1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü Mesajları

TAKİP ET

VALİ IŞIK’IN 1 MAYIS EMEK VE DAYANIŞMA GÜNÜ MESAJI

Vali Mehmet Alpaslan Işık, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü nedeniyle yayınladığı kutlama mesajında; “1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü; özveriyle üreten işçi ve emekçilerimizin birlik, beraberlik, dostluk ve kardeşlik duygularıyla bir araya geldikleri anlamlı bir gündür.

Hiç kuşkusuz ki emek, insan yaşamında yer alan en yüce değerlerin başında gelir. Üretim faktörleri içinde yeri en zor doldurulan, en değerlisi emektir. Bizler, millet olarak işçinin, emekçinin hakkını alın teri kurumadan vermenin hassasiyetini esas olan bir inanç ve kültüre sahibiz.

Bu duygu ve düşüncelerle çalışan, üreten bütün işçi ve emekçilerimizin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü kutluyor, aileleriyle birlikte sağlıklı, huzurlu, mutlu bir yaşam ve çalışma hayatlarında başarılar diliyorum” dedi.


DR. RECEP ŞEKER; “1 MAYIS EMEK VE DAYANIŞMA GÜNÜ’NÜ EN KALBİ DUYGULARIMLA KUTLUYORUM.”

AK Parti Karaman Milletvekili Dr. Recep Şeker, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Şeker mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Tüm işçi ve emekçi kardeşlerimizin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü en kalbi duygularımla kutluyorum. İşçi ve emekçi kardeşlerimiz ülkemizin dört bir köşesinde; fabrikalarda, maden ocaklarında, tarlalarda, tersanelerde ve diğer tüm iş sahalarında alın terleri ve kutsal emekleri ile ülkemizin kalkınmasına ve hedeflerimize ulaşmamızda büyük katkı sağlamaktadırlar.

Ülkemizin büyümesine, gelişmesine kalkınmasına ve ekonomimizin güçlendirilmesinde en büyük katkıyı sağlayanlar çalışan ve üreten işçi ve emekçi kardeşlerimizdir.

En kutsal kazanç; alın teri ile kazanılan, helal kazançtır. Bizler, millet olarak, işçinin, emekçinin hakkını, alın teri kurumadan vermenin hassasiyetine haiz bir kültürün mensuplarıyız. AK Parti iktidarımız çalışan kesimin her zaman yanında olmaya, sorunlarına çözüm üretmeye büyük gayret göstermiş, işçilerimizin haklarının gözetilmesi, sorunlarının çözümü, çalışma koşullarının iyileştirilmesi, hak ettikleri yaşam standardına ulaşmaları için yapılan düzenleme ve çalışmalar ile emekçilerimiz ücretten sosyal haklara kadar her alanda önemli kazanımlar elde etmişlerdir.

Bundan sonra da işçi ve emekçilerimizin talepleri dikkate alınarak sorunlarının çözümü ve hayat şartlarının iyileştirilmesi adına çalışmalar devam edecektir. Yine yaşadığımız Coronavirüs salgını sürecinde açıklanan destek paketleri ile işçi ve emekçilerimizi ekonomik açıdan korumaya yönelik önemli adımlar atılmış, Devletimiz dün olduğu gibi bugün de ve her zaman işçilerimizin yanında olmaya, destek vermeye devam edecektir.

İşçi ve emekçi kardeşlerimizin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü en kalbi duygularımla tebrik ediyor, çalışma hayatlarında sağlık, başarı ve huzur dolu günler diliyorum” dedi.


CHP KARAMAN MİLLETVEKİLİ AV. İSMAİL ATAKAN ÜNVER

CHP Karaman Milletvekili Av. İsmail Atakan Ünver 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü nedeniyle bir mesaj yayımlayarak tüm emekçilerin gününü kutladı.

Ünver’in mesajı şu şekilde:

“Sanayi devrimini gerçekleştirmiş pek çok ülkede işçilerin ve emekçilerin ortak haklarını simgeleyen ve emek mücadelesi tarihinde önemli bir yeri olan ‘1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’ kutlu olsun.

