Karamanda Uyanýþ
    12 Mart 2010 Cuma
Çiftçiye yatýrým kredisi
Anasayfaya Dön Tüm Ekonomi Haberleri
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Üreticilerin finansman ihtiyaçlarýnýn uygun koþullarda karþýlanmasý,
2010-02-08 - 07:49

 

tarýmsal üretimin geliþtirilmesi, verimliliðin ve kalitenin artýrýlmasý amacýyla Ziraat Bankasý ve Tarým Kredi Kooperatifleri (TKK) aracýlýðý ile yüzde 25'ten yüzde 100'e kadar varan sübvansiyon ile kullandýrýlan tarýmsal kredilerde iyileþtirme yapýldý. Ziraat Bankasý AÞ ve Tarým Kredi Kooperatiflerince Tarýmsal Üretime Dair Düþük Faizli Yatýrým ve Ýþletme Kredisi Kullandýrýlmasýna Ýliþkin Bakanlar Kurulu kararý, 1 Ocak 2010'dan geçerli olmak üzere, Resmi Gazete’de 29 Ocak 2010 tarihli sayýsýnda yayýmlanarak yürürlüðe girdi.
Tarým Ýl Müdürü Hikmet DOÐRU konu hakkýnda yaptýðý açýklamada; “Üreticilerimiz, Bakanlar Kurulunun 2010/6 sayýlý kararý ile T.C. Ziraat Bankasý A.Þ. ve Tarým Kredi Kooperatifleri 'nin kredi kullandýrýmýna iliþkin usul, esas ve kýstaslarýna uygun olmak koþuluyla, T.C. Ziraat Bankasý A.Þ. ve Tarým Kredi Kooperatifleri tarafýndan 01.01.2010–31.12.2010 tarihleri arasýnda bankaca uygulanmakta olan tarýmsal kredi cari faiz oranlarýndan düþük faizli yatýrým ve iþletme kredisi kullanabileceklerdir.
Bu Karar kapsamýnda, Banka ya da TKK tarafýndan bir gerçek ve/veya tüzel kiþiye hayvansal üretim ve kontrollü örtü altý tarýmý konularýnda azami 7.500.000 TL; iyi tarým uygulamalarý, organik tarým, tohum, fide, fidan üretimi/ kullanýmý, Ar-Ge, su ürünleri yetiþtiriciliði, büyükbaþ ve küçükbaþ hayvan besiciliði, tavukçuluk, tarýmsal sulama, tarýmsal mekanizasyon, ihracatý yapýlan doðal çiçek soðanlarýnýn üretimi, týbbi aromatik bitki yetiþtiriciliði konularýnda azami 1.500.000 TL; diðer iþletme ve yatýrým kredilerinde ise azami 500.000 TL’ye kadar kredi açýlabilecektir.
Büyükbaþ hayvan yetiþtiriciliði, tarýmsal mekanizasyon, kontrollü örtü altý tarýmý ve týbbi aromatik bitki yetiþtiriciliði kredilerinde faiz sübvansiyonu oraný yüzde 40'tan yüzde 50'ye çýkarýldýðýný ifade eden Ýl Tarým Müdürü Hikmet Doðru Büyükbaþ ve küçükbaþ hayvan besiciliði için yüzde 50 sübvansiyonlu kredi uygulamasý getirilmiþtir. Tavukçuluk sektörü kredilerinde sübvansiyon oraný yüzde 25'ten yüzde 50'ye çýkarýlmýþtýr. Tarla içi basýnçlý sulama sistemlerinde yüzde 100,diðer sulama sistemlerinde yüzde 60,Ýyi tarým uygulamalarý, organik tarým, organik girdi üretimine yönelik faaliyetlerde yüzde 60 sübvansiyon ile iþletme ve yatýrým kredisi uygulamaya devam edilecektir. Sertifikalý tohum, fide, fidan kullanýmýnda iþletme ve yatýrým kredilerinde yüzde 60 olan sübvansiyon oraný yüzde 50'ye indirilmiþtir. Standart fidan üretimi ve kullanýmý da kredi sübvansiyon kapsamýna alýnarak yüzde 50 sübvansiyon getirildiðini kaydeden Doðru iþletme kredilerinde vade 18 aydan 24 aya, yatýrým kredilerinde vade 5 yýldan 7 yýla çýkarýldýðýný sözlerine ekledi.



Bu Haber 412 Defa Okundu

YORUMLAR

Ekonomi Kategorisine Ait Diðer Haberler

Tüketiciler Haftasý mesajý Elvan, Karaman için fazlasýný almaya çalýþýyoruz Kakýnma Ajansý ziyaret edildi Açýlýþa Bakan Ergün gelecek Sarývelilerde proje çalýþmalarý arttý Elvan, daha iyi þeyler olacak Deve sucuklarý yerini aldý Semt pazarýnda fiyatlar Likit Yumurta tesisi üretime baþladý TSO üyelerine çaðrý yaptý Karaman Bulguru ABD marketlerinde Ayrancý'da 2 Etap Toki çalýþmalarý Karaman'ý KASÝAD temsil edecek 100 yýllýk sorun çözüldü Ýþsizlik sayýsý az artýyor Tarýmda desteklemeler devam ediyor Kervan Pastanesi hizmete açýldý 2010 yýlý yeni yatýrým hedefleri KASÝAD'dan TSO'ya ziyaret Sarýveliler Kanalizasyon ihalesini yaptý Ermenek HES özelleþtiriliyor 683 iþletme faydalandý TSO'yu ziyaret ettiler 2009 ihracat rakamlarý KASGEM web sitesi açýldý Erdem, Çiftçi maðduriyeti giderilecek Ayrancý'da sondaj çalýþmalarý tamamlandý Mavi Tünel'de gelinen nokta.. Biçerdöver Kurslarý açýldý Eski Bakan'dan Odalar Birliðine ziyaret KASÝAD basýnla bir araya geldi Saray Distribütörler Toplantýsýný yaptý Güney Emlak Ofisi açýldý TOKÝ yoksul konutlarýnýn ihalesi bu ay yapýlacak Sanatkarlara ücretsiz stand TSO Otel satýþý ertelendi MEVKA Destek Ofisi açýlýyor Zirai ilaçlar belge ile kullanýlacak Güney Emlak Ofisi açýlýyor TSO Otel binasý satýþa çýkýyor
KÖÞE YAZARLARI
VÝDEO HABERLER
Ölümü anlatmýþtý
BBP Genel Baþkaný Muhsin Yazýcýoðlu, geçtiðimiz hafta ilimizi ziyaretinde ölüm üzerine bir konuþma yaparak, “H
Anketler
ÇOK OKUNANLAR
CHP imar deðiþikliðini mahkemeye taþýdý
Ýl Baþkaný Koçak; “Sayýn K.Uðurlu’dan beklentimiz çoktu ama

Gunluk Gazeteler

RSS © 2008 Karamanda Uyanýþ
Site iceriğinin telif hakkı bildirilmeksizin kullanılması yasaktır