DPT Baþbakanlýk Ulusal Ajansý ve Avrupa Komisyonu tarafýndan verilen
2010-03-04 - 11:25
hibelerle gerçekleþtirilen "Let's Break The Barrýers: Are You In? - Bariyerleri Kaldýralým: Var mýsýnýz?" adlý eylem 1.1 projesi kapsamýnda Karaman’a gelen heyet, Vali Hakký Teke Pansiyonlu Ýlköðretim Okulu’nu ziyaret etti.
Slovenya, Letonya, Çek Cumhuriyeti ve Ýtalya’dan þehrimize gelen katýlýmcýlar Karaman yereldeki gençlerle birlikte Vali Hakký Teke Pansiyonlu Ýlköðretim Okulu’nun kantinini boyadýlar. Duvarlara çeþitli yazýlar ve þekiller çizerek öðrencilerin çok daha canlý ve hoþ bir kantine sahip olmasýna yardýmcý olan gençler keyifli dakikalar yaþadýklarý sýrada Belediye Baþkaný Dr. Kâmil Uðurlu tarafýndan da ziyaret edildiler.
Bu ziyarete çok sevinen katýlýmcýlar desteklerinden ötürü Belediye Baþkaný Uðurlu'ya teþekkür etti.
Baþkan Uðurlu gençlere yaptýðý konuþmada: “Öncelikle bir tarih ve kültür kenti Karaman’a gelmenizden çok memnun oldum, hepiniz hoþ geldiniz. Gençlik Programý Avrupa Komisyonu tarafýndan gençler için uygulamaya konmuþ bir programdýr. Programa katýlan her ülkede programý idare eden ulusal ajanslar bulunmaktadýr. Ülkemizin ulusal ajansý görevini Baþkanlýðýmýz yürütmektedir. Gençlik deðiþimleri, farklý ülkelerden genç gruplarýn bir araya gelme ve birbirlerinin kültürleri hakkýnda öðrenme fýrsatý sunar. Gruplar, karþýlýklý ilgi duyulan bir konu etrafýnda gençlik deðiþimini birlikte planlarlar. Gençler bu eylem ile yurt dýþýndaki projelere katýlabildikleri gibi yurt içinde de uluslararasý projeler yapabiliyorlar.” dedi.Ziyaretin sonunda Baþkan Uðurlu, okul kantininin duvarýna yazý ve þekiller çizerek gençlere eþlik etti.
Bu Haber 277 Defa Okundu
|