Kazanılmış hakların bir sembolü olarak, bayram havasında kutlanması gereken 1 Mayıs, bugün ne yazık ki emekçilerin gerek çalışma koşulları gerekse sosyal hak ve kazanımları konusunda hak arayışlarını yüksek sesle dile getirdikleri bir gün olmuştur.

Geçmişten bugüne türlü mücadeleler veren işçi sınıfı, geçtiğimiz yıldan bu yana tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını nedeniyle; hak mücadelesi vermek bir kenara, hayatta kalma mücadelesi vermeye başlamıştır. Salgının riskleri altında, hayatları pahasına çalışmak zorunda olan ve buna rağmen Kod-29 karalaması, gerekçesiz işten çıkarmalar, ücretsiz izin gibi tehditlerle karşı karşıya kalan işçi ve emekçiler, salgının başından bu yana; saray hükümetinin göstermelik tedbirlerinde de kendilerine yer bulamamıştır.

İşçisine ve emekçisine bu zulmü reva görenler, en başta emeğin yüce bir değer olduğunu unutmuş, milletin ekmek derdini küçümsemiş, yoksulluğu katlamıştır. Pandemi ve alınan yasak kararları nedeniyle meydanlara çıkamayacak olan emekçilerin bu gerçekleri dile getiremeyecek olmasından memnun olanlar, milletin en gür sesini yapılacak olan ilk seçimde duyacaktır.

Bu düşüncelerle, şehrimizdeki işçi ve emekçiler başta olmak üzere ülkemizdeki tüm işçilerin bu onurlu mücadelesini gönülden desteklediğimi, Cumhuriyet Halk Partisi olarak bu haklı mücadelenin yanında olduğumuzu ifade etmek isterim.

Tüm emekçilerin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlu olsun!"


KMÜ REKTÖRÜ PROF. DR. NAMIK AK

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Rektörü Prof. Dr. Namık Ak, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Rektör Namık Ak, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Ülkemizin gelişip kalkınmasında büyük emek sahibi olan işçilerimiz, ürettikleri iş ve döktükleri alın teriyle milletimizin iftiharı olmaya devam edeceklerdir. Devlet-millet birlikteliğinde önemli güç kaynaklarımızdan olan işçilerimiz, hangi sektörde olurlarsa olsunlar iktisadi yapımızın temel taşlarındandır.  

Tüm ekonomik sınıflarımız gibi güçlü Türkiye yolunda en büyük dayanaklarımızdan olan işçilerimizin emeği ve alın teri olmadan hiçbir alanda sektörel gelişim ve büyüme düşünülemez. O nedenle işçilerimizin derdi hepimizin derdi, onların sevinci ise hepimizin ortak sevincidir. 

Türkiye'yi muasır medeniyetler noktasından daha ileriye taşımak için milletimizin ortaya koyduğu emeği daha değerli, daha nitelikli, diğer uluslarla yarışabilir ve çağın koşullarına uygun hale getirebilmemiz gerekmektedir. Bu bağlamda başta yükseköğretim kurumları olmak üzere tüm eğitim kurumlarımıza büyük iş düşmekte; sanal ve uzaktan eğitim uygulamalarının önemi artarken değişen güncel koşullar dikkate alındığında hayat boyu eğitimin gereği ortaya çıkmaktadır.    

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü vesilesiyle, memleketimizin her bir köşesinde bileğiyle ve yüreğiyle emeğini ortaya koyan, alın teri döken, işini yaparken doğruluk ve dürüstlükten ayrılmayan, vicdanlı, çalışkan, alnı ak ve yüzü pak bu arif, asil, aziz, necip, kahraman milletin her bir evladını tebrik ediyor; hanelerinin huzurlu, sofralarının bereketli olmasını dileyerek tüm işçi ve emekçilerimizin 1 Mayıs Günü’nü kutluyorum."


KARAMAN TİCARET BORSASI BAŞKANLARI EKREM ÇAVAŞ VE CAFER BİNİCİ

Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Çavaş ve Meclis Başkanı Cafer Binici; 1 Mayıs Emek Ve Dayanışma Günü vesilesiyle bir mesaj yayımladılar. Başkanlar mesajlarında; Birlik, dayanışma ve mücadele günü olarak kutlanan 1 Mayıs İşçi Bayramı Emek ve Dayanışma Günü'nü en derin duygularıyla kutladıklarını, “Ben değil biz anlayışı ile ülkemizin büyümesinde, ilerlemesinde ve hedeflerine ulaşmasında önemli yeri ve alın terleri bulunan işçi ve emekçi halkımızın 1 Mayıs İşçi Bayramı Emek ve Dayanışma Günü'nü kutluyoruz. Tüm dünyada ve ülkemizde zorlukların her türlüsüne göğüs geren, işçi ve emekçilerimiz ile aydınlık, eşit ve güzel bir dünya göreceğimiz günlerin umuduyla İyiliğin, birliğin ve güzelliğin birleştiği bu gün tüm işçi kardeşlerimize kutlu olsun. Emek ve özgürlük için verilen mücadelenin günü olan 1 Mayıs işçi bayramını birlik ve bir olma duygularıyla kutluyor, saygılarımızı sunuyoruz. ’dediler.


KARAMAN TİCARET VE SANAYİ ODASI BAŞKANLARINDAN 1 MAYIS İŞÇİ VE EMEKÇİ BAYRAMI KUTLAMA MESAJI

Karaman Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Ahmet Çelik ve Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Gökhan Alkan 1 Mayıs İşçi Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınlayarak, emek ve alın terleriyle gece gündüz çalışan tüm işçi kardeşlerimizin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü kutladılar. Başkanlar yayınladıkları mesajda;

“Günümüzün zor ekonomik koşullarında alın terleriyle, hayat şartları ile mücadele ederek ekmeklerini kazanmaya çalışan tüm işçilerimiz, çalışanlarımız bizim için birer kahramandır. Emek ve dayanışmanın sembolü de olan bu günün, tüm işçi ve emekçi kardeşlerimize kutlu olmasını temenni ediyor, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Gününü en içten dileklerimizle kutluyoruz” ifadelerine yer verdiler.

CHP İL BAŞKANI MUSTAFA CEM KAĞNICI

1 Mayıs barış, demokrasi ve güvenli bir gelecek için mücadele günüdür. 1 Mayıs kutlaması ülkemizde de çok zorlu dönemlerden geçmiştir. Emek dün olduğu gibi bugün de her zaman mücadele etmeye devam etmektedir.

Covid-19 virüsünün en büyük zarar verdiği kesim ne yazık ki başta doktorlar ve sağlık emekçileri olmak üzere bütün işçi sınıfıdır. Dünyanın her yerinde iktidarlar, bir yandan salgını durdurmak için önlemlere girişirken diğer yandan da “üretimin devamlılığı” adı altında işçileri, emekçileri işçi sağlığı ve iş güvenliğinin esamisi okunmayan koşullarda virüsle burun buruna çalıştırmaktan vazgeçmemiştir. 29.04.2021 tarihinde tam kapamaya geçen ülkemizde milyonlarca işçi çalışmaya devam etmek durumunda bırakılmıştır. Bu virüs işçiye-emekçiye bulaşmamakta mıdır? Yoksa işçilerin canı iktidar için önemli değil midir? Tam kapanma sebebiyle iş yerleri kapanan işçilerimize ise hiçbir destek paketi açıklanmadı. Bu mübarek ayda, bayram yaklaşmışken işçilerimiz açlığa mahkum edilmişlerdir. Bayramda çocuklarına istediklerini alamayan işçilerimizin halini, durumunu düşünmeyen bir iktidar ile karşı karşıyayız maalesef. Vatandaşımız desteksiz bırakılmış küçük esnafımız zaten zorda iken bayram önü kendilerine ciro kaybı, SGK, kira, vergi vb… sıkıntıları için hiçbir şey yapılmamıştır. Oysa ki kapanma yapıyormuş gibi olduğumuz bu dönemde özel sektör tarafından işletilen 2 köprünün şirketlerine yaklaşık 35 Milyon dolar garanti ücret ödenecekken esnafa, işçiye, yardıma muhtaç insanlarımıza 3 kuruş reva görülmüştür. Emekliye verilen bayram ikramiyesi 3 senedir sabit tutulurken bu sene 100 Tl lik sembolik bir artış getirilmiştir.2018’de brüt 59.000 TL olan Cumhurbaşkanı maaşı ise 2021 yılında 87 000 TL olmuştur, verilmesi gereken fark budur.

İşçilerin maruz kaldığı hak gasplarına, hayatlarına mal olan koşullara karşı ses yükseltmek, geleceğimize sahip çıkmak demektir. İş cinayetlerinin önüne geçilmesi için bütün gerekli önlemler alınmalı, İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu tekrar gözden geçirilmeli ve yetkili kurumlarca eksiksiz denetim altında tutulmalıdır. Sendikal ve Sosyal güvenlik haklarının eksizsiz güvence altına alındığı aklın ve bilimin öncülüğünden insan onuruna yakışır bir iş ve yaşam koşulu istiyoruz. Üreten emek veren sanayimizin iş gücü olan işçimizin değerini ne zaman anlayacağız? Gelin hep birlikte hayatlarımıza kast eden, yaşamlarımızı çalanlara karşı emeğin sesini yükseltelim, haklarımızı alalım, yaşanabilir bir düzen için beraber, yan yana mücadele edelim!

İşsizliğin çözüldüğü, iş cinayetlerinin son bulduğu, yoksulluk ve gelir dağılımındaki eşitsizliğin düzeltildiği, üreten, istihdam yaratan bir Türkiye'nin yeniden temellendirildiği yarınlara olan inancımla tüm emekçilerin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü kutluyorum. Yaşasın 1 Mayıs yaşasın emek.


CHP GENÇLİK KOLLARI GENEL BAŞKAN YARDIMCISI YUSUF BAŞTUĞ

1 Mayıs, dünya emekçilerinin mücadele ve dayanışma içinde işçi sınıfının önderliğinde sömürüye karşı direniş, ezenlere karşı başkaldırıdır. Savaşsız, sömürüsüz, barış içinde bir dünya kurma özlemiyle, birlik ve dayanışma günüdür. İnsanın insanı sömürüsüne dur demek için, 165 yıl önce yakılmış ve hala daha yanmakta olan büyük bir ateştir 1 Mayıs.

Ülkemizde de en büyük sorunların başında işsizlik gelmektedir.

Emek sömürüsünün olduğu bu düzende emek sömürüsünün önüne geçilmeli, işsizliğin önlenmesi için üretim alanları yaratılmalıdır. Asgari ücret insanca yaşanabilir seviyelere getirilmeli, sigortasız, güvencesiz çalıştırılmalar önlenmeli ve sosyal güvenlik sistemi çağdaş hale getirilmedir. Özel sektörde çalışan emekçilerin örgütlenmeleri olanaklı hale getirilmelidir.

Ülkemizde süre gelen, gelir dağılımındaki adaletsizliği, çocuk işçiliği, iş cinayetlerini ve işsizliği önlemek siyaset kurumunun öncelikli görevidir. Eşit, özgür ve kardeşçe bir dünya kurulana kadar mücadele etmeye devam edeceğiz.

Haksızlıkların, eşitsizliklerin, adaletsizliklerin ve ezilmenin olmadığı, emeğin sömürülmediği, aydınlık, eşit ve güzel bir dünyayı göreceğimiz günlerin geleceği umuduyla, tüm emekçilerin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlu olsun.

ERMENEK BELEDİYE BAŞKANI ATİLA ZORLU’NUN 1 MAYIS EMEK VE DAYANIŞMA GÜNÜ MESAJI

Bugün, ülkemizin kalkınması ve ekonomimizin güçlendirilmesinde önemli rol oynayan işçi ve emekçilerimizin alın terinin ne kadar değerli olduğunun ortaya konulduğu #1MayısEmekveDayanışmaGünü’dür.

En kutsal kazanç alın teri ile kazanılan helal kazançtır. 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü de bu güzel temayı daha da anlamlandırmaktadır. Bizler, millet olarak, işçinin, emekçinin hakkını alın teri kurumadan vermenin hassasiyetine haiz bir kültürün mensuplarıyız.

Çalışma hayatımızda birlik, beraberlik, dayanışma ve yardımlaşma inancımızı daha da güçlendirmeye vesile olması dileğiyle, hayatını alın teri ve emeğiyle çalışarak kazanmaya adayan hemşerilerimizin  1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’ nü kutluyor, bütün emekçilerimize ve ailelerine sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum.

karaman karaman haber 1 mayıs