilerinin kamuoyuna iletilmesi, kentimizin tanıtılması gibi pek çok konuda önemli bir kamu görevi üstlenen yerel ve ulusal basınımız, halkımızın gözü, kulağı ve dilidir. Basın çalışanları, toplumun aydınlatılması sürecinde; farklı görüş ve düşünceleri objektif ve tarafsız yayın anlayışıyla yayınlarken, önemli ve hassas bir görevi yerine getirmiş olurlar.

Cumhuriyet Halk Partisi olarak geçmişten bugüne değişmez şekilde özgür ve bağımsız basın, doğru ve gerçek haber yapan gazetecilerin yanında olmuş, gelecekte de yanında olmaya devam edecektir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Basın bir milletin müşterek sesidir” ilkesinden hareketle görevlerini büyük bir özveri, fedakârlık ve hassasiyetle devam ettiren, tüm gazetecilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyorum.

İYİ PARTİ İL BAŞKANI İSMET HATİPOĞLU 

Çalışan, yıpranan, emek veren, gerçeğin ve haberin peşini bıkmadan usanmadan takip eden; kalemini, objektifini, cümlelerini, haberini, kısacası mesleğini namusu bilen tüm gazetecilerimizin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü Kutluyorum.

 

TİCARET BORSASI BAŞKANI YÖNETİM KURULU BAŞKANI EKREM ÇAVAŞ VE MECLİS BAŞKANI YÜCEL YAMAN

Karaman Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Çavaş ve Meclis Başkanı Yücel Yaman’’ 10 Ocak Çalışan Gazeteciler’’ günü nedeniyle mesaj yayımladılar.

Başkanlar mesajlarında; Haber alma ve iletme özgürlüğünün en etkili aracı olan basının, kamuoyunun aydınlatılması ve bilgilendirilmesini sağlamak adına çok önemli görevleri yerine getirdiğini anımsattı.

Basının internet ve sosyal medya ile yelpazesini daha da genişlettiğini vurgulayan Başkan Ekrem Çavaş ve Yücel Yaman; “Her geçen gün büyüyen ve gelişen yapısıyla basın camiası, ilimizin sosyal kültürel, ekonomik gelişmesi ve kalkınması için yürütülmekte olan çalışmaların paylaşılması ve kamuoyu tarafından sahiplenilmesinde de büyük ölçüde katkı sunmaktadır.

‘’Toplumun ortak sesi olan gazetecilerimiz, vatandaşla dünya arasında köprü görevini üstlenmektedir” ifadesine yer verdiler.

Bu duygu ve düşüncelerle; Topluma haber aktarımını sağlamak adına gece gündüz demeden, canla başla, büyük bir özveri ile çalışan tüm basın mensuplarının ’10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü tebrik ediyor, aileleriyle birlikte sağlık, mutluluk ve başarılar diliyoruz” dediler.

 

BAŞKANLAR´DAN "10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ" KUTLAMA MESAJI

Karaman Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Ahmet Çelik ve Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Gökhan Alkan  “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü” dolayısıyla bir mesaj yayınladılar. Mesajda,

“Çağımızın dinamik mesleklerinden biri olan gazetecilik, ideal manada haberin doğrusunu insanlara ulaşmasını sağlamak gibi anlamlı bir misyonu içermektedir. Tarafsız ve evrensel normlara uygun ilkeler çerçevesinde yayıncılık yaparak kamuoyunu aydınlatan, bu yolda her an haber peşinde koşan basın çalışanları, halkımızın talep ve beklentilerini yansıtarak da kamusal bir görevi yerine getirmektedirler.

Demokrasinin ve çağdaş düzenlerin vazgeçilmez bir parçası olan basın, yeryüzündeki gelişmelerin aynasıdır. Gazeteciler toplumun ışığıdır. O ışık ne kadar güçlü olursa bizler de yolumuzu o kadar net ve doğru görürüz. Bir anlamda basınımız; bizim elimiz, gözümüz, dilimiz ve sesimizdir. Gerçekleştirilenleri ve beklentileri karşılıklı anlamda etkileşime bağlı olarak taşıyan ve aktaran yine basın mensuplarımızdır.

Bu duygu ve düşüncelerle, ilimizin sosyal, kültürel ve ekonomik gelişmesi ve kalkınmasına gündeme taşıdıkları konularla katkı sağlayan değerli basın çalışanlarımızın “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü” kutlar, tüm basın çalışanlarımıza sevgi ve saygılarımızı sunarız.'' ifadelerine yer verdiler.

 

BAŞKAN RAMAZAN ERKOYUNCU, 10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜNÜ KUTLADI

“GAZETECİLİK ONURLU BİR MESLEKTİR”

PANKOBİRLİK Genel Başkanı ve Konya Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Erkoyuncu, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Mesajında, toplum hayatında gazetecilerin üstlendiği sorumluluğun önemli olduğunu belirten Başkan Erkoyuncu, “Gazeteciler, zor ancak son derece önemli bir görevi fedakârca ifa etmektedirler. Bu zorluğun ve fedakârlığın bilincinde olduğumuzu, özellikle belirtmek istiyorum.

Bulundukları bölgenin kalkınması ve gelişimine, sağduyu ile görevini ifa eden gazetecilerimizin yapacağı katkı, kalkınmayı inşa mesabesindedir. Bu hem sosyal ve ekonomik olaylar için hem de elbette üretim için göz ardı edilemeyecek bir gerçektir.

Değerli gazetecilerimizin, birçok görevde, gazeteci kimlikleri ile ayakta durma kararlılığı ile kalemlerine ve mesleklerine sahip çıkarak ve asla gazeteci kimliklerinden taviz vermeden geçmişlerinden devraldıkları mirasa sahip çıktıklarını, aynı kararlılığı, zorluklarla ve imkansızlıklarla mücadele noktasında yaptıkları işin bilincinin oluşturduğu motivasyonla devam ettirdiklerini görmekten mutluluk duyuyoruz.

Bugün dünya üzerinde medyanın nasıl bir fonksiyon üstlendiğini bilmeyen hiçbir kesim yoktur. Bu bilinç doğrultusunda iyiler kadar kötülerinde olduğu dünyamızda enformasyonu yer yer de bir dezenformasyon olarak ortaya koyanlarda olabilir.

Devlet ve millet hayatının can damarlarını haber, araştırma, yazı ve yorumlarıyla sürekli açık tutan, damarların çift taraflı çalışmasını sağlayan gazeteciler; zor, meşakkatli, mesuliyeti yüksek ancak bir o kadar onurlu, bir o kadar kutsal bir mesleğin mensuplarıdır. Çünkü bu meslek, üstlendiği işlev itibarıyla zorluklar ve yokluklar karşısında yıkılmaz, eğilmez bir irade, hak terazisinden sapmayan bir vicdan, yüksek bir karakter gerektirir. Bu duygu ve düşüncelerle tüm gazetecilerimizin Çalışan Gazeteciler Gününü kutluyor, meslek hayatlarında başarılar diliyorum” dedi.

 

İL GENEL MECLİS BAŞKANI EYYUP ÇAYIR

“Gazetecilik; fedakârlık, sorumluluk ve bilgi birikimi isteyen son derece kritik öneme sahip bir meslektir. Haberleri doğru ve tarafsız bir şekilde ortaya koyan basınımızın, toplumun bilgilenmesinde, bilinçlenmesinde, toplumsal barış, huzur ve güven ortamının güçlenmesinde önemli payı bulunmaktadır.

Milletimizin ortak sesi olmanın ötesinde, kamuoyunun vicdanını temsil eden ilkeli ve dürüst yayıncılık prensiplerinden ödün vermeyen, yaşadıkları tüm zorluklara rağmen her koşulda kamuoyunu aydınlatmak için büyük bir özveriyle çalışan, yerel ve ulusal basınımızın güzide temsilcilerinin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyor; görevleri başında yaşamlarını yitiren, basın emekçilerini de saygı ve minnetle anıyorum.”

 

KARAMAN ZİRAAT ODASI BAŞKANI MEHMET BAYRAM

Karaman Ziraat Odası Başkanı Mehmet Bayram 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Başkan Bayram mesajında; ‘Kamuoyunu bilgilendirmek adına, tarafsız, objektif, özel hayata ve kişilik haklarına saygılı olarak önemli bir mesleği icra eden, çalışan gazetecilerimiz, çok zor bir görevi yerine getirmektedirler.

Basın mensuplarımız, bir yönden ülkemizin ve kentimizin sorunlarına hassasiyetle yaklaşarak çözüm odaklı bakışla gündemi belirlerken diğer yönden vatandaşla devlet arasında köprü görevi üstlenerek yapmış oldukları haber, araştırma, yorum ve görüşlerle de bizlerin çalışmalarına ışık tutmaktadırlar.

Doğru, ilkeli ve objektif görev anlayışıyla, kamuoyunu bilgilendiren ve toplumun talep ve beklentilerini dile getirerek önemli bir sorumluluğu yerine getiren değerli basın mensuplarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlar, çalışmalarında başarılar dilerim” dedi.

 

SAADET PARTİSİ İL BAŞKANI YASİM KOZ

Yasama, Yürütme ve Yargı ile birlikte 4. erk sayılan Medyanın güçlü ve dengeli demokratik ülkelerin vazgeçilmez bir unsuru olduğunu düşünüyoruz. Basın camiasının herhangi bir kategoriye ve kutuplaştırmaya sokulmaksızın özgür ve adil bir şekilde görevlerini yapabilmesinin, toplumun haber alma hakkı ve kamuyu denetleme hakkı olduğunun bilincindeyiz. Gazetecilerimizin bizlere objektif haber sunmak için yaptıkları fedakârlıkların da farkındayız. Kamu yararına sunduğunuz bu hizmet için sizlere teşekkür ediyoruz. Daha özgür daha müreffeh ve daha itibarlı bir basının tesisi için hep birlikte çalışacağız. Bu duygu ve düşüncelerle 10 Ocak Çalışan Gazeteciler gününüzü kutlar;  sevdiklerinizle birlikte sağlık, mutluluk ve esenlik dolu günler dilerim.

 

İL MÜDÜRÜ ÇALIŞKAN’DAN 10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ MESAJI

İl Millî Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

İl Müdürü Çalışkan mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Günün her saati ve yılın her günü toplum yararı önceliğiyle bir meslekten öte doğru ve tarafsız bilgiye ulaşma noktasında toplumsal sorumluluk ile hareket eden gazeteci ve basın camiasının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyorum. Türkiye Yüzyılı damgasıyla eğitim başta olmak üzere her alanda ülkemizin ve şehrimizin daha gelişmiş ve öncü olabilmesi için atılan adımlara verdiğiniz destekler için eğitim camiamız adına teşekkür ediyorum. Toplumun daha iyisi için işiten, gören ve konuşan uzuvları, tüm basın mensuplarımızın mesleklerini sağlık ve mutluluk içerisinde icra edebilmeleri temennisi ile her bir basın mensubu çalışanımıza başarılar dilerim.” dedi.

 

HAKKIN VE HAKİKATİN SÖZCÜLÜĞÜNÜ YAPAN GAZETECİLERİN GÜNÜNÜ TEBRİK EDERİZ

Karaman Eğitim Bir-Sen Şube  Başkanı Recep Kaya, 10 Ocak “Çalışan Gazeteciler Günü” kapsamında sitemize yaptığı basın açıklamasında ;
“İnsanları gerçeklerle buluşturmak için, meslek ahlakından taviz vermeden, doğru bilgi ve haber peşinde olmadık zorlukları göğüsleyen gazeteciler, bilgi toplumunun sağlam zeminde ve sağlam usulle işlemesine de katkıda bulunmaktadır.
Yorucu bir tempoyla toplumsal olaylardan afetlere, terörden savaş alanına kadar zor, tehlikeli anlarda ve yerlerde, üstelik zamanla yarışarak, gelişmeleri haberleştirerek bizlere servis eden gazeteciler, kamuoyu açısından çok önemli bir görev yapmaktadır. Birçok basın çalışanı, haber peşinde koşarken pek çok tehlike atlatmakta, yaralanmakta, hatta canından olmaktadır.
İnsan hakları ve hürriyetinin kullanımı açısından basın özgürlüğü önem taşımaktadır. Düşünce, inanç, kanaat ve ifade özgürlüğü ancak basın hürriyetiyle mümkün olabilir. Gerçeklerin haber olmadığı yerlerde insanlar doğrudan mahrum, yalana mahkûm olurlar.
Bugün, birçok konuda bazı yayın organlarında sağlıklı haberlerin çıkmamasının sebebi, kasıtlı haber anlayışıyla zihinlerin perdelenmesidir. Bu nedenle, bütün medya mensupları yalnızca olanın olduğu gibi anlaşılmasına ve aktarılmasına aracılık etmelidir.
Eğitim-Bir-Sen olarak, gece gündüz demeden ter akıtan; hakkın ve hakikatin sözcülüğünü yapan basın emekçilerinin ‘Çalışan Gazeteciler Günü’nü tebrik ediyor, bugünün çalışma şartlarının iyileştirilmesine vesile olmasını diliyoruz.” dedi